• Asereht

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    Mi76 skrev 2011-02-25 18:45:44 följande:
    Hej hej!!

    Äter också lchf nu och jag ÄLSKAR keso.. Äter ni det också eller är det inge bra??
    Jag brukar blanda keso med vispgrädde eller grekisk/turkisk youghurt.
    Tistel med fem ♥ sticklingar ♥   Blogg: www.stickig.se
  • Asereht
    Mandel skrev 2011-02-25 19:02:56 följande:
    Förbereder nu fredagens mat:
    Smörstekt oxfilé med smörstekta chanpinjoner, vitlökssmör och bearnaisesås.
    Längtar...

    En lite fråga,
    Hur mycket vaniljpulver motsvarar ex 1tsk vaniljsocker för att få samma vaniljsmakt?
    Hur är det med sukrin?
    Är 1msk sukrin = 1msk socker eller är det sötare/mindre sött?

    Tack för hjälpen!
    Vaniljextrakt är ju ren vanilj så man behöver mindre vanilj för att få samma styrka som vanilin/vaniljsocker som är mestadel socker. Jag tar en knivsudd vanilj till en stor tallrik youghurt för vaniljsmak, då får du kanske ett hum.

    Sukrin har jag noll koll på, jag har inte använt sötningsmedel någon gång.
    Tistel med fem ♥ sticklingar ♥   Blogg: www.stickig.se
  • Asereht

    Jag har fått för mig att fakir är endast fett och protein men jag kanske har fattat fel. Jag tänkter ändå inte fakira för det låter inte det minsta kul.


    Tistel med fem ♥ sticklingar ♥   Blogg: www.stickig.se
  • Asereht
    Denebola skrev 2011-02-25 21:38:25 följande:
    Men vad blir då skillnaden på fakir och UFO? Nu är jag inte säker på om jag har uppfattat fakir rätt, men för att klara sig under 5 g/dag, så kan man väl inte äta så mycket mer än fett och protein...
    Jag har inte den blekaste. Jag är heller inte säker på att jag uppfattat rätt. Jag frågade en gång för länge sedan men minns inte riktigt.
    Tistel med fem ♥ sticklingar ♥   Blogg: www.stickig.se
  • Asereht

    Kollade upp fakir och hittade följande info från kolhydrater i fokus sidan:

    Vad innebär Sten Sture Skaldemans "fakir"?


    Uteslut mejeriprodukter, grönsaker och allt annat som innehåller någon form av kolhydrater. Ät enbart kött, fisk, ägg, smör, kokosfett och vad du nu kan komma på som enbart består av fett och protein.


    Det brukar han ge som tips till såna som inte går ner i vikt, trots att de följer en strikt lågkolhydratkost. De brukar då kunna gå ner i vikt. Vanligast är dock att överviktiga går ner i vikt på en "normal" LCHF-kost där mejeriprodukter och grönsaker ingår.


    Namnet fakir kommer från betydelsen fattig, eller snarare askes -- du ger upp mycket av vad som finns att äta och lever tämligen spartanskt. Det kan för vissa vara ett bra sätt att upptäcka vad de kan äta och sedan gradvis lägga till mer.


    Tistel med fem ♥ sticklingar ♥   Blogg: www.stickig.se
  • Asereht
    Lyckligamamman skrev 2011-02-26 08:10:03 följande:

    Skaldeman rekomenderar Makrill-fakir = 1 burk  makrill i tomatsås och två ägg (skrapa bort såsen), 3-4 ggr / dag Obestämd.

    Alltså, jag gillar makrill.....men 3 gg / dag i låt oss säga 3 veckor.....njaaa.

    Jävligt enkelt att fixa till sin mat iofs!

    Jag har hamnat på en jäkligt seg platå, och behöver nåt som får vågen att gå neråt igen. Jag har en mkt destruktiv vana att bli mer och mer slarvig med vad jag stoppar i mig om jag inte kan hålla motivationen uppe i form av lägre siffror på vågenObestämd. Saken blir inte bättre av att maken minsann går ner kilo efter kilo.

    Det är därför jag börjat tänka i fakir-banor.


    Mäter du? Ibland står ju vågen still ett tag men det minskar på måttbandet. Jag väger mig en gång i veckan mest för att ha koll och sedan mäter jag en gång i månaden, det går ständigt nedåt på måttbandet även om vågen står still ibland.

    Personligen tror jag att kroppen behöver stå still periodvis för att landa/hämta sig och utvärdera situationen. Jag skulle inte palla av att fakira eller liknande så jag härdar ut istället och sätter tron till att det kommer att ge sig och det har det gjort hittills.
    Tistel med fem ♥ sticklingar ♥   Blogg: www.stickig.se
  • Asereht

    Om man nu äter fakir i en vecka och sedan börjar äta kolhydrater igen, är inte risken stor att man hamnar på den där platån igen då eller blir kroppen mer benägen att öka förbränningen för att man fakirat? 

    Jag har själv aldrig testat fakir och hoppas att jag slipper för jag tycker att det låter rätt jobbigt men jag blir nyfiken på hur det fungerat för er som testat ett tag.


    Tistel med fem ♥ sticklingar ♥   Blogg: www.stickig.se
  • Asereht

    Jag ser fram emot sommaren och grillsäsongen som en tok. Gu vad mkt god mat! Främst då grillat med olika röror osv. Vi grillar mkt i vår familj så sommarmaten är ju årets höjdåpunkt!


    Tistel med fem ♥ sticklingar ♥   Blogg: www.stickig.se
  • Asereht
    Lady Dahmer skrev 2011-02-28 20:16:25 följande:
    vi brukar göra en chokladmousse med grädde, choklad (70%) och äggulor, blir mjuk och så god. ställer en stund i frysen och serverar med hallon.
    Jag med, superlätt attgöra, supergott och behöver absolut inte sötas.
    Tistel med fem ♥ sticklingar ♥   Blogg: www.stickig.se
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**