• Alexe

    BF september/oktober/november Malmö

    Här kan vi från Malmö samlas som har BF under hösten 2011. Vi följs åt här och/eller ses för fika och promenader. Välkomna!

  • Svar på tråden BF september/oktober/november Malmö
  • fsk

    Hejsan alla!

    det var kul att fika sist - kul att träffa alla - vi får göra om det snart :)

    Har storstädat, röjt en massa i lägenheten, det känns skönt. Det känns som om vi har haft folk som har bott hos oss sen vi flyttade in för drygt ett år sen, först en inneboende, sen blev det lite akutboende för min lilla syster som fick jobb i Malmö, sen den andra systern på besök halva sommaren... men nu är det konstigt lugnt och tomt men också skönt :)

    Har inte varit på festivalen i år alls, har sagt flera kvällar att vi ska gå men inte kommit ut... Astrid och aporna är ju bra - är själv Fairtrade ambasadör numera.

    På jobbet är det lugnt, och ryggen är bättre (eller så har jag vant mig?) I morgon går lämnar jag jobbet vid lunch, har först sjukgymnast på Granen, sen TUL på MAS... och Yoga på kvällen.

    Ha det bra
    Frida

  • Alexe

    Åh, vilken skön dag det låter som Frida.

    Jag var hos bm idag. Bröt ihop lite o fick numret t Viktoriagården där man får typ samtalsterapi tror jag. Och remiss t sjukgymnast. Men nån sjukskrivning blev det inte. Hade jag jobbat hade jag fått, men nu skulle det ju inte ändra nåt sa hon. Jag vågade inte säga att det skulle hjälpa rätt bra ekonomiskt. Kändes för sniket när jag satt där o grät liksom.

    Efter att jag kom hem fick jag värsta sammandragningarna, så har tillbringat eftermiddagen på soffan m värmekuddar på magen. Så irriterande.

  • Lööken
    Sir Bubbalots mamma skrev 2011-08-17 21:35:42 följande:
    Grattis till din lilla prinsessa!!

    Skönt att din med blir en liten en! min e oxå en liten å lagom bebbe!
      Vi skulle dit idag för ett nytt köns UL då vi misslyckades förra gången vi va där :P Men vi fick ju reda på de i måndags så vi avbokade! Men visst e de härligt å se dom! spec i 3d!:) 

    Kan du inte följa med på torsdag? synd i så fall! 
    Ja kul var de att se, men lite ailen look a like var hon i 3d, men var verkligen intressant att se.

    Ni verkar ha haft det trevligt, jag får passa in så jag kan följa med nästa gång.

    Sambon har fått mig att inse att det är dags för oss att i alla fall börja kolla på kläder till henne, vagn etc. Men läste någonstans att en normalstor har ca 56 när den föds, ska vi då satsa på storlek 50?

    Shit så vilse man känner sig i denna djungel
  • VEA
    Lööken skrev 2011-08-23 13:00:14 följande:
    Ja kul var de att se, men lite ailen look a like var hon i 3d, men var verkligen intressant att se.

    Ni verkar ha haft det trevligt, jag får passa in så jag kan följa med nästa gång.

    Sambon har fått mig att inse att det är dags för oss att i alla fall börja kolla på kläder till henne, vagn etc. Men läste någonstans att en normalstor har ca 56 när den föds, ska vi då satsa på storlek 50?

    Shit så vilse man känner sig i denna djungel
    Jag skulle nog satsa på några plagg i storlek 50. Nästa fika får du inte missa Skrattande.
  • fsk

    Hej,

    Lööken - jag har en uppsättning i strl 50 och någon i strl 56 - fast tycker det ser ut som om det beror på modellen jätte mycket - små byxor med stor mudd kan man ju vika och nog ha för stor storlek lätt.

    Jag har faktiskt inte köpt så mycket kläder. Hur mycket käder behöver man? och när de växer snabbt, det blir väl att man tvättar ofta istället...
    Vi fick lite av min svärmor saker som Marco hade när han var liten (det jag hade har gått i arv till syskon och kusiner, bara en stickad filt med mitt namn är kvar). Sen hittade jag lite plagg för 5 och 10 kr på en gårdsloppis - fina mjuka kläder. Och fått några gratis-boxar med grejer, 4 st totalt ! (goodiebaby.se, babytobe.se, babybox.se och alltforforaldrar.se/gravidpaketet). Gratis är godast :)

    Köpte ett paket blöjor idag (3-6 kg har hört att Libero är bäst från flera) och sen Weledas förberedelseolja till mig själv som en vännina sa var bra.

    Alexe - kram till dig! ibland behöver man bara bryta ihop. Hoppas du mår bättre.

