• jeng

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    katja74 skrev 2011-04-05 08:44:29 följande:
    Jaså? Gud vad jag lär mig saker här! Då gör jg helrätt då med mina baconomeletter, utan att ens veta om det. Sweet!
    Det är ju det som är meningen!! Att man ska få lära sig nya saker alltså! 
  • jeng

    helene,
    Jag menar absolut inget illa nu. MEN jag tycker det är fel att du säger att hur strikt du än äter så går du inte ner i vikt. För det är ganska ofta som du får i dig saker som du inte borde, och det är ingen hemlighet att ett större fusk kan sabba en hel vecka, samma sak kan 2 mindre fusk sabba en vecka. (Till exempel)

    Om du hade fört dagbok så skulle du nog se att du inte höll dig speciellt strikt. Jag menar att det känns kanske strikt för dig, men det är inte strikt enligt LCHFs synsätt.

    Jag tror precis som du säger själv att du äter alldeles lagom strikt för att må bra av det! Men för att gå ner i vikt, speciellt när du faktiskt väger så pass nära slutvikt, då krävs det troligtvis större insats. Det är ju ett val man måste göra helt enkelt. Om du lyckas hålla dig till 10-20 gram i ett par veckor så tror jag säkert att du ser någon form av resultat!

    Jag vet, jag gnäller också. Men för mig finns det tyvärr inte mycket mer att göra, inget nästa steg inom LCHF. Jag äter 10 gram kolhydrater som max, och är i princip nere på 80/80/20... Det är ju ett extremfall. Det är troligtvis så att min kropp har hittat sin jämvikt. Kanske är det så för dig också, men det är svårt att säga eftersom du inte har stramat åt! Med så pass mycket "fusk" på en högfettsdiet så skulle jag ha gått upp i vikt i rasande fart. Så jag tror nog att din kropp har alla förutsättningar att få bort ett par kilon till om du bara undviker fusket!  

  • jeng
    Denebola skrev 2011-04-05 11:15:58 följande:
    Jag köper dessutom i  princip bara kött när det är extrapris, så min prisnivå ligger kring 40 kr/kg för karrékotletter och 50 kr/kg för kycklingfilé. Något mer kött än det (+ andra former av kydkling) äter jag inte, förutom köttfärs. Så prissteget upp till ekologiskt vad gäller kött blir väldigt högt för min del. Andra saker köper jag gärna ekologiskt av, men än så länge är det mest vanligt jag köper. Men försöker arbeta in en ekovara i taget
    Precis! Så gör inte vi, även om vi brukar se över priserna när vi handlar. Vi köper inget direkt dyrt kött, men visst ligger vi betydligt högre än 50 kr / kilo i snitt. Men det skulle ändå bli en enorm skillnad för oss att gå över till det ekologiska. 
  • jeng

    lillAa,
    Du säger att du kör på mindre än 5/100, jag vill bara varnaq för kassler, som ofta är insprutade med både det ena och det andra. Välj alltså en kassler som det står utskrivet innehållsförteckning eller näringsdeklaration på. Jag har hittat så högt som 6 eller 7 / 100 i kassler, som ju borde vara rent kött...

    jag tycker du äter helt ok. Kanske du ligger snarare på ca 30 gram kolhydrater per dag än de 20 man brukar rekommendera som startpunkt. Men kör du på samma stil och efter 3 avklarade veckor brukar man kunna se sina riktiga resultat - då har nämligen överskottsvattnet och slagg i tarmsystemet försvunnit! Så det du går ner v3 och v4 kan du sedan titta på om det är som du har tänkt dig, och se om du behöver göra några justeringar!

    Alla får förresten inte omsställningsbesvär! Så oroa dig inte över det!  

