Ninis: flera anledningar egentligen. Ägg som inte är tillagade kan vi bara ta upp 53% av all näring i dom (ett tillagat ägg tar vi upp 97% näring från).
När vi dricker något hinner vi lura magen att den är mätt, men tarmen hinner inte få upp näringsämnena eftersom det är vätska, det 'rinner rakt igenom' (okej, inte riktigt, men det går MYCKET snabbare än med mat man behöver tugga).
Om man vill gå ner i vikt är det ju samtidigt viktigt att få i sig vitaminer o mineraler, som också är våra essentiella näringsämnen. En bättre variant på mbc till frukast är smörmosat ägg o kaffe med kokosfett i. Då får man mer näringsämnen från äggen, plus att magsäcken får jobba och allt går långsammare genom tunntarmen för ett bättre näringsupptag :)
(Dessutom är det inte bra att pajja sitt mättnadshormon som många gör genom den enorma mängden fett på samma gång, plus att många orkar heller inte äta lunch och middag ordentligt och missar då mycket vitaminer o mineraler ifrån det.)