Inlägg från: Försök inte |Visa alla inlägg
  • Försök inte

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Hur vi än vänder och vrider på det så kommer det att finnas papperslösa invandrare i vårt land.
    Självklart skall de få rätt till vård. Varför? Jo därför att många har t e x TBC och andra smittsamma sjukdomar. Har man t ex Tbc så behöver man medicin under 6 månader. Äter man ingen medicin så sprids smittan vidare i landet till övriga. Därför bör t ex papperslösa få vård. Barn till papperslösa är troligen födda i landet och min egen åsikt är att de borde då få bli svenska medborgare. Dessa barn kan inte hjälpa att de är födda. Så varför ska de bli en andra klassens medborgare utan utbildning eller vård? Papperslösa arbetar och har de sämsta lönerna. De handlar mat och kläder och betalar hyror. De betalar allstå således skatt på de varor de handlar.

  • Försök inte
    liv10 skrev 2011-03-10 22:27:32 följande:

    självklart skall alla människor ha rätt till vård. jag struntar FULLSTÄNDIGT i en människas papper och bakgrund om de är sjuka eller skall föda barn eller på annat sätt behöver medicinsk hjälp. i min värld är det en mänsklig rättighet att få sjukvård.


    när det gäller skolan vet jag inte hur de tänkt lösa det rent praktiskt, det låter ju lite konstigt då dessa människor ofta är mer eller mindre "osynliga" i samhället i övrigt så att säga. men samma där- det är självklart att BARN i svenska samhället skall få möjlighet till skola och utbildning- papperslös eller inte. sen hur de tänkt lösa det rent praktiskt ställer jag mig frågande till......


  • Försök inte
    ica skrev 2011-03-11 16:28:13 följande:
    Jo, men de kommer ju inte ha rätt till sjukskrivning, att få ut sin lön. Som papperslösa kan de inte bråka och få rätt som vi andra. Så de är och kommer förbli tredje klassens människor i vårt land. De är ju fortfarande illigala.
    Nej, det stämmer. Så varför ge sig på dessa stackars människor.
  • Försök inte
    bastardized skrev 2011-03-11 18:01:45 följande:
    Och vad säger du om, tillgängliga resurser ?
    De flesta av de illegala flyktingar arbetar precis som vi andra. Hur skulle de annars klara sig. De har de värsta arbetena och de minst betalda. Tro det eller ej men en del av de betalar skatt UTAN att ha rätt till vårat trygghetssystem. De handlar mat, kläder och betalar räkningar. När man handlar mat och kläder samt andra produkter så betalar man skatt. Att inte hjälpa barn som troligtivis är födda här i landet är hjärtlöst.
  • Försök inte
    bastardized skrev 2011-03-11 18:21:30 följande:
    Ja visst men det spelar ingen roll och är ingen ursäkt.
    Jobben skall upp i ljuset och tillsättas av någon som förtjänar det, då har du löst alla de problem och fått en vinst både moraliskt och kontant.

    Nej det är inte hjärtlöst, deras föräldrar är däremot hjärtlösa.
    Ja du resonerar som en renodlad rasist så det är ingen idé att fortsätta diskussionen. Finns bara hat och inte ens en fundering på vart det leder om man inte hjälper de som finns i landet redan. Som redan diskuterats t ex smittspridning och kriminalitet. Som sagt. Slutdiskuterat för min del
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola