Inlägg från: Neod |Visa alla inlägg
  • Neod

    illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola

    Tomtefar skrev 2011-04-23 13:44:36 följande:
    Hassan får gärna jobba som läkare i Sverige. Hassan kan bryta på vilken dialekt han vill, men kan inte Hassan fullgod Svenska så att det inte förekommer risk för patienternas liv och hälsa då ska Hassan inte jobba som läkare i Sverige överhuvudtaget.

    sverigeidag.wordpress.com/2011/04/07/lakare-k.../
    Jodå, därför att får inte Hassan det är det ett utslag av rasism och därmed är allting sagt, patienternas hälsa och liv är underordnat Hassans och hans likars rätt att inte bli utsatta för rasism och diskriminering i dagens svenska samhälle.
  • Neod
    Tyrell skrev 2011-06-22 17:09:09 följande:
    Vet du vad papperslös betyder?
    Illegal invandrare
  • Neod
    Velour skrev 2011-06-22 20:18:34 följande:
    Saker och ting "är" vad byråkratiska titlar får dem att heta. Vad det "är" beror på en hel del faktorer, bland dem ekonomiska. Det rent humanistiska kommer inte ens på fråga när det handlar om ekonomi...Om det heter "illegala flyktingar" så ses det på som illegala flyktingar och behandlas därefter, både av myndigheter och vanliga medborgare. Om det heter "papperslösa flyktinga" så behandlas de också därefter. Fast med skillnaden att många vanliga medborgare fortfarande behandlar dem som kriminella för att de ser ner på dem och avhumaniserar dem.
    För det första är det inga "flyktingar" utan just illegala invandrare som inte har rätt att vistas i landet, de är befinner sig för det mesta här illegalt efter att de fått avslag på sina asylansökningar när de inte bedömts ha tillräckliga skäl att stanna här. Att kalla dem "papperlösa" , vilket är ett politiskt begrepp, är ett sätt att skänka dessa människor en legitimitet de faktiskt inte har.
Svar på tråden illegala invandrare sk"papperslösa" får gratis vård och skola