Inlägg från: mimbo |Visa alla inlägg
  • mimbo

    Ge mig fördelar och nackdelar med att köpa lägenhet på bottenplan

    Bodde 9 mån i en lght 4 trappor upp. Usch vad jag vantrivdes! Kände mig så instängd. Vi hade fin utsikt över en sjö, och vi hade en balkong.. Hiss hade vi också men det var ju lika jobbigt det att stå och vänta på den varje gång. Ner tog jag aldrig hissen.

    Sen flyttade vi till en lägenhet i ett annat område på markplan. Fick egen ingång, ej uteplats men balkong då med. Trivdes såååå bra! Kunna kliva ut bara! Ingen port som låses, ingen hiss att vänta på och svära åt när nån ockuperade den eller den gått sönder. Vi hade massa vänner i området, bara vi på nedre botten och alla samlades alltid hos oss. Vi hade massa härliga grillkvällar ute på gården vilket var enkelt och perfekt med tillgång till toa, kylskåp och allt utan trappor!
    10 år bodde vi kvar tills vi började växa ur den, då väntade jag mitt andra barn. VI hade då upptäckt ännu fler positiva sidor med nedre botten. Inget problem att ställa barnvagn med sovande bebis utanför, och enkelt att ha barnvagn på nedre botten! Vi letade nu ny lght och största kriteriet: nedre botten!
    Fick tag på en i samma område. Första sommaren byggde vi en uteplats, vi hade stor balkong där med. Det var lite nivå på baksidan så det blev tre trappsteg ned. Så himla mysigt och perfekt för ungarna!!! Även framsidan fick en uteplats, mot gården.
    På slutet när barnen blev större, vi bodde kvar i 5 år, kunde de springa ut själva och leka med sina kompisar. Jag hade råkoll (kunde sitta i solen eller under parasollet och läsa) och snabbt vara på plats om det var något! På somrarna satt vi ute sent, enkelt att bara lägga in det barn som somnat, eller låta dem vara inne och titta på tv eller leka medans vi satt ute. Alla var fortfarande hemma hos oss jämt!!

    En annan fördel är säkerheten. Vid en brand tex är det ju enkelt att ta sig ut!
    Har man insyn någonstans kan man ju sätta upp självklistrande insynsskydd. Designtorget har jättefina!!!! Tar ej upp hela fönstret, och släpper fortfarande in ljus. Eller gardiner i voile.
    I vårt område var det en sommar en inbrottsvåg, övervägande del av inbrotten skedde högst upp! Nedre botten var helt förskonade, där var det svårare att ta sig in utan att det märktes.

    Vi hade också hund och katt, och det är ju också det enklare på nb. När hunden var valp var det så himla smidigt!!

    Oj vad långt det blev!!! Men jag gillar verkligen nedre botten, kan inte se en enda nackdel.
    Nu har vi flyttat till radhus, och det är lite samma känsla!!!!

    Lycka till!!!!

  • mimbo

    Ser att många skriver om priset, eller att det skulle vara svårt att sälja en lght på nedre botten. Kanske varierar det med område men vi hade inget som helst problem med vår försäljning! Många intresserade och ett bra pris . Förort i sthlm.
    Men som sagt då hade vi stor uteplats på baksidan, stor balkong samt egen ingång på framsidan med en liten uteplats. Enda insynen var i köket, som låg på framsidan och i markhöljd, baksidan med balkongen och uteplatsen var nivåskillnad så det krävdes trappa ned, ca 3-4 steg. Köksfönstret satte vi insynsskydd på så det var inget problem!

Svar på tråden Ge mig fördelar och nackdelar med att köpa lägenhet på bottenplan