Inlägg från: Äntligen dax |Visa alla inlägg
  • Äntligen dax

    Ni som blivit gravida direkt efter missfall - hur har det gått?

    Hur har det gått för er som blivit gravida direkt efter MF/MA, d.v.s. ingen mens mellan? Har läst här på FL att en del fått tidiga missfall efter detta. Berätta gärna i vilken vecka ni fick ert missfall också. Behöver råd om hur jag ska göra. Orkar inte gå igenom ytterligare ett missfall som kanske bara beror på att kroppen inte är redo utan då väntar jag hellre en mens. Känner mig så kluven eftersom alla läkare rekommenderar olika.

  • Svar på tråden Ni som blivit gravida direkt efter missfall - hur har det gått?
  • Äntligen dax
    Akleja skrev 2011-02-28 09:10:30 följande:
    Jag fick ma i v. 10 (hade avstannat i v 6-7) och jag blev gravid igen utan mens emellan. Allt gick bara fint. Sonen är snart 7 månader.
    Gjorde du skrapning eller tog du tabletter för att avsluta graviditeten?
  • Äntligen dax
    Akleja skrev 2011-02-28 10:07:59 följande:
    Jag fick också olika rekommendationer ang vänta på mens eller ej. Men när jag frågade gyn doktorn varför så verkade det mest vara för att man själv ska känna sig redo igen och även för att lättare datera graviditeten. Hon kunde inte direkt säga att det fanns några risker med det mer bara att det är det de brukar rekommendera. Jag tog risken och i vårat fall i alla fall så gick det bara bra :)
    Härligt att höra att det gått bra. Egentligen vill jag försöka direkt men är så rädd för att det ska gå dåligt och att kroppen inte riktigt ska vara redo. Psykiskt känner jag mig väldigt redo men tänker att slemhinnan kanske inte hunnits bygga upp som den ska om jag blir gravid direkt. Är i v. 9+2 idag men min graviditet har avstannat i v. 5. Finns inget foster utan bara hinnor och sånt. Ska skrapas på torsdag och är väldigt nervös
  • Äntligen dax
    Akleja skrev 2011-02-28 10:24:56 följande:
    Du kan ju rådfråga de när du ska skrapas om de tror att du kan prova direkt.
    Lycka till nu med allt. Känner med dig... jag vet hur ledsamt och tomt det känns...
    Tack Ja, just nu är det mesta ganska tungt...
  • Äntligen dax
    Foffie skrev 2011-02-28 18:05:45 följande:
    Hej! Känner också med dig.. Fick ett mf i v. 9 i januari förra året och fick av läkaren rådet att vänta tre månader, vilket jag tyckte kändes ganska jobbigt. Vi försökte därför igen direkt utan någon mens emellan och nu sitter jag här med en liten kille på 4 mån. Jag tror som vissa andra här att rådet att vänta beror mycket på just det psykiska, men helt ärligt - vem säger att man är redo efter just tre månader? Hade jag väntat på det hade vi nog väntat än idag. Och trots att jag nu har världens underbaraste son så är ett mf/ma väldigt ledsamt, jobbigt och tufft och ingenting jag kommer att "komma över" på bra länge. Fick höra att kroppen (miljön i livmodern) tydligen var väldigt mottaglig för gravidigtet just efter mf/ma, så därför valde vi att försöka direkt.

    Lycka till!!!
    Åh lycka!!! Underbart att höra att det gick bra utan att vänta
  • Äntligen dax
    Javisst: Jag har förstått att skrapning är ganska smidigt men jag ska göra det i lokalbedövning och inte narkos, därav min nervositet. De kommer att få droga ner mig rejält Lavendula: Jag känner också att det kommer att vara svårt att glädjas åt en ny graviditete. Å andra sidan kommer jag att känna mig så oändligt tacksam om det går vägen och verkligen inte haka upp mig på oväsentligheter som jag gjorde förra gången.
  • Äntligen dax
    sommer skrev 2011-03-02 23:20:16 följande:
    dom jag känner fick ingen skrapning dom har fått en flicka.
    Ok, så det gick bra alltså? Kul!! Själv gör jag ju skrapning så jag kommer inte att ha några rester kvar.
  • Äntligen dax
    Linnie74 skrev 2011-03-03 08:06:27 följande:
    Hej.. ja fick MA sista april 2009 å va då i v 15 ,skulle på rul några veckor senare bara men de gick ej vägen..den hade tydligen avstannat tidigare å kroppen tog tid på sig att stötta ut allt. behöves ej skrapas el så utan kroppen skötte allt.. å fick med rådet att vänta ett tag innan vi skulle försöka igen men hann aldrig få mens i mellan å idag har ja en pigg å glad 11 månaders tjej här hemma som förgyllar våran tillvaro.
    Lycka till ...=)
    kanske en till skrev 2011-03-03 08:18:59 följande:
    Hej! Vi fick ett tidigt mf, var i v 5och hade precis testat positivt.  Min BM sa att om jag inte hade testat tidigt så hade jag troligtvis trott att det var min vanliga mens som kom. Direkt efter att jag hade blödit färdigt (tog ca 1 vecka) började jag med äl-stickor och vi blev gravida direkt. Nu är vi i v 19 och idag är det dags för ultraljud =).
    Lycka till!!
    Åh, solskenshistorier!!! Tack!
  • Äntligen dax
    nettan skrev 2011-03-21 08:55:24 följande:
    Jag vet tyvärr inte vilket som egentligen är bäst, vänta eller köra på med engång.
    Efter mitt sena missfall i v 16 så väntade vi i 3 månader. Sedan blev vi gravida men det slutade också i missfall. Efter det väntade vi inte och blev gravida med en gång. MEN nu sitter jag med ett missfall tillGråter precis 6 veckor efter det förra. Å allt känns bara sååååå jobbigt. Vet inte hur vi ska göra den här gången. Vi VILL ju sååå gärna ha en liten till, men jag vet inte hur jag ska orka. ALLT känns liksom bara som en ända stor väntan. Man väntar på Äl man väntar på BIM, man väntar på missfall och framför allt man väntar å väntar på v 40 som aldrig verka kommaGråter
    Nä, fy vad tråkigt . Beklagar verkligen
Svar på tråden Ni som blivit gravida direkt efter missfall - hur har det gått?