• sahara sahara

    Insemination Danmark - hur går man tillväga?

    Man börjar med att bestämma sig för om man vill ha en öppen eller anonym donator. Efter det väljer man klinik. Än så länge (men vad jag har förstått så är det på väg att ändras) är bara barnmorskeklinikerna som får använda öppna donatorer.  Man letar upp en lista (förslagsvis under Planerar barn - regnbågsfamiljen där det finns mycket info även för heteropar), tar reda på vad man är ute efter, och kontaktar kliniken. Därefter är tågordningen lite olika, men grundprincipen är att man börjar med ett inledande samtal, och sen åker dit när man har ägglossning.

    Man måste bestämma sig för om man själv vill välja donator och köpa sperma direkt från banken, eller om man vill låta kliniken välja.


    Do something scary - the payoff is awesome!
  • sahara sahara

    Det är lite olika från klinik till klinik. När det var aktuellt för mig för två år sen fick vi vänta ett par veckor på journalsamtalet, och sen körde vi på nästa ägglossning.

    Den andra frågan vet jag ingenting om. Kan inte tänka mig att de behöver någon medicinsk info om din man om ni är ute efter DI.


    Do something scary - the payoff is awesome!
  • sahara sahara
    jenniekk skrev 2011-09-28 10:17:18 följande:
    Någon med erfarenhet av övervikt och DI?
    En av anledningarna till att vi valde Danmark var övervikt. Det var inga problem. Det togs upp under journalsamtalet och vi skulle vara införstådda med att det kunde göra det lite svårare att bli gravid, men det var allt. Aldrig något snack om att de inte skulle ta emot oss.
    Do something scary - the payoff is awesome!
  • sahara sahara
    jenniekk skrev 2011-10-12 09:55:38 följande:
    Presens indikativ: Vilken klinik valde ni? Vi har haft mailkontakt med CFC. Hur har det gått för er?
    Oj. Sorry. Det här har jag helt missat.

    Vi valde Storkkliniken till slut (vi ville ha en öppen donator). Hur det gick? Jodå, det gick på första försöket, och jag ska snart hämta en fantastisk och underbar tvååring på förskolan.
    Do something scary - the payoff is awesome!
Svar på tråden Insemination Danmark - hur går man tillväga?