Inlägg från: Lilo82 |Visa alla inlägg
  • Lilo82

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    I Blackrose I skrev 2011-04-22 20:35:26 följande:
    Konstig värre att exakt samma personer kan åka till USA och Canada och få det jobb dom är utbildad till utan några som helst problem. Sverige har jävligt mycket att lära sig av Canada.
    Sjukvården och framför allt lönen för läkare ser annorlunda ut i USA och Kanada, och med största sannolikhet även kraven på utbildningen. Nu tror ju jag, lite cynisk som jag är, att de taxichaufförer med läkarexamen inte når upp till de kraven. För hade de gjort det hade de inte åkt till Sverige.

    Kanada har väl också andra krav på integration och språk från de invandrare som kommer dit och framför allt annan inställning till bidrag. Kanada anser att mycket av invandringen (kommer inte ihåg procenten) ska baserad utifrån ekonomiska perspektiv, medan resten ska vara av humanitära skäl.

    Sedan, brytning har jag inga som helst problem med, så länge personen i fråga gör sig förstådd. Men, det måste också finnas en vilja att lära sig språket, så jag tycker atr det här med språkkrav inte är helt fel ute. Problematiken ligger väl i hur man ska utforma det.  Jag kommer ihåg ett avsnitt från NittiLeaks (Kanal 5), där de intervjuade en invandrare som hade viftat med papper efter att Birgit Friggebo slängt ur sig sin "Nu tycker jag att vi ska sjunga "We shall overcome". Denne invandrare hade trots att 15 år gått inte prata svenska. Varför i helvete bor man i ett land om man inte har vilja att lära sig språket?
  • Lilo82

    Och mitt förra inlägg var lite väl OT.

    för att diskutera trådstarten, något som "papperslösa flyktingar" finns det inte enligt mig. Illegala invandrare är det korrekta (kanske inte politiskt korrekta) benämningen. Om man befinner sig illegalt i ett land så ska man heller inte ha rätt till sjukvården som finns där. Men vad läkare gör på sin fritid, som volontärer är deras ensak, bara de inte använder landstingets medel till sin välgörenhet.

     

  • Lilo82
    Velour skrev 2011-06-22 11:05:42 följande:
    Vilket de gör eftersom de inte ser dessa flyktingar som kriminella, vilket de heller inte är så som benämningen "illegal" på sätt och vis konnoterar, utan som vilka behövande människor som helst. Jag personligen känner till en läkare som ger vård till papperslösa flyktingar och hon är en av de många som gör det.
    Rätta mig då om jag har fel, så desas "papperslösa" flyktingar uppehåller sig alltså inte i landet utan tillstånd? Om det finns ett avvisnings- eller utvisningsbeslut på dessa personer och de fortfarande befinner sig i landet kan de dessutom dömmas till böter eller fängelse. Om inte det är definitionen på kriminell så vet inte jag vad det är.

    För övrigt är "papperslös" är en ny benämning, från franskans sans papier, men innebörden är enligt mig detsamma som illegal invandrare. Personerna i fråga har inga officiella dokument för sin vistelse i landet.
  • Lilo82
    Quintus Zebra skrev 2011-06-22 11:09:33 följande:
    Du vill inte ha akutvård till alla i Sverige?

    Så i praktiken menar du att ett svenska läkare bara skall stå och se på när ett  litet barn dör, bara för att det barnet råkar ha haft oturen att ha föräldrar som enligt dig är "illegala"?
    Och här måste man dra till med ytterligheter i sin argumentation ser jag.
    Självklart vill jag inte att ett litet barn dör. Men i samband med vården ska även rätt mydighetspersoner tillkallas, polis, migrationsverket etc för att se till att den illegala familjen gör rätt för sig.
  • Lilo82
    Velour skrev 2011-06-22 11:34:35 följande:
    Ska en byråkratisk bestämd titel på folk sätta ribban för deras mänskliga värde? Ska man se på dessa människor och jämföra dem med onda och kriminella för att det står "illegal invandrare" på papper?

    Det är därför det finns läkare som ger dem vård, för att det för dem är helt absurdt att dessa flyktingar, som egentligen är människor, ska ställas under en titel istället för över den.
    Då säger jag så här, ignorera titel i sig och se till det faktum att dessa personer befinner sig illegalt i landet. Därmed också det som jag skrev att om de söker vård, om förslaget accepteras, så ska även korrekta myndigheter kontaktas. Polis t.ex. om utvisningsbeslut finns.

