• Falumamman

    Fattar mig ej på vissa fattiga

    jag håller med dig TS. är man 18 så kan man ta ett extra jobb eller så har man hunnit sommarjobba flera sommrar i rad och har kunnat spara undan lite.


    nu har jag bara en 6 och en 3-åring och inga tonåringar. men jag hade nog betalat för allt iaf Skäms mest för att jag inte vill att barnet ska bli lidande och utanför. det handlar om en av de största dagarna i livet. däremot körkort får barnet betala för själv


     


  • Falumamman
    Anonym skrev 2011-06-02 18:45:48 följande:
    Titta på Lyxfällan, ger ordentliga tankeställare!

    Igår såg jag en repris med ett par i 40-årsåldern. Fem barn hade de och levde så otroligt över sina tillgångar. Bl a rökte och spelade de bort 6000 kr varje månad! Helt otroligt!  Dessutom hade de tagit varende sparade peng deras ungar hade (haft). Mormodern hade sparat åt dem sedan de var små. Jag kan inte låta bli att undra hur de tänkte egentligen. Men - det är jakten idag. Jakten att vara "som alla andra". Låna pengar till resor. Thailand. Varför ska man dit, det fattar inte jag. Jag har råd men aldrig att jag skulle åka dit. Och framför allt inte om jag INTE hade råd. Dyr mat! När mina barn var små (har fyra st) skrev jag matlista för en månad i taget. Handlade i princip allt vid ett tillfälle. Sen gällde det att följa matlistan slaviskt. Och spara ev rester. Tänk på det, hur mycket tjänlig mat slänger ni t ex varje vecka? Troligen massor! Ta med det till jobbet istället eller ät som lunch hemma. Eller som middag en dag i veckan, rester till hela familjen. Olika mat men vad gör det.
    Håller med!

    Såg programmet igår jag med. Hur lågt kan man gå när man tar av barnens sparpengar, som man inte ens lagt undan själv utan deras mormor har gjort, och sen köpa någonting till sig själv för. Så fruktansvärt lågt.

    Man får helt enkelt att lära sig att mätta magsäcken efter inkomst.
Svar på tråden Fattar mig ej på vissa fattiga