• Jiy

    bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?

    Hej
    Jag har en tjej som är 7 veckor i morgon. Hon liknar Kallfronts kille mycket, gillar att sitta själv i babysittern eller ligga på en filt. Jag har också tänkt att  hon känns äldre än sina 7 veckor.
    Hon sover själv i egen säng på natten men somnar oftast i famnen. Nappen vill hon bara ha när hon ska sova på dagen.
    De flesta nätter vaknar hon en gång någon gång mellan kl3 och 5 men inatt sov hon i ett streck till kl 6. Då åt hon sista gången runt 22.30. Så idag känner jag mig otroligt utvilad Glad

  • Jiy
    restricted77 skrev 2011-03-20 21:14:42 följande:
    Hej allihop! Hur har era helger varit? Här har vi haft amningsrace idag igen! HUR kan en så liten vara så hungrig?? :)
    Lilltjejen och jag har varit själva hemma hela helgen då mannen var i väg på kort-skidsemester i alperna. Vi har haft det riktigt mysigt med lite utflykter och hemmamys.

    Nästa stora utmaning är till helgen då vi ska på teater på kvällen och K ska vara hos sin moster i några timmar. Vi har varit där och "övat"  lite på matning och sånt så jag tror det kommer gå fint. Men lite nervöst är det så klart. 
    Har nån av er "lämnat bort" barnet en kväll eller liknande? Hur gick det? 
  • Jiy

    Flaskan är inga problem, den har funkat bra sen hon var ett par veckor. Så jag har varit borta ett par timmar några gånger då hon varit med pappa. Vi kommer dessutom vara väldigt nära där hon är hela kvällen så om det blir kris får de ringa så smiter jag iväg. Men jag hoppas och tror att det kommer gå bra.

  • Jiy

    I onsdags var vi på 8-veckorskontroll och läkarbesök, allt vara bara fint och lilltjejen har blivit 60 cm lång och väger 5700g - stora tjejen  Skrattande
    Igår var jag och maken på teater så det var dags för barnvakt för första gången. Allt gick jättefint och K skötte sig exemplariskt, hon åt, skrattade och sov och moster tyckte det var skoj. Det känns skönt att det gick så bra, så nu kan det nog tänkas sig att det blir bio eller nåt restaurangbesök under våren med. Men först ska vi på en veckas skidsemester, ska bli härligt. Hoppas på sol!

Svar på tråden bebis 6 veckor - utveckling/sömn/vakenhet m.m?