• view

    Ingen hade varit gladare än jag om DU inte var pappa till vårat barn!

    Förstår dig TS... det suger att vara den ansvarsfulla och mogna ibland.. men vad gör man inte för sitt barn...  för det är mer okej att en pappa stiker och beter sig som en idiot än om en mamma sätter ner foten och ber fanskpet att dra år häl**te

  • view
    Anonym (VadTroddeDuDå?) skrev 2011-03-23 07:43:49 följande:
    Det handlar inte alls om att hålla alla sina känslor inom sig och undertrycka allt, men däremot att lära sig psykisk självreglering. Du ska bestämma över dina känslor, inte dina känslor över dig.

    Om du hade såpass mycket distans till det så att du kunde läsa ditt eget inlägg som om det vore skriven av någon helt annan, kanske i en annan situation, så skulle du själv reagera på hur extremt utlevande det är.

    För att ta en liknelse: När du känner att du blir kissnödig kan du inse den känslan, men du kan också kontrollera den och vänta tills du hittar en toalett där du kan få utlopp för det under ordnade former. Du släpper inte bara iväg det i brallan så fort du känner dig nödig :) Av det enkla skälet att det inte är bra för vare sig dig eller din omgivning.

    På motsvarande sätt är känslomässig inkontinens inte bra. Det är ett beteende som bara är försvarligt för små barn, inte för vuxna, förhoppningsvis ansvarstagande, föräldrar.

    Då kanske du säger att du får göra vad du vill så länge du inte visar det för barnet, och javisst, ingen kan hindra dig, men precis som jag skulle reagera på om du gick och småskvätte lite varstans i din bostad såfort du blev kissnödig, även om det bara skulle angå dig, reagerar jag på folk som inte kan kontrollera sig själv psykiskt och verbalt.

    Rent konkret i ditt fall: Jaha, så du är arg och besviken på pappan, men exakt hur tror du att det kommer att förbättra läget att du kallar honom idiot, vill be honom fara åt helvet, och mest av allt önskar att han aldrig hade blivit pappa till ert barn
    Hon skulle må så mkt bättre det gjorde jag i alla fall... och idioten fatta va ja mena när ja berättade för honom att han kunde dra åt helvete om han inte ordnar upp saker och ting och håller det han lovar... pratar idag bättre än innan... Lite smidig och välja läge gör man jue.. men fakrum är att varför ska hon hålla inne med allt o han inte behöva bry sig... varför låter det som att du ursäktar hans betteende med att säga att hon ska vara den ansvarsfulla och göra på rätt sätt? kan inte hon få vara dum och skita i normer o regler för en stund och säga som hon tycker och tänker här inne... eftersom att i verkligheten så funkar det inte utan att alla andra ska komma och säga att hon INTE ska vara lika dum som honom...?? tror hon fattar det efter som hon bjuder hem honom trotts vad hon tycker... Hon så be honom att dra åt helvete hur mkt hon vill och säga hur dum i huvet han är till honom så länge inte barnet hör och ser det....
Svar på tråden Ingen hade varit gladare än jag om DU inte var pappa till vårat barn!