  • jeng
    helene306 skrev 2011-04-05 11:46:46 följande:
    Jag vet att du inte menar illa men samtidigt vet du inte riktigt hur jag faktiskt äter. Visst jag fuskar men inte alls i närheten som jag gjorde för x antal veckor sedan när vi diskuterade det här ännu en vända. Igår ledsnade jag och innan var jag i en svacka där jag ifrågasatte allt, vräkte i mig godis och gick upp 2 kg. 2009 åt jag lördagsgodis varje vecka, jag åt mer mejeri och mindre fett. Jag hade ingen koll alls utan bara åt. Ändå gick jag ner. Jag åt vitt bröd eller potatis om vi var bortbjudna på grillning, jag fikade om jag var sugen. Det gör jag ingenting av nu. Så det är väl därför det känns så piss? Att det gick så lätt då trots avsteg varje vecka. Jag åt mörk choklad nästan varje dag till eftermiddagskaffet. Jag bakade mycket i lchf-väg för att ersätta otillåtet mot mer tillåtet. Det gör jag inte nu. På så sätt har jag förändrat mitt beteende. Jag letar inte ersättning på otillåtet längre.

    Ja, jag får väl dra ner på kolhydraterna mer men jag trivs att ligga på 10-20 g/dag. Det håller mig mätt och ger ändå utrymme för lite grönsaker. Fast de har jag iofs skippat de senaste tiden, bara ätit maten som den är. Å andra sidan står jag ju still. Får börja ha lite mer koll helt enkelt och FOKUSERA på att jag mår bra, är mätt och slipper sug.

    Mina dagar ser t.ex ut så här:

    Frukost: 2 stekta ägg med bacon
    fm-kaffe med 1 msk kokosfett
    Lunch: Kycklingfilé med currysås, någon oliv/ ÄM-latte
    em-kaffe med 1 msk kokosfett
    Middag: samma som frukost eller köttbit med sås/kall sås.
    Ev. några skivor ost på kvällen.

    På det här håller jag mig mätt och jag äter inte för mycket eller för lite. Men ja, en ransonering i kolhydratsinnehåll ska testas.
    Ja, precis! Jag vet att du äter mycket bättre nu, och det är ju toppenbra! Och din grundnivå tror jag som sagt inte det är något fel på. Det jag vill uppmärksamma på är bara att enstaka fusk, små eller stora, ofta ställer till med mer bekymmer än man kanske tror! Är man dessutom nära sin målvikt, så blir det ju ännu mer känsligt!

    Om det bara var ditt grundintag så tror jag att du skulle ha mycket bättre förutsättningar för att knäcka dom sista kilona, utan det var just fusket som jag reagerade på. Kanske du inte kan dra in så mycket på grundintaget, och det ska du kanske inte heller behöva göra! För där hittar jag inga större fel. Men det lät fel när du säger att du kan äta hur strikt som helst och inget ändå händer - för äter man strikt så innefattar inte det fusk.
    Jag har full förståelse för om du trivs med ditt upplägg, och tycker att fusk här och där är ok! Men då är det inte så konstigt om det inte rör sig på vågen, menar jag! För hälsan däremot så är jag övertygad om att om man äter lchf i grunden så har man råd med lite "fusk" här och där, och i slutändan så är det ju hälsan som är det viktigaste - du ligger ju ganska så bra till viktmässigt trots allt!
  • jeng
    lillAa skrev 2011-04-05 11:50:44 följande:
    Jag vet med kasslern, men nu har jag ju köpt den innan jag såg det, då nu får jag äta upp den.
    Är det mejeriprodukterna som ställer till det, så jag kommer upp i såpass mycket kolhydrater? Eller ska man skippa även blomkål/broccoli/vitkål?
    Jättetacksam för alla kommentarer!
    Jag reagerade mest på vitkål, blomkål och broccoli. Det beror ju självklart på vilka mängder man äter, men jag vet personligen att jag har svårt med de grönsakerna när jag försöker hålla mig strikt. rent kolhydratsmässigt så är det jättebra, men de väger ganska mycket, så det blir ganska lite mat för 100 gram vara. Speciellt blomkålsmos tycker jag är en sån där grej där grammen kan fara iväg rätt snabbt även om man inte tycker att man tar så stor mängd. Sedan hade du en del grädde, CF och sen fanns det ju mindre mängder kolhydrater i en del annat du åt såklart. Men jag vet ju självklart inte hur mycket du äter, jag bara utgår från ungefär vad jag tror att jag skulle landa om jag åt den menyn så att säga!
  • jeng

