Inlägg från: khartoum |Visa alla inlägg
  • khartoum

    Fil kand i psykologi och starta eget???

    violatricolor skrev 2011-03-11 22:53:28 följande:
    Är du präst nu?

    Tyvärr tror jag att många överskattar ålderns betydelse. Jag säger inte att livserfarenhet är oviktigt. Det är självlkart något man kan använda sig av och som påverkar ens professionalitet men det är bara en del av det. Utbildning och yrkeserfarenhet har större betydelse än några år, tror jag. Dessutom finns det ju inget som säger att en 32-åring har mer erfarenhet av t ex kriser och motgångar än en 28-åring, även om sannolikheten naturligtvis är aningen större. Så visst ligger det något i det du säger och du har rätt att känna så, du är inte alls ensam om det, men jag tror åldern överskattas och jag tycker det är synd.
    Det finns människor som levt ett helt liv men inte lärt sig något och det finns motsatsen.
    Jag hoppas att det finns en öppenhet mot alla professionella att se professionen utifrån det man önskar sig av den.
    Jag har äntligen (!) blivit lite äldre, men stångades länge med att inte bli tagen ritktigt på allvar för att jag oftast var yngst i gänget.

    Nu har jag en annan position och är återigen bland de yngsta, men i alla fall tillräckligt gammal för att inge förtroende.

    Jag skulle själv också ha viss skepsis mot en mycket ung psykoterapeut eftersom det nog krävs viss livserfarenhet för att också göra ett bra jobb, men som sagt, jag hoppas att jag också är förståndig nog att se skillnaden.

    Nu är jag ett par år äldre än de jag leder, men jag är också ca 15 år yngre än min äldsta medarbetare. Jag upplevs nog som vuxen nog för mitt jobb och det känns skönt.

    Men nu arbetar jag inte med något av det som ts beskriver, utan personalledning.
Svar på tråden Fil kand i psykologi och starta eget???