• MammaG

    Fattar mig ej på vissa fattiga

    Jag antar att det är folk som har det rätt bra här som sitter och nedvärderar andra människors problem. Har jag rätt? Har ni verkligen inget bättre för er än att sätta er på höga hästar?


  • MammaG
    Anonym skrev 2011-06-02 21:02:28 följande:
    Fattigdom idag uppfattades nog som lyx för 50-100 år sedan. Härom dagen såg jag ett program med en dam som var 100 år 1995. När hon var liten hade de oftast bara kokta kålrötter och kokt strömming att äta. Att de kokte strömmingen var för att de inte hade något fett att steka i. I morse såg jag ett annat program om danska slottsfruar. En av dem var i 50-årsåldern och var inte född adlig. När hon var liten fick de oftast bara en (1)! köttbulle och ett par potatisar. DET är fattigdom men de klarade sig ändå. Idag är man väl fattig om man inte har de senaste tv-spelen, godis och läsk varje dag, bara några cigg och inte kan gå ut och käka stup i kvarten. Äckligt!
    Vad som är fattigdom förändras med vad som är standard i det samhälle man lever i. Men jag ser att många inte begriper det. Skulle det kännas bättre om folk fick klara sig på en köttbulle och ett par potatisar istället? 
    Äckligt är när folk sätter sig på höga hästar och tycker de ska döma folk vars vardag de inte känner till 
  • MammaG
    Anonym skrev 2011-06-02 22:43:38 följande:
    Så bara för att man inte lever på socialbidrag så får man inte ha en åsikt? Det kanske är så att de som faktiskt är beroende av soc skulle lyssna på dem som inte är det
    Det beror på vad åsikten är. Är det att folk som inte har det gott ställt utan måste söka hjälp är idioter och puckon som får skylla sig själva, då tycker jag nog att man kan hålla käft. I varje tråd om ekonomi som dyker upp på detta forum så står föraktet som spön i backen gentemot de som har det sämre. Man snubblar över sina egna fötter i ivern att tala om hur duktig man är och att man själv minsann AAALDRIG skulle hamna i den situationen själv. De gånger man ser konstruktiva förslag till de som ber om hjälp behöver man inte mer än ett finger för att räkna
  • MammaG
    riboflavin skrev 2011-06-02 22:50:38 följande:
    Ja jag tycker att jag har det bra, jag har faktiskt tyckt att jag har haft det bra ända sen jag flyttade hemifrån, men aldrig förrän nu har jag haft mer pengar än vad som motsvarar normen för försörjningsstöd. Idag lever jag och sambon gott under normen ändå, även om vi har bra mycket högre inkomst.

    Folks problem grundar sig ganska sällan i inkomsten, utan i utgifterna (när man uppbär försörjningsstöd, har inkomster i motsvarande nivå eller högre, undantag gäller givetvis för den som helt saknar inkomst, men då bör man i de allra flesta fall kunna ansöka om just försörjningsstöd)

    Jag kan inte riktigt se hur jag sitter på höga hästar, när jag förespråkar frihet under ansvar? 
    Jag har inte sett att du direkt förespråkat någonting, men har massvis med åsikter om grannar och bekanta samt framhåller hur duktig du själv varit genom åren. Grattis till det
Svar på tråden Fattar mig ej på vissa fattiga