• tiiitti

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    Jag börjar också bli rädd att jag får i mig för mycket kolhydrater via mejeiprodukter.
    Får nog strama åt dom lite..

  • tiiitti
    Martina 76 skrev 2011-03-07 15:48:21 följande:
    Och jag som tom tar grädde i kaffet för att jag tycker att det är så rackarns gott, men nu är det dags att strama åt lite. Och mjölken/grädden i kaffet är inte ens medräknat i mina g/dag så jag får nog lägga till någon dl till. Och jag som trodde att jag åt så bra!!!
    Hur länge har du hållt på med LCHF?
    Jag har snart gått på de i två veckor.
    Jag försöker ta denna första månaden som inlärningsmånad, även om man vill att de ska va så "rätt" som möjligt från start. Har insett att jag inte kan äta så mycket bär som jag trodde, att jag måste strama åt mejeriprudukter, att jag inte ska äta så många mål per dag. Kommer säkert dyka upp mer som jag gör "fel". Får helt enkelt acceptera det nu ibörjan. Fast man blir lite arg när man trott man ätit bra i över en vecka, och så har de inte varit de.
  • tiiitti
    Denebola skrev 2011-03-07 21:20:25 följande:
    Egentligen är nog det med smak "bäst" eftersom det är mindre raffinerat. Men så länge du undviker det härdade fettet i silverpaket i mataffären är allt kokosfett (med eller utan smak) bra.
    Ok. vilket smakar bäst da? tänkte jag skulle beställa lite från lchfbutiken
  • tiiitti

    Våren 2010 gick jag på GI, rivstart (ingen pasta,ris potatis,vitt mjöl, socker)
    sen åt jag grönsaker,sallad, bär, kött, mejeri och mandlar efter behag. gjorde det jag va sugen på och åt tills jag va mätt. Gick ner 10 från feb-juni.
    Under sommar höst vinter har jag gått upp 4 kg av dessa. Nu hade jag bestämt mig för att ta tag i det, och gå ner dessa fyra igen,  och 6 till. alltså sammanlagt 10.
    Gick  med i denna gruppen (för trodde LCHF och GI rivstart va ungefär samma) men efter 2 veckor här, tycker jag att LCHF är väldigt mycket krångligare. allt ska räknas och man hitta kolhydrater i allt. Så väldigt strikt.
    Samtidigt så vet ju inte kroppen om man går på LCHF eller GI liksom. så den borde ju inte tåla mindre kolhydrater om jag går på LCHF istället för GI.

    Vill självklart gå ner så mycket som möjligt så fort som möjligt. Så jag försöker följa det är 20 kolhydrater om dagen. Fast är väldigt dålig på att hålla koll.

    Vet inte vad jag vill ha ut av att skriva detta. Men jag satt innan idag och funderade över hur jag gjorde förra våren. För jag minns de inte som så "krångligt"

  • tiiitti
    stolla skrev 2011-03-08 14:45:18 följande:
    Jag tycker inte att det är krångligt alls faktiskt. Mycket enklare än att räkna kalorier eller likande. Jag kör på dessa grundregler:
    -Inget bröd, pasta, potatis, socker (så klart)
    -Äter var fjärde timme, dvs 4 ggr/dag
    -Max 2 dl mejeriprodukter/dag
    -Grönsaker till lunch och middag
    -Extra fett till varje mål för att hålla mättnaden

    Hitills har jag inte gått ner så mycket i vikt, men jag märker på kläderna att magen blivit mindre. Jag har inte så mycket kvar att gå ned, bara drygt 4 kg, men jag vill tighta till kroppen. Däremot är jag piggare, sover bättre, tränar bättre och är på bättre humör. Så jag ser det redan som en vinst.
    Ja så kör jag med.
    När man är här inne och läser och ser hur alla räknar och minimerar blir jag tveksam till mitt sätt.
    När någon har beskrevit en måltid reagerar folk att de är vääldigt mycket kolhydrater, samtidigt som jag har tyckt de ser väldigt bra ut. får väll helt enkelt ge de ett par veckor och se hur mitt funkar.
  • tiiitti
    Loreena skrev 2011-03-08 14:40:43 följande:
    Jag tycker att det låter som att du åt jättebra! Och det funkade ju för dig, så du här säkert hittat en nivå på kolhydraterna som passar dig och din kropp. Jag tror inte att du behöver krångla till det med att räkna kolhydrater och pressa ner dem till 20 gram/dag, du går ju bevisligen ner ändå! :)
    Jag har ingen aning om hur många kolhydrater jag låg på per dag våren 2010, men de va nog betydligt mer än 20 (nu när jag ser hur lätt man faktist kan komma upp i dom) jag åt tom underjordsgrönsaker då, vilket jag inte gör nu
  • tiiitti
    jeng skrev 2011-03-08 15:01:35 följande:
    Nu ska vi se... jag är van att köra fas 1 GI, vilket var det som fanns innan rivstart, nystart och balans blev till. (det hette fas 1,2 och 3 förr)... fas 1 är striktare än rivstarten, och ligger på 20 gram per dag. men nu har jag grävt fram min bibel på GI-området så jag ska kolla vad det står specifikt.

