Postis skrev 2011-09-22 21:45:20 följande:
Jag smög igång för 1½ år sedan. Först bytte jag ut pasta/ris/potatis mot mer grönsaker, och sedan drog jag ner mer och mer på kolhydraterna och ökade sakta på fettet. Gick ner 1 kg i månaden, trots en hel del fusk. Sedan spårade det ur vid jul och det är sedan dess jag haft problem. Gick upp 5 kg av de 8-9 kg jag gått ner och fick svårt att känna mättnad, trots en striktare form av LCHF. Har nu gått upp lite till, men tycker det funkar hyfsat med mättnad/hunger som sagt. Har aldrig bantat eller tänkt på vikten förr, det var när mitt andra barn var nästan 1 år som jag började med lågkolhydratkost för att bli av med graviditetskilona.
Jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Jag hatar min kropp och att känna hur kläderna krymper. Jag undviker att se mig i spegeln.
Har lånat Skaldemans "Ät dig ner i vikt" och "GI Noll" och precis börjat läsa den förstnämnda. Den verkar bra, men jag får inte riktigt kläm på det här med kalorier. Han skriver att han gick ner i vikt när han dubblade sitt kaloriintag, och att man SKA äta mycket kalorier för att kroppen inte ska börja spara, men samtidigt skriver han att vill man väga 80kg så ska man äta 80g proteiner och dubbla mängden fett. Jag borde då äta 65g proteiner och 130g fett. Det är ju jättelite mat! Och jättelite kalorier. Jag gissar att jag nu, när jag äter vad jag tycker är normalstora portioner, iallafall får i mig ca 2000 Kcal per dag. Har legat på ca 2300 Kcal när jag kollat tidigare.
Ska iallafall kolla länkarna du tipsade om, tack!
Tänk utanför maten fortsätt att äta LCHF kanske får du minska på vissa saker som mjölkprodukter, du kan med gott samvete behålla smör och grädde. Försök göra korrigeringar mer grönsaker mindre grönsaker mer fett lite mindre fett eller tom kolhydratchocka kroppen för att sedan gå på en strikt LCHF.
Tänk bort maten och börja titta på andra omständigheter stress framförallt mår du bra om du inte gör det kan du ha problemet där har du en långvarig stress är det det faktu du behöver ändra på.
Efterssom du själv säger att du gått på olika dieter så är din kropp förmodligen ur balans du har sagt åt din sköldkörtel att du lever i svält så den har dragit ner på ämnesomsättningen sen har du med mer mat sagt åt den att du inte är i svält och då har du sagt åt den att nu kommer överflödet lagra fort. Det är en onaturlig process att banta och när man från olika dieter går över till LCHF kan man ha en rubbning i sköldlörtelhormonet så att kroppen inte överhuvudtaget förstår vad som händer dra på dra ner dra på dra ner och helt plötsligt så får kroppen med LCHF den mat som den är designad för och då ska den förutsatt at du håller i och sköter din mat sluta vara förvirrad och "hålla balansen" Detta kan ta tid och ibland många långa månader. Har du då även andra fatorer som påverkar att du inte mår bra påett eler annat sätt så blir det oerhört svårt.
Jag kan tryggt säga att lchf fungerar för alla men man behöver hitta sin lchf som ibland kan vara oerhört liberal och ibland väldigt strikt men vi måste skala bort det som är onaturligt runt omrking oss som påverkar och yttre faktorer som sterss som varar över en lång tid kan vara ett helt omedvetet problem som helt stoppar möjligheterna att må bra och gå ner i vikt då kortisolpåslaget ökar. Där får man kanske se på sin vardag finns det ngt som jag kan göra på ett annat sätt. Pendlar du till jobbet? Har du ständigt krav på dig med familj barn ekonomi etc eller finns det ngt medicinskt tex en underproduktion i sköldkörtelhormon som är långt vanligare än vad sjukvården låter oss tro.
Apropå kalorier så kan du utgå från att kalorilagarna stämmer men under en inledningsfas kan man med LCHF gå ner i vikt trots stort kaloriintag. När skaldeman säger protein menar han rent protein vilket kan vara förvirrande 65g protein är i verkligheten 5 gånger så mycket råvara för att få en ungefärlig vikt av det du behöver i proteinväg så tar du mao 65*5 och då får du fram vad du ska äta per dag så 325g kött fisk, ägg etc per dag är inte en liten portion protein. En normalportion kött på en restauangtalrik ligge rungefär på 150g vilket är i praktiken30g protein.. Hängde du med