    Jag tror på allvar att Biggest-loser-huset är en betydligt nyttigare variant än Anna Skippers livsstil. Jag tror att de i Biggest Loser lär sig mer om mat, och hur man äter normalt, än de gör som får hjälp av Anna Skipper. Sedan kommer väl knappast någon som kommer ut från BL att kunna träna på samma sätt som de gjorde där inne, men tänk vilken rivstart av att få igång kroppen! Och tänk vilken känsla när 2 timmar på gymmet per dag känns som ingenting jämfört med vad man är van vid!

  • jeng
    helene306 skrev 2011-04-05 12:51:20 följande:
    Jo, jag kom på det sen. Du har rätt. Jag vet att mitt fusk påverkar och jag vet att jag inte ens klarar ett litet microfusk utan att vågen skenar i taket numera. Å andra sidan, igår dämpade jag mitt mjölksug och bara där rasslade (högt räknat eftersom jag hade i en skvätt grädde för att försöka dämpa) 20 g kolhydrater i taket. Det händer tack och lov typ en gång i kvartalet.  Jag sa till maken nu att jag funderar på att nolla för att se om det händer något. Det är lättare om han är med på upplägget även om han käkar sin jordgubbsglass på kvällarna Vi nollar ibland i veckorna, omedvetet men jag vete katten om jag trivs med det varje dag? Även om jag knappt äter grönsaker så kan de vara bra att ha. Oliver ... Och mejeri. Hur ska jag klara mig utan grädde i maten? Allt är en vanesak, jag vet Men: skärpning på torpet, jag lovar! Och tack för sparken i arslet!

    Viktmässigt kanske jag ligger bra men jag tycker inte det. (vaddå envis?) Enligt BMI (som jag egentligen inte tror på) klassas jag säkert som överviktig. Jag vill se hur jag ser ut om jag väger mindre, kanske även 10 kg mindre men jag tvivlar på att jag kommer dit. Jag har ju inte ens kommit ner till ogravidvikt ... Kroppen verkar som du skriver ha nått sin trivselvikt och jag har lekt med tanken att acceptera faktum men jag vill inte det helt. Jag har fortfarande för stort midjemått bla.

    Jag ska skärpa till mig, men inte nu, mitt i mensen känner jag. Eller så är det det jag ska göra? Nu käkade jag upp skvätten av dotterns gräddyoghurt ....

    Sen kom jag på en sak. Jag hittade Kung Markattas kokosolja på min Ica. Haffade 2 burkar och kände mig grymt nöjd att jag hittat något bra så nära! Nu fick jag se att det är med kokossmak. Hur 17 blir det i kaffet? Pest?
    Jag sitter ju i samma jävla potta. (Eller sitter man PÅ pottan kanske? Det låter ju trevligare...)
    Vågen vägrar röra på sig trots att jag snart har stramat åt allt jag kan strama åt... Rör det sig inte snart så kommer LCHF få fina fingret av mig ett tag!
    Jag struntar ju i om LCHF tycker att jag ska väga så här mycket, för om han tycker det så har han FEL!

    (Jag ligger precis precis i överkant av normal enligt BMI btw)
  • jeng
    Denebola skrev 2011-04-05 12:55:49 följande:
    Håller med delvis, men jag tror inte det är bra för kroppen att gå från lat soffpotatis (fördomsfull much? ) till att träna hela arbetsdagar. Och flera deltagare har ju dessutom tagit stryk av det (stressfrakturer mm).
    Ja det är ju iaf inget man ska göra utan nära läkaruppföljning! Jag tycker att taktiken i BL kan vara överdriven. Lixom det är ju inte så att de börjar på nån grundläggande nivå direkt. och tävlingsaspekten gör ju att det blir så OT. Men principen som sådan tror jag är hälsosammare än att börja leva på alger och proteinpulver...
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**