    Själv känns det som om det blir lite tyngre och jobbigare hela tiden. Är glad att jag "bara" jobbar 3 dagar på kontoret och en dag hemifrån, och det inte så länge till. Tänkte på det en dag, att "de" faktiskt inte räknar med mig lika mycket längre, nu när hon som jag har vickat för är tillbaka... och min anställning tar slut nu också, det kändes konstig, har liksom stått ensamt med många bitar det senaste året pga av nerskärningar och föräldrarledighet och nu behövs jag inte... skönt och sorligt samtidigt. Hoppas på att hitta något närmare när det är dags.
    Men Marco har fått nytt jobb! Han har frilansat sen vi flyttade till Sverige, men inte haft fullt upp - en otrolig lättnad och det kom lägligt också.

    OBS Folketsparks sista barnloppis för i år är den 18 september!!! Kanske vi kan fika i samband med det nästa gång?

    Ha det bra!

  • Alexe

    Gärna fika i anslutning t loppis :) O tack för tips om gratis, hade missat en av dem. Sen verkar jag inte få den fr Alltförföräldrar, kanske för att jag fick den förra gången.

    Har hunnit vara glad o ha det bra o sen blivit lite nere igen sen jag skrev sist. Orkar snart inte bry mig om det här måendet längre, bara att stå ut o ta sig igenom liksom.

    Har iaf tagit fram Elias babykläder. Hade sjukt få plagg, men minns inte att vi saknade. Typ 5 bodys o 5 byxor o lite mössor. Och nån pyjamas eftersom han vägrade ha filt el täcke på sig. Det räcker tänker jag. Nu har han däremot så mycket kläder så det får knappt plats i hans låda. Och vi använder inte ens hälften sorgligt nog. Skyller på mamma som kommer m nytt jämt o samt.

    Imorgon är första föräldrautbildningsträffen. Ska bli kul o se om vi kan lära oss nåt nytt. Fick ju inte gå förra gången så vi kanske har gjort helt fel :)

  • fsk

    Hej,
    Alexe - 5 bodies och 5 myxor samt några pjamaser låter bra :)

    Har ju spjälsäng, vagn och skötbord och lånat en liten-säng grej man kan ha mellan oss i vår säng... sen skulle jag få en del sånna plastade frottélakan av min bror (de har fått en massa och har extra)... men lakan har jag ännu inte gett mig på (bör man ha 4-5 uppsättningar eller va?).
    eller täcke och kudde... blir lite yr av alla olika storlekar - fick en åkpåse av svärmor, så då skippar jag vagntäcke - men kuddar är nog bra...

    hmmm har fått en känsla av att den nog kommer lite för tidigt ändå... men 2 veckor till på jobbet och ca en vecka med lugn och ro ska jag väl hinna med! 7-9 dagar för tidigt känns ok ;) och kommer den senare ska jag bara fixa i lägenheten, slappa, pyssla (gillar att sy) och läsa... och fika med folk :) Det är planen.

    Ha det bra alla!
    Kram

  • Sir Bubbalots mamma

    Hej alla!

    Jag kommer inte kunna komma på nästa fika tyvärr. Mina foglossningar e så illa nu att jag ligger inne på prenatal sen några dagar tillbax. Tror inte jag får komma hem innan de e dax. Eller ja hoppas jag inte blir hemskickad. fixar inte att va hemma själv å maken måste ju jobba! 

    FSK härligt att han fick jobbet! måste kännas jätte skönt ju! å 2v på jobb e ju inget! kommer gå snabbt!

    Ang kläder så har vi mest köpt stl 56. vilket jag lite ångrar nu. De va beräknat till en liten bebis å sen om de går med på att vräka han tidigare (vilket jag innerligt hoppas) så lär han ju va ännu mindre.. så lite stl50 skulle nog sitta bra..

    Kram på er alla      


  • Alexe

    Kjaam: Men stackars dig! Hoppas att du slipper vänta så länge då. Och att alla fogsmärtor försvinner snabbt efteråt.

    Jag var på akupunktur för mina. Hjälpte inte, blev snarare värre eftersom jag fick klåda o blev blåmärksöm där nålarna suttit. Skulle iofs ta några gånger sa sjukgymnasten, men idag köpte jag en tens (500:- på Clas Ohlson, de har fantamig allt) o har nu legat m den en timme. O från att knappt ha kunnat gå så gick jag nästan lika obehindrat som på förmiddagarna. Fattar inte att jag inte köpt en tidigare, typ när jag väntade Elias.

    Frida: glömde säga att det var ju himla skönt o roligt att Marco fick jobbet :)

    Och ang lakan har vi faktiskt bara haft två uppsättningar. O det har räckt. Men gör kanske inte om man får en kräkbebis.

  • VEA

    Kjaam: Usch stackars dig men bättre där än hemma antar jag.

    Fsk: vad kul att han fick jobbet. Grattis. Här hemma har vi fullt med kläder och saker, allt har vi. Men vi har ju också en son sedan innan.

    Alexe: vad skönt att TENS hjälper. Skönt att få tillbaka mobiliteten lite iaf.

    Här jobbas det för fullt, har mkt att göra. Hoppas ni andra har det bra.

Svar på tråden BF september/oktober/november Malmö