Inlägg från: liji77 |Visa alla inlägg
  • liji77

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Ingen människa vägras vård om man söker akut på akuten. Det är sedan när räkningen ska skickas hem som det blir problem. Det finns människor som har kroniska sjukdomar som inte kan söka vård eller få mediciner pga att de är papperslösa. Mao lider de i onödan och går en förtidig död till mötes. Kvinnor som kommer till förlossningen när de ska föda får altid hjälp. Sedan försvinner de. Ni som varit gravida och fött barn vet att komplikationer kan uppstå. Det finns kvinnor som dött bla pga Havandeskapsförgiftning.

    Det är klart att jag som "hederlig" svensk tycker att det är viktigt att man gör rätt för sig. Jag står fint i kö och betalar min TV-licens. Det gör väl alla?

    Jag träffade en gång en kvinna som länge försökt bli gravid. När hon äntligen blev gravid, så insjuknade hon. När hennes barn var fött, så tvingades hon söka vård utanför sitt land för de kunde inte hjälpa henne. I panik sökte hon vård i Sverige och tvingades lämna sitt barn i hemlandet i brådrasket. Jag träffade henne när vi insåg att hennes hemland hade rätt - det såg mycket mörkt ut för henne. Kanske skulle svensk sjukvård kunna rädda hennes liv, men hon var inte svensk medborgare. Där låg hon. Döende pga komplikationer av sin graviditet med sitt efterlängtade barn långt borta. Jag vet inte hur det gick. Hoppas dock innerligt attt hon fick hålla sitt barn i famnen igen.

Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola