Inlägg från: Annelie68 |Visa alla inlägg
  • Annelie68

    Badkar eller dusch?

    Alltid badkar! De åren jag var utan gjorde det nästan ont i kroppen faktiskt. Jag saknade badkaret så mycket när jag kom hem genomfrusen och ont i hela kroppen. Men, jag erkänner, jag badar oftast inte så värst länge och det blir inte så jätte ofta heller... MEN ALLTID badkar ändå: Bor i hyreslägenhet som inte hade. Som tur var hade jag ett badkar som blev bortplockat när jag och min fd byggde om badrummet i huset jag bodde i (innan jag flyttade till lgh innan jag flyttade hit). Det var meningen att jag skulle sälja det men det blev ståendes hemma hos min pappa. Jag kom inte ens ihåg vad det var för badkar till jag fick hem det hit! Det var ett Ifö på benställning utan front - kostar ca 6000 kr med benställningen! Lyckliga jag!


    Men... jag saknar det 180 cm långa inbyggda badkaret jag hade i mitt hus... det badrummet var så stort att jag hade duschörna också... Men jag är sååå glad för mitt söta lilla badkar


  • Annelie68
    mrslonely skrev 2011-02-10 21:07:00 följande:
    älskar att duscha länge. Mkt hellre än bada. Ville ha badkar förut men kommit på att duscha är min grej. I ett badkar glider jag ner så jag måste spjärna med fötterna och alltså spänner jag mig, axlarna och nacken som jag ofta har ont i ör ovanför vattenytan. Det tar plats och bökigt att kliva i. Man kan halka i det.
    En lång dusch är riktig massage! Och då får man plats m massa annat istället som tvättmaskin och tvättkorg m.m
    Jag saknar mitt 180 cm långa badkar just för att jag i det mer eller mindre kunde flyta runt. Det jag har nu är nog bara 150 cm och i det behöver jag inte spjärna emot. Har jag fötterna mot änden är knäna i luften, är knäna i vattnet får jag ha fötterna på kanten. Jag är bara 164 cm lång och det går hur bra som helst.
  • Annelie68

    Varför anses draperi äckliga? Jag tycker om draperi. Jag byter handdukar och badrumsmattor efter årstiden och på det viset får jag ett nytt badrum. Då byter jag också duschdraperiet. Köper man draperier i tyg är det bara att tvätta dem lika ofta som man tvättar handdukarna. Personligen vill jag inte ha duschvägg. Duschdörrarna jag hade i mitt hus (där det 180 cm stora badkaret också var) var jätte jobbiga att hålla prickfria. Det sprejades och torkades var och varannan dag och ändå blev de inte lika fina som de var när de var nya. Sen är det det där med lister och sånt som dörrarna sitter fast i - där sätter sig tvålrester och hudavlagringar garanterat och det är alltid svårt att komma åt och torka. Hurra för duschdraperi!

Svar på tråden Badkar eller dusch?