• Tattyn

    Höstbebisar i Umeå 2011

    Det värsta är ju att man ( eller i varje fall jag då) kommer på "massa" saker jag vill göra nere på stan, men jag vågar inte riktigt åka ner själv om utifall att. Maken har stränga order om att alltid ha mobilen inom hörhåll.

    Jag hade stora planer på att färdigställa 2 scrapalbum, ett till oss om Inaras första år och ett till henne, nu medan hon är på dagis och innan bebis kommer, men karpaltunnelsyndromet satte stopp för det.

    Förtjust: Du får hemskt gärna PM:a lösenordet till mig om du vill

  • Tattyn

    Jo jag handlar och så fortfarande jag med, dock går jag bara till Ålidhems centrum själv, ska jag nån annan stans ser jag till att ha sällskap med mig, inte för att sällskapet kanske kan göra så mycket om det startar, men det känns ändå bättre att hå nån med.

  • Tattyn
    BFokt2011: Vad spännande med BF idag, hoppas att det sätter igång snart för dig så att du slipper vänta mycket längre
  • Tattyn

    Idag har vi varit och hälsat på en 6 dagar gammal liten kille. Jösses så fort man glömmer hur små nyfödda är. Nu längtar jag ännu mer efter våran bebis.

  • Tattyn

    Grattis BFokt2011 och välkommen lilla Ella. Vad roligt att det har börjat kika ut lite bebisar nu

  • Tattyn
    zoe1: Oj, spännande att ni kanske får träffa er bebis så pass snart.

    Själv har jag BF i morgon men inga känningar alls ännu, hoppas hon vill komma ut till oss snart. Mamma börjar bli lite nervös, de ska komma upp den 24/10 och nu är hon orolig att mini inte kommit tills dess *S*
    Jag får väl be barnmorskan ta i lite med naglarna på fredag så att hinnorna går sönder *S*
  • Tattyn

    08.50 igår morse kom så äntligen vår Eleonora på BF+7. 3495 gr och 50 cm.

    Värkarna började vid 02.20, vi åkte in till förlossningen vid 05.30 och sen föddes hon som sagt vid 08.50.

  • Tattyn

    Jag tror jag avvaktar med att ta med Ellie till ställen med massor av barn ett tag till, särskilt som storasyster åkte på magsjuka efter första gången hon var på ÖF *S*
    Men sen är jag gärna med

  • Tattyn

    Nya BB tyckte jag var super, dels är det ju helt nytt och fräscht iom att det invigdes i juni förra året, och framför allt, är det lugnt på förlossningen/BB så får man ett rum för sig själv. Det var väldigt skönt denna gång, att ha ett eget rum, ingen som stör, man stör ingen, och oa/dusch på rummet och inte i korridoren som på förra BB.

    När jag låg på BB nu så var det iofs fullt upp på förlossningen men väldigt lugnt på BB så många pappor stannade kvar och det var bara trevlig personal denna gång

  • Tattyn

    Vi var på 6-veckors besiktning idag (läkarundersökning) och  allt var perfekt enl läkaren, hon har gått upp 330 gr och växt 2 cm på 2 veckor och väger nu 4580gr och är 56 cm. Tyvärr är hon förkyld, smittad av storasyster. Passade på att fråga på BVC hur försiktig man ska vara med småttisarna när de är förkylda, vi har hållt Eleonora inne och borta från folk, men jag håller på att bli tossig av att inte ha varit ute på 1½ vecka, men så länge hon ligger i vagnen och inte har närkontakt med andra (dvs att de pillar på henne) så är det ok att vistas bland massa folk.

  • Tattyn

    Hon är tyvärr fortfarande förkyld, det verkar vara en seg variant. Eleonora, som aldrig brukar somna före 01 sover redan, dessutom har hon sovit mycket tidigare ikväll. Jag vet inte om jag vågar hoppas på att hon sover för natten eller om det är en powernap och hon strax kommer att vakna för att sen vara vaken till 05.

  • Tattyn

    Jag köpte en bärsjal på tradera just för att Eleonora helst ska sova i famnen på mig dagtid. En mysak trikåsjal för bara 195:-. och den verkar toppen, mjuk och gosig, enkel att knyta och Eleonora somnade på 2 röda, fast det funkar bara om hon inte redan är förbannad, då blir hon bara argare i sjalen.

    I natt vägrade hon sova alls, hon somnade inte förrän 06 i morse, det är dagar som den här som jag är tacksam över att maken är arbetslös och tar hand om Inara och får iväg henne till dagis så att jag får sova när Eleonora väl sover. Men trött är jag ändå, kan ju inte sova precis hela dan liksom.

    Det är alltid kul att se hur de växer, Eleonora var 56 cm och vägde 4580gr sist, så hon växer som ogräs
    Det är kul att jämföra lite mellan tjejerna med, när Inara var runt den längden som Eleonora har nu var hon tyngre tex, och vi har alltid tyckt att hon var såå liten, men hon var iofs en månad äldre när hon låg runt 56 cm än vad Eleonora är.

  • Tattyn

    Eleonora totalvägrar att sova nån annanstans än jämte mig nattetid, det är ju smidigt att amma när hon är så nära, men det vore skönt om hon kunde tänka sig att sova i sitt babynest eller till och med spjälsängen. Det ändras förhoppningsvis längre fram.

    Sitter här med en sovande Eleonora på bröstet, hoppas hon kan sova bra i natt med, men jag tycker att det verkar som att bebisar som sover bra på dan sover bra på natten med, sover de lite på dan sover de dåligt på natten, vet inte om det stämmer eller om det bara är inbillning dock *S*

  • Tattyn

    Jag tycker mysaken är lätt att knyta och Eleonora verkar gilla att sitta i den. Nu har jag inte använt den mer än korta stunder i taget, men jag upplever inte att varken jag eller Eleonora blir särskilt varma.

  • Tattyn

    Jag borde använda mysaken mer, Ellie somnar oftast väldigt fort i den och det är ju aldrig fel. Kommer nog att få använda den en del i veckan nu, Ellie ska döpas på lördag så jag måste baka och det är inte alltid Ellie går med på att sitta för sig själv, även om det brukar funka att hon sitter i babysittern så länge nån gör nåt framför henne.

Svar på tråden Höstbebisar i Umeå 2011