Inlägg från: Houdini |Visa alla inlägg
  • Houdini

    Närmast anhörig??

    Okej nu är det så rent juridiskt att är man sambo så är det ens föräldrar som är ens närmaste anhöriga och som har all bestämmanderätt över en om man blir skadad och så. De kan tom köra iväg sambon och bestämma att sambon inte får hälsa på en på sjukhuset. Om man dör är det föräldrarna som bestämmer hur det ska bli osv osv. Är föräldrarna döda är det syskonen som räknas som närmast anhöriga.

    Det är en anledning till varför det är bättre att vara gift än att vara sambo

  • Houdini
    Mirakel händer skrev 2011-03-14 05:11:17 följande:
    Vi är gifta och det är min man som stor som närmast anhörig. Jag står som det på honom oxå. Å hade vi inte varit gifta hade jag skrivit honom ändå. För han känner mig bäst till och med bättre än mina föräldrar.
    Jag har hela tiden haft min man som närmast anhörig även innan vi var gifta, men det beska sanningen är att är man inte gifta är det föraäldrarna eller syskonen som är de juridiska närmaste anhöriga om inte ens barn är myndiga förståss ;)

    Det bör man ha i minnet som sambos.
  • Houdini
    ica skrev 2011-03-14 06:22:29 följande:
    En patient som är medvetande bestämmer själv vem som ska få hälsa på och annat vårdrelaterat. Inför operationer mm  få man ange vem man vill ha som närmsta anhörig.
    Jag har fåt problem med huvudet, de misstänkte först att jag hade fått en stroke och riskerade att få fler.

    Då började vi titta på det här med juridiken eftersom vi inte var gifta då. och är jag inte gift och jag inte kan göra mig förstådd med omvärlden bestämmer mina föräldrar min vård, de kan naturligtvis överlämna ansvaret till sambon men juridiskt måste sjukhuset fråga dom även om vi hade papper på att vi ville annurlunda. Gäller även vid organdonationer.
    Och då jag tror att man aldrig kan förutspå hur anhöriga kommer att reagera vid sjukdom eller olycksfall eller dödsfall, bla tror jag att min far mycket väl kunde ha fått för sig att totalt köra över min man, för jag är pappas lilla flicka, jag är ju bara 45 år gammal, pappa vet bäst ungefär.

    Så det blev den utlösande faktorn att vi äntligen kom i väg till prästen :)
  • Houdini
    ica skrev 2011-03-16 06:17:06 följande:
    Gick det bra med dig? Min man skulle operara sig precis när vi vart ihop och skrev mig som sin närmsta anhörig. Hans mamma blir lätt hysterisk så jag var väl lugnare om nåt händer.
    Nja var inne senadst i söndags kväll på akuten ;)

    Det var ingen stroke och en massa annat som det inte var men det vet inte vad det är, lite frustrerande. Och mina föräldrar har ju bägge sagt att det är självklart att Martin bestämmer men man vet aldrig. Och när det gäller tvärtom tror jag att hans föräldrar skulle ha kört över mig inte av elakhet utan av tanklöshet. 

    Jag vet att man kan säga ifrån men säg att föräldrarna eller "svärisarna" är av sorten svåriserna från helvetet ;)
    då kan de triumfa igenom att de är de som bestämmer.

    Bara folk är medvetna om det. 

    Att man tar reda på alla fakta om hur man väljer att leva, som sambos, som gifta osv  Vet man inte alla fakta kan man lätt fatta fel beslut.  
  • Houdini
    EFI skrev 2011-03-21 01:15:42 följande:
    ICE?
    In Case of Emergensie (är ingen hejare på att stava)

    Ett nummer man lägger in i mobilen så om det händer en något här i sverige eller utomlands så är det nummret de ringer.

    Man skriver ICE och det nummer man vill att de ska ringa.
Svar på tråden Närmast anhörig??