• Anonym (trohoppkärlek)

    Hur träffar man någon? (40+)

    Efter skilsmässan (4 år sen) så är det som att leva i ett vakum. "Vänner" har valt att fortsätta träffa exet eftersom han kunde behålla huset och har träffat en ny kvinna. Jag har från flera  fått höra att "Det är ju så mycket lättare att träffas om man är jämna par!" som ursäkt för att de inte har "tid" att träffa mig längre. Andra vänner är mest gamla tjejkompisar.
    Jag jobbar heltid och har hand om tre barn, vilket givetvis tar en hel del tid. Jag gillar inte att ränna på krogen och har hobbies som inte direkt innebär att man träffar nya människor. Jag har heller ingen lust att börja med en krystad hobby som inte intresserar mig. Inte heller är min ekonomi sån att jag kan lägga ut det jag har på en ny hobby - och tiden är trots allt begränsad.)
    På dejtingsajter är det oerhört svårt att träffa någon som faktiskt vill fortsätta träffas.
    Jag börjar nu blir rätt less på att inte ha någon speciell att träffa och att tänka på.

    Jag har fått höra att jag ser bra ut, är social, trevlig, har humor, bra arbete och boende och och och...
    Jag har dejtat en del sen skilsmässan så jag är inte rädd för att ge mig ut och träffa folk.
    Många gånger så har jag fått frågan "Hur kommer det sig att du är singel fortfarande!?!"
    Ja... hur kommer det sig? Hur bär man sig åt för att träffa någon ny?

    Finns det någon som har några bra tips och gärna idéer om varför många 40+ karlar inbillar sig att de bara kan träffa tjejer som är max 30 år gamla. (Eller varför det verkar som att karlar tror att det ska vara blixt och dunder på första dejten, det räcker inte med att det var "trevligt" tydligen.)

    (Föredrar svar från lite äldre och såna som har börjat om igen på senare år än från 20-åringar som fortfarande tror att ni allihopa kommer att förbli gifta för evigt. Om ni ursäktar.)

  • Svar på tråden Hur träffar man någon? (40+)
  • Anonym (trohoppkärlek)

    Bara en liten rapport.
    Måste ju bara berätta att jag hade en dejt igår. Träffade på en kille på nätet strax efter att jag startade den här tråden och vi träffades som sagt igår. Jag hade inga förväntningar alls efter att ha fått nobben så många gånger. Han framstod som en ganska tråkig person med alldagligt utseende. Men så tänkte jag att han kanske bara har svårt att uttrycka sig i skrift och hur någon ser ut är inte alltid rättvist enligt bilder. Och han var mycket trevligare än jag trott och han såg mycket bättre ut.
    Så nu har jag väntat nervöst på att han ska höra av sig igen. Jag visste inte om han ville träffas eller inte. Men jo det ville han. Så nu känns allt mycket bättre. Kanske blir det han och jag. Det finns i alla fall goda chanser.

  • Anonym (trohoppkärlek)
    Malajen1970 skrev 2011-04-10 19:39:04 följande:
    Lycka till, själv har jag svårt att hitta den rätta och har fått nobben av många med.
    Ja håll tummarna för mig nu och för att det här är den jag väntat på, så håller jag tummarna för att det ska lyckas för dig också.
  • Anonym (Carl,p,Dahl.)
    Anonym (trohoppkärlek) skrev 2011-04-10 19:45:49 följande:
    Ja håll tummarna för mig nu och för att det här är den jag väntat på, så håller jag tummarna för att det ska lyckas för dig också.
    Här hålls en massa tummar med.Glad
  • Anonym (trohoppkärlek)
    Anonym (Carl,p,Dahl.) skrev 2011-04-10 20:51:11 följande:
    Här hålls en massa tummar med.Glad
    Tack!
  • Anonym (Carl,p,Dahl.)
    Anonym (trohoppkärlek) skrev 2011-04-10 20:55:49 följande:
    Tack!
    Men du/ni kan väll lova uppdatera om det händer och vad du gör för att få det att hända, lite nyfiken är man ju på er nu.
  • Anonym (trohoppkärlek)
    Anonym (Carl,p,Dahl.) skrev 2011-04-10 20:57:29 följande:
    Men du/ni kan väll lova uppdatera om det händer och vad du gör för att få det att hända, lite nyfiken är man ju på er nu.
    Det ska jag göra.
    Till att börja med så har vi bokat in en ny dejt. Nästa lördag blir det. Tills dess så får vi väl sms:a och skriva på nätet.
  • Anonym (trohoppkärlek)

    Vill bara ge en delrapport bara för att jag mår så bra just nu.
    Killen jag har träffat är inte så full av ord när han skriver. Det är väl inte hans grej. I vanliga fall brukar jag strunta i folk som inte kan uttrycka sig ordentligt när dom skriver. Det brukar nämligen visa sig att de är lika ordfattiga när det gäller att prata i verkliga livet och jag vill kunna prata med den man jag träffar. Men nu tänkte jag att han kanske bara har svårt för att skriva. Och så var det. Mitt betalade medlemsskap tog slut på dejtingsidan idag, så nu kan jag inte skriva alls där. Jag SMS:ade min mailadress istället och det blev han glad för.

    Jag försöker verkligen att ta det lugnt och hittills tror jag att det har gått bra. I alla fall ser vi båda fram mot lördag. Jag minns knapp när jag hade en andra dejt sist och så hittar jag någon precis efter att jag startat den här tråden. Tycker om att ha någon att tänka på och som blir glad av att tänka på mig. (Jo han skrev det, även om han är väldigt försiktig med orden. ) 

Svar på tråden Hur träffar man någon? (40+)