    Dessutom försöker jag se mer långsiktigt istället, om sjukvården blev gratis för illegala invandrare så tror jag cyniskt nog att vi kommer att se en ökning av antalet illegala invandrare i landet.
  • Lilo82
    Quintus Zebra skrev 2011-06-22 14:41:24 följande:
    Vi skall förvägra människor akutvård för att du TROR att det kan öka invandringen?

    Tror du verkligen att det är så attraktivt att leva på flykt från myndigheter och utan rättigheter i ett land?
    Och vart i förslaget står det att det är bara akutvården det är frågan om? Vad jag har förstått så gäller det både vanlig sjukvård, alltså inte bara akutärenden, samt skolgång. Vad jag vet har jag jag inte skrivit något om att jag ska vägra ge personer hjälp vid akuta fall. Som någon tidigare skrev i inlägget, t.o.m kriminella får akutvård.

    Och ja, jag är cynisk nog att tro att om förslaget går igenom så kommer det att öka antalet invandrare som är s.k. papperslösa.

    Jag vet inte vad folk tror att papperslösa är. Visst, det ger ett intryck att det är någon som inte har pass, men har rätt att stanna i landet. Men i själva fallet så har merparten av de papperslösa redan fått sitt ärende prövat, fått avslag och ska enligt beslut ut ur landet. Men de gör inte det, utan stannar alltså. De som däremot respekterar beslutet och lämnar landet får inte rätt till att nyttja den svenska sjukvården eller det svenska skolsystemet. Därför tycker jag inte att de som befinner sig i landet illegalt ska få göra det heller.
  • Lilo82
    puss skrev 2011-06-22 15:23:26 följande:
    ja, det kommer tio tusen tyska bögar.
    Kvalitén på dina inlägg är verkligen inte så hög, men det brukar väl sällan vara det om man inte kan/vill argumentera.
  • Lilo82
    Tyrell skrev 2011-06-22 17:09:09 följande:
    Vet du vad papperslös betyder?
    Frågan är om du vet det.

    "Papperslös" är en ny benämning på personer som befinner sig i landet utan att ha dokument som styrker att de har rätt att vista sig i landet. Det har inte, som tyvärr många verkar tro, att göra med personer som saknar pass men som har fått tillstånd att vara i landet. Men det stämmer inte.

    Papperlös är en anpassning av franskans " sans papiers"

    Att vara papperslös, som jag förstår det är att den asylsökandes giltighetstid på LMA-kortet har gått ut. Så man kan inte heller kalla det papper, då LMA-kortet inte är ett papper utan ett plastkort. LMA-kortet är bara en handling som visar att Migrationsverket registrerat perspmem i den centrala utlänningsdatabasen (CUD) som asylsökande med uppgivet namn och födelsedatum. Kortet ska lämnas tillbaks om den asylsökande får uppehållstillstånd eller måste lämna Sverige. I de "papperslösas" fall så är det så klart den sistnämnda.

    Ett annat yttryck för papperslösa som figurerar är så klart "irreguljära migranter". Varför inte bara säga som de är, de är illegala invandrare. 
  • Lilo82
    Tyrell skrev 2011-06-23 08:29:46 följande:
    Trots att du känner till definitionen tror du att det kommer en flodvåg av folk hit och försätter sig i det tillståndet för att få gratis vård?
    Peka ut var någonstans jag har skrivit att det ska komma hit en flodvåg av folk som klassas som illegala invandrare.

    Jag skrev att jag tror att antalet illegala flyktingar kommer att öka, och en del av den ökningen tyvärr kommer att bero på tillgången av fri sjukvård och skolgång. För vissa personer är tillgången till något bättre än tillgången till ingemting.
    puss skrev 2011-06-23 10:34:46 följande:
    kvaliteten på ditt sinne för humor och medvetenhet om klassiker är beklagligt låg. dessutom är du usel på att vara spydig.
    Jag såg nu att jag tyvärr (vilket jag be om ursäkt för) citerade fel inlägg från dig. Skulle egentligen ha citerat inlägg #437

    Men att  tiotusen tyska bögar kommer från Hassan vet jag ;P
  • Lilo82

    Förresten Puss, vågar du inte hålla din gästbok öppen för svar eller är det Familjeliv som har fått något fel? Kan tyvärr inte svara på dina inlägg i min gästbok.

Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola