Inlägg från: Thomas Schon |Visa alla inlägg
  • Thomas Schon

    Närmast anhörig??

    nonnect skrev 2017-08-31 11:25:26 följande:

    Sambo, make/maka är NÄRMAST ANHÖRIG medan syskon och annan släkt bara räknas som anhörig.  Titta i Wikipedia.


    Vem är närmast anhörig när mamma dör.
    Min far och mitt enda syskon är avlidna sedan mer än tio år tillbaka så jag är enda barnet som finns kvar i livet. Jag har själv två barn och min syster lämnade fem barn efter sig så min mor har alltså sju barnbarn.
    Min mamma befinner sig på ett vårdboende på grund av vaskulär demens efter en stroke och ligger nu inför döden med palliativ vård.
    Ett av barnbarnen från min avlidna syster sida har efter att jag bett om att få insyn i min mammas ekonomi vänt min mor mot mig så att jag inte längre kunnat hälsa på (hon är som ett litet barn igen och hennes demens gör henne lättriggad och aggressiv). Hon förstår t ex inte längre skillnaden mellan tio kronor och en tusenlapp.
    Efter min mor har avlidit (antagligen inom några dagar) så vill jag hindra systerdottern från att lägga beslag på mammas datorer och andra saker som kommer behöva undersökas inför bodelning med sannolik polisanmälan som följd.
    Min systerdotter har även lyckats göra sig till god man utan min vetskap om det trots att hon tidigare redan har nekats den rollen enligt ett tingsrättsbeslut från två år tillbaks.
    UPPSALA TINGSRÄTT Avdelning 1 Aktbilaga 17 Mål nr Ä 4253-19
    Om jag är närmast anhörig vore det enklare att säkra bevis och uppmärksamma myndigheter om eventuella ekonomiska oegentligheter. Kanske kan jag få ta del av min mammas bankkontos historik för att kunna klargöra till vem och/eller på vad alla besparingar spenderats.
    Enda kvarlevande barnet.
Svar på tråden Närmast anhörig??