Inlägg från: Leo1961 |Visa alla inlägg
  • Leo1961

    Ska Sverige ha en militär försvarsmakt?

    Självklart skall Sverige ha ett försvar och jag är av uppfattingen att detta måste bli starkare än vad vi har idag. Som läget är idag, så räcker inte tilldelade resurser till för att genomföra både de internationella åtagandena våra politiker ålagt Försvarsmakten och säkerställa landets försvarsförmåga av det egna territoriet. Man har dessutom skrotat värnplikten och antagit modellen med anställda soldater och sjömän, med stora omställningskostnader som följd.

    Det bästa för Sverige, om man nu vill fortsätta på den här linjen, vore att bli medlem av NATO eller alternativt satsa på en nordisk försvarsallians där de olika nordiska länderna bidrog med olika förmågor inom spektrumet mark/luft/sjö. Sverige skulle exempelvis kunna ansvara för flyget, finnarna för armé och amfibiestridskrafter, danskarna för specialförbanden och norrmännen för kör sjöstrid både på och under ytan. Samtidigt bibehåller man och bygger om frivilligfrörelserna i syfte att göra dessa till en resurs för att säkerställa kuppförsvaret. Bara en tanke...
    .
    Att lägga ner försvaret är ungefär lika intelligent som att skita i att betala hemförsäkring därför att det aldrig brunnit.... Man ser ganska dum ut när man i syfte att spara ett par hundralappar/år står framför ruinerna av sitt nerbrunna hem.

Svar på tråden Ska Sverige ha en militär försvarsmakt?