Inlägg från: Chimamanda |Visa alla inlägg
  • Chimamanda

    Någon som adopterat efter cancer?

    Hej!
    Jag har inte haft cancer själv, men jag känner lite extra för alla oss som vill adoptera trots en bakgrund med svår sjukdom.

    Jag fick själv en tumörsjukdom som jag är helt frisk ifrån efter operation för tre år sedan. Vet hur det är att förutom en jobbig sjukdomsbakgrund och infertilitet behöva stångas med människors fördomar om sjukdom... Vill understryka att jag är helt frisk idag och det förstår jag det som att du också är? :)

    Tidigare fanns det en tjej här på forumet som också opererat bort livmodern pga cancer, men tyvärr var det längesedan jag såg henne här.

    Som jag förstår det måste det gå en viss bestämd tid innan man blir friskförklarad från cancer? Det där har du säkert koll på själv. Som fd cancerpatient kommer du i din utredning att behöva ett specialistläkarintyg som säger att du är frisk och har god kapacitet.

    Jag har inte full koll på vilka länder som godkänner tidigare cancersjukdom, men kan tänka mig att urvalet kan begränsas lite.

    För min egen del fick jag ett jättebra specialistläkarintyg, där min läkare noga valde sina ord för att inte minska mina chanser att (som helt frisk) få adoptera. Vi hade inga som helst problem att bli godkända av familjerätten/socialnämnden.

    Vid landval skickades en förfrågan till landet som vi önskade angående min bakgrund och vi fick ok att börja vårt papperssamlande. Även landet tittar naturligtvis väldigt noga på läkarintyg/specialistläkarintyg. Jag har haft stor nytta av hur min läkare har formulerat min sjukdomsdiagnos och förväntade livslängd. Nu är vi i slutfasen av papperssamlandet till landet och har stor chans att få ett barnbesked inom relativt kort tid, som jag förstår det.

    Inboxa mig gärna om du har fler frågor!! Men som sagt - specialistläkarintyget är jätteviktigt, att det är bra skrivet.

    Lycka till! :)

  • Chimamanda
    TinaM skrev 2011-05-26 23:16:06 följande:
    Hej!
    Tror att det är kanske är mig GraceO tänker på . Har också haft livmoderhalscancer och opererades för 4 år sedan. Har under vintern genomgått hemutredning och där blivit godkända! Förra veckan gjorda jag mitt sista kontrollbesök och ska komplettera vår hemutredning med detta. Och nu håller vi på att samla papper för Ryssland genom BFA.
    Dock har det varit lite tufft, därav har jag inte varit här inne så mycket. Jag kände nämligen till en början att även om vi är godkända i Sverige så hjälpte inte det för att givarländerna ser hårdare på det med att man har haft cancer, och att det inte har gått så lång tid efter sjukdomen. Trots att det var en avgränsad tumör, behandlingen gått bra och alla kontrollbesök har varit bra, OCH att min läkare skrev i intyget att jag inte hade större risk än någon annan att insjukna i cancer....
    Men nu är vi på banan
    Du får jättegärna inboxa mig om du vill fråga mera! 
    Vad roligt att se dig igen TinaM! Jag har saknat din blogg, du måste börja blogga igen! Nu vill man ju veta vad ni har på gång.
Svar på tråden Någon som adopterat efter cancer?