    max 20-40 gram kolhydrater per dag på rivstart.
    nystart lägger till ca 10 gram (50 gram som max, samma som den gamla fas 2)
    balans kör tallriksmodellen 2/4 grönsaker 1/4 protein och 1/4 bra kolhydrater

    en skillnad är att GI inte på samma vis förespråkar fullfeta produkter. E% fett som rekommenderas på rivstart har jag för mig är 65E% istället för 75E% som det är på lchf. man har också en rekommenderad kalorigräns (har man varit i deras program så är den ca 1600 kcal om man vill gå ner i vikt.) vilket innebär att man inte kan äta hur mycket som helst.

    men återigen, det här är ju regler som man ska vara JÄTTEGLAD om man slipper bry sig om!
     
    Jag kan hålla med dig om att jag inte är så jättepåläst, även om jag faktist får bättre å bättre koll.
    Jag tycker det är jättetråkigt med alla siffror hit och dit, och är alldeles för lat för att söka, skriva upp och räkna å så Skäms
    Därför jag tyckte det va skönt med GI (den jag trodde jag följde som man skulle) där va en grönlista som jag åt ifrån, och en rödlista som jag inte rörde något ifrån. enkelt å bra. precis som jag vill ha det.
    Därför blev jag helt avskräckt nu i LCHF när jag upptäckte de va så mycket "jobb". Men jag kan kanske köra på, på samma sätt här. i det stora hela går man kanske ner, även om man inte räkna kolhydraterna.

    Ska ifall bli lite strängare gällande vissa saker... ingen turkisk youghurt, bär, underjordengrönsaker..
  • tiiitti
    jeng skrev 2011-03-08 15:21:42 följande:
    Absolut, det är så jag menar! Jag menar inte att påpeka reglerna för att säga att du har gjort fel, utan abra som förklaring till varför du kanske tycker det är krångligare här!
    Det är kanske också därför vi brukar tipsa alla nya att läsa in sig i en bok eller liknande innan man hoppar in här, just för att i en bok får man mer grundreglerna. Här är det ju ett konstant tweekande med personer som inte är nöjda med sitt resultat, och hur man kan fixa till det!

    Jag tror du gör rätt i att börja med 5/100! Om du tycker det är svårt att räkna kan du ju alltid skriva upp dina måltider här inne så kan vi hjälpa dig med ett överslag! Om du vill veta alltså!
    Ja så är det nog Glad Tack för hjälpen!
    Ja jag ska hålla mig till 5/100 en månad och se hur de funkar. Sen kanske jag med behöver följa några andra regler.

    Ja tack, jag tar gärna emot hjälp med det.

    Min frukost är pannkakor på lediga dagar, och 2 dl ty med 1dl bär på jobbedagar. (vilket jag har förstått är helt vansinnigt mycket) så måste försöka hitta en annan jobbefrukost. Lunch är oftast omelett med bacon, eller pones med ost (idag räkor)
    Middag kött med massa grönsaker och sallad. gräddsås.

    kvälls"fika" ost,mandlar 70% choklad. (inte alltihop varje kväll, utan nått av de)

    morgon, em, kväll: svart kaffe
  • tiiitti
    Loreena skrev 2011-03-08 15:40:19 följande:
    Du kanske kan äta ägg och bacon till frukost ist, och kött och grönsaker till både lunch och middag? :)
    Jobbedagar äter jag frukost på jobbet. ty va jättesmidig att ha med sig. vill gärna ha en frukost som är lätt ta med sig, fixa och äta
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**