Inlägg från: Gullis |Visa alla inlägg
  • Gullis

    Hur skulle du agera/readera om ditt barn blev mobbat , och vad skulle du säga till ditt barn?

    Det är aldrig, aldrig, aldrig upp till barnet att själv försöka lösa situationen - det är vi vuxna som måste ta på oss det obekväma uppdraget! Föräldrar, lärare, annan personal och föräldrarna till de som mobbar.

    Om det händer i skolan så ska personalen dra igång sin plan för att lösa problemet, gör inte de det är det upp till oss vuxna att göra det.

    De som mobbar mår inte heller bra, de gör det av någon anledning och det ska vi vuxna försöka ta reda på. Det är vi som förhoppningsvis har erfarenhet och distans till livet som kan hjälpa de små liven när det spårar ur.

    Att uppmuntra ett barn att  "ge igen" är alltid fel i mina ögon. När min vi drog igång SAMS-planen på skolan för vår äldste son så slöt hela skolpersonalen och de flesta föräldrar upp kring honom. Vad gjorde mobbarna då? Gick på lillebror och slog ner honom på skolgården.... Han gav igen! Och sen fick vi en massa samtal kring att han slogs... Det kan aldrig bli en vinnarsituation av att ge igen. Vi vuxna ska vara ledstjärnor och rättesnören för våra små. Inte skyla över, inte skylla ifrån och aldrig någonsin säga åt någon att ge igen!

Svar på tråden Hur skulle du agera/readera om ditt barn blev mobbat , och vad skulle du säga till ditt barn?