Forum Tvillingförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • 3 st bakåtvända barnstolar - bil?

  Fre 4 mar 2011 19:58 Läst 18595 gånger Totalt 24 svar
  Fre 4 mar 2011 19:58

  Hej

  Jag och min man har lite huvudbry gällande bil, vår dotter är 2 år och 2 mnd när tvillingarna kommer. Det innebär att det kommer vara 3 bakåtvända barnstolar i bilen, vi föräldrar är längre än genomsnittet.

  Ni som har en liknande situation vad har ni för bil?
  Hur är barnen placerade?
  Vilka bilbarnstolar har ni?

 • Fre 4 mar 2011 21:08 #1

  Vi har exakt samma situation, förutom att vi är ett år "före" er. Våra tvillingar kom när storebror var exakt två år och detta var för precis ett år sedan. Vi funderade och tittade runt och kom underfund med att det bara fanns EN ENDA bil som skulle passa alla våra behov; dvs en Chrysler Grand Voyager (Stow n go). 

  I denna har vi nu tre bakåtvända Britax Hi-Way, två längst bak, och en i mitten. Det extra mittensätet är nerfällt i golvet för att få lite golvutrymme. Tvillingvagnen står i "bagaget" när den ska med. Det som är extra bra med denna bil är stow n go-systemet som tillåter att säten och soffor bara fälls rakt ner i golvet (alltså jätteenkelt att "möblera") och att det finns ett ok lastutrymme bakom bakersta soffan. Skitbra!!

  Vi köpte denna privat (svårt att få tag på om man vill ha stow n go och diesel vilket vi ville). Årsmodell på vår bil är 2005 och för ett år sedan gav vi ca 120 000 kr. Vi är verkligen supernöjda med bilen och jag kan lova att vi hade testat ALLT som fanns på marknaden innan vi bestämde oss!

  Lycka till med tvillingarna! Det är helt fantastiskt Skrattande 

 • Fre 4 mar 2011 21:23 #2

  Vi har haft 3 bakåtvända i baksätet. Åkte runt med våra stolar och mätte utrymmet i olika bilar. För oss var det viktigt att de skulle kunna sitta bakåtvända länge, minst till 5 år. Så benutrymmet var det avgörande. Köpte en Ford Mondeo ´04 (viktigt med årsmodellen, alla är inte lika stora.)

 • Fenome­n a
  Visa endast
  Fre 4 mar 2011 21:25 #3

  vi har 2 britax stolar och ett acta graco babyskydd med bas i en toyota avensis 08

 • Lör 5 mar 2011 01:03 #4

  Vi har en SAAB 9000 (årsmodell -96) som vi får plats med tre bakåtvända bilbarnstolar i. Våra barn är nu 3,5 år resp drygt 1,5 år (tvillingar). Men, nu är det trångt för benen för barnen så vi kommer förhoppningsvis snart byta bil. Har fått tipset om Ford Mondeo från älsklingsbarn i en liknande tråd och är lite inne på en sådan bil.

  Bilstolarna vi har är av olika modell: En BeSafe IziKid i mitten i baksätet och två st Britax MultiTech; en i passagerarsätet och en bakom passagerarsätet.

  Bilen är inte en kombi men vi har fått plats med vår syskonvagn och en hel del annan packning i den ändå.

 • Puffy7­5
  Visa endast
  Lör 5 mar 2011 21:01 #5

  Been there
  Var runt hos de flesta bilhandlare och testade att montera stolar, vagn o annat.
  Chrysler voyager såg jag ngn skrivit, tyckte den var lite stor i helhet. Kom fram till att Toyota Verso funkar likabra, 3 fullsäten i baksätet, bagaget stort nog och lite mer bensinsnål än den andra.
  Vi är helnöjda!

 • Lör 5 mar 2011 22:12 #6

  Vi har visserligen inte 3 sittande bakåtvänt, utan storebror sitter numera framåt, men jag tror att 3 bakåtvända hade fått plats. När vi skulle få tvillingarna köpte vi en Ford Galaxy som vi tyckte hade bra utrymme i baksätet och där man också kan skjuta dessa säten fram/bak. Vi har alla barnen bak. Bagageutrymmet är rymligt och här finns två säten till att fälla upp, så vill man sitta med uppsikt över barnen kan ju en vuxen sitta här. Tror dock att den är i storlek med Chryslern, lite större än Toyota Verson som vi tyckte var lite trång. Vi är i alla fall nöjda med allt space och den är dessutom hyfsat bensinsnål.

 • Lör 5 mar 2011 22:40 #7

  Vi har två babyskydd nu o en Bilstol alla tre på rad o vi hat en xc90 volvo men har sen två extra säten i denna så vi kan pussla lite.
  Vår passat fick vi byta ut om alla skulle sitta drägligt.

 • stroje­s
  Guide Visa endast
  Sön 6 mar 2011 18:45 #8

  Vi kör en Renault grand Senic (5+2 säten - två extrasäten att fälla upp ur golvet i bagaget). Det var inga problem att få plats med tre bakåtvända bilstolar i baksätet (vi hade två acta gracco och en britax - vet ej vilka modeller). Bra med de 2 extrasätena när någon vill åka med (de har trepunktsbälten så det funkar med framåtvänd bilstol där, bakåtvänd får inte plats). Stolarna i baksätet är individuella och går att flytta framåt/bakåt.


  Starta din egen medlemsgrupp. www.familjeliv.se/Start/1.1093405
 • Sön 6 mar 2011 19:08 #9

  Storebror var 16 månader när tvillingarna kom. Vi har köpt en Ford S-max (diesel, 2007). Storebror sitter bakåt i passagerarsätet, smågrisarna bakom föraren och i mitten. Den vuxna som inte kör sitter alltså bakom passagerarsätet vars nackkstöd vi har tagit bort, så ser man bra och når alla barn. Går att fälla och skjuta alla stolarna bakåt = bekvämt vid långresor. Baggageutrymmet är det dubbla mot en vanlig volvo v70, som ju oxå är rätt stort! 

 • Sön 6 mar 2011 20:58 #10

  Väldigt intressant, några mer erfarenheter?

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll