Inlägg från: Anonym (Susan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Susan)

    Svårt att välja SN, vågar vi hjärtfel?

    Jag själv skulle aldrig välja ett hjärtfel och inte något som har med kamrarna att göra. Ett hjärtfel kan betyda så mycket mer än ett "litet blåsljud" eller ett "litet hål". Visst kan operationer gå bra, visst är vi proffs på kardiologi i Sverige men..... Ett hjärtfel är ett hjärtfel och hjärtat är motorn i kroppen. Plötslig död föranleds oftast av en arytmi och människor med hjärtfel löper större risk att drabbas av arytmier...

    Så nej, jag skulle aldrig välja hjärtfel. Dessutom vet man inte vilka gener barnet MER bär på. Ett "litet" hjärtfel kan visa sig vara/bli betydligt värre med arytmier och hjärtsvikt som följd. Hjärtsvikt är liksom arytmier farligt och drabbar ett belastat hjärta och kan vara sekundärt till annat hjärtfel.

    Jag skulle rekommendera alla som funderar på hjärtfel att be en svensk kardiolog (dvs ingen husläkare utan en specialist) titta på undersökningssvaren från landet INNAN man bestämmer sig för adoption. Hur ser ultraljudet ut? Flödena i hjärtat? Är väggarna förtjockade? Är EKG:t normalt? 

Svar på tråden Svårt att välja SN, vågar vi hjärtfel?