Inlägg från: BeatriceL |Visa alla inlägg
  • BeatriceL

    Fil kand i psykologi och starta eget???

    violatricolor skrev 2011-03-14 19:40:50 följande:
    Här är jag nog av en annan åsikt. Kuratorer ger inte terapi och behöver således inte ha psykoterapeututbildning. Det viktiga är att veta sina gränser så att man kan hänvisa till någon annan om det behövs. Kuratorer kan mycket väl erbjuda med stödsamtal, krissamtal och hjälpa till med adminstration och socialt stöd men de kan givetvis inte ge behandling och psykoterapi.
    Kuratorer har väldigt ofta steg 1 utbildning, och jag skulle definitivt inte rekommendera att man varkeen arbetar med samtal eller går till nån för samtal som inte har steg 1. Den är otroligt viktig.

    Själv är jag snart färdigutbildad psykolog och kan bara säga att innan man gått steg 1 så vet man egentligen inte vad man gör... det blir en enorm skillnad bara man påbörjat den. Sen det här med ålder... jag är en av de äldsta på utbildningen, snart 32 år, och anser inte att jag lyckas så mycket bättre än de som är yngre. Hur man är som terapeut har absolut ingenting med livserfarenhet att göra utan hur bra man är på att lyssna, stötta och analysera. Det är inte meningen att man ska jobba utifrån egen personlig erfarenhet, utan utifrån vetenskpligt bevisade metoder.
Svar på tråden Fil kand i psykologi och starta eget???