Inlägg från: Astarte |Visa alla inlägg
  • Astarte

    Fil kand i psykologi och starta eget???

    Sixth of june skrev 2011-03-09 18:54:55 följande:
    Tar man inte reda på sånt innan man lägger ner flera år av pluggande??
    Men hur FL får man vara?! *suckar och skakar på huvudet*

    Har inget bra råd, egentligen. Visst kan du starta eget och erbjuda samtal, bara du inte kallar dig psykolog. Det bästa är kanske att hitta en specialinrikning och säga att det är det du i första hand sysslar med. Det ser seriöst ut.
  • Astarte

    Varför inte bara kallade dig fil. kand i psykologi? Det låter väl bra. I marknadsföringen kan du skriva "fil. kand. i psykologi med specialinrikning mot. . . ". En sak jag tänkte på var att jag undrar hur bra det kan fungera om man är för ung. Personligen skulle jag aldrig vända mig till en samtalsperson som var. . tja. . under 30. Fördomar, så klart, men jag skulle inte det.

    Du har inte möjlighet att börja driva den på deltid och se hur det går?

  • Astarte
    violatricolor skrev 2011-03-10 00:21:10 följande:
    Varför skulle du inte vända dig till någon under 30? 
    Det är ju jag som är fördomsfull, men det känns som om de yngre inte gärna kan veta. . typ. Jag får inte så mycket förtoende för dem som är yngre än mig själv, inte vad det gäller sånna saker som att coacha och guida i livet. Det är en annan sak med andra kompetenser, som läkare eller så, men just "samtalspartner" skulle jag inte gå till en under 30.
  • Astarte
    violatricolor skrev 2011-03-11 16:16:30 följande:
    Ja, när det gäller coaching kan jag förstå det. Men känner du så för att gp till en ung psykolog också? Jag menar, det är skillnad på en coach som ska ge råd och på en psykolog som ska lyssna, ställa frågor och komma med reflektioner utifrån kunskap om det mänskliga psyket.
    Jag skulle vara lite skeptisk till någon som var 25-30, men jag skulle ju inte ställa in bara för att personen visade sig vara ung. Sedan beror det ju på vad man söker för också, tänker jag. Bota tvångstankar är nog lättare än att hatera personer som befinner sig i kris eller har genomgått ett trauma. Jag känner i och för sig likadant för unga präster. De som kommer och är under 30 (ja, ungefär, såklart) blir jag kritisk till. Jag valde själv att inte bli präst i den åldern, just för att jag kände mig för ung.
Svar på tråden Fil kand i psykologi och starta eget???