Inlägg från: Anonym (Trött) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Trött)

    Fattar mig ej på vissa fattiga

    Att folk hamnar hos soc är av så många olika anledningar, och dom pengarna man får därifrån kan jag berätta för dej att de är då fan inte ens så man klarar sej en månad och plus på de så ska du spara pengar till tex,sommarkläder vinterkläder de är utflykter med dagis lekis skolor de är kalas och kompisars kalas å herre gud vet vad dom där pengarna ska räcka till!
    att gå på soc är ingen semester och du får då FAN kämpa för att få dina pengar!! du kan inte få en gåva av din mor tex på 300kr för det drar dom av! och den gåvan kanske va till barnen som ville så gärna ha de där spelet och mormor är snäll och ska hjälpa till, vipps så va mormors pengar borta!
    du får redovisa hela ditt liv varenda månad på dina kontoutdrag!
    Väldigt många i dagens läge hamnar hos socialen pga att dom är helt utmattade och mår både psykiskt och fysiskt dåligt, som F-kassan inte ger något stöd eller hjälp.
    Den människan kan ha avbetalningar kvar sen den hade ett bra jobb med en bra inkomst, ska man då se ner på den människan och tycka att "Jag är inte villig att betala av resten av dina skulder pga att du har klantat dej i livet". SNÄLLA!! Soc är en möjlighet för människor i kris och i nöd som behöver den här tillfälliga hjälpen, å tro då inte att man får hjälp med att betala av sina skulder. så du kan sluta GNÄLLA om att dina pengar ska gå till någon annans soffor! dom sofforna får dom då fan betala av själva utan att soc ens tänker tanken och hjälpa dom. Soc hjälper inte ens till med en hyresskuld!!

    Fråga dej ist om de är rätt att ta in 100000tals invandrare utan bostad utvildning eller jobb, när här inte finns något av det till oss som faktist är födda i de här landet?!? är det rätt av socialen att  ge dom tillåtelse till att ha en dyrare bil och högre bidrag?? Dom som inte ens firar jul är det funderingar på om dom ska få extra pengar över jul??!! Där kan man ta en funderare vart fan de här landet är på väg!! Rasister mot sina egna om jag får säga! Svenskarna är nerväderade totalt medans invandrarna blir omhändertagna med öppna armar och ska få rätt till så mycket mer än oss som fakrist bor odh är födda i detta land??!??
    socialen skickar ut pengar medans morsorna ploppar ut en 10-15 ungar å papporna sitter på bibblan å pimplar kaffe?? HALLLÅÅÅÅ??????????????????
    Kan man tycka att socialen är totalt sjuk i huvudet! Iaf gör jag det och tycker det är förjävligt att jag och mina barn ska vara mindre värda i vårt eget land och bli nekade pengar,saker som invandrarna har rätt till!!
    Nej fyyfannn..

    ordna jobb och bostäder till oss som redan bor här innan ni ens tänker tanken på att ta in flera!!

  • Anonym (Trött)
    trettioplus skrev 2011-06-02 22:22:55 följande:
    Nej, det SKA inte vara så att en ung och frisk person blir helt knäckt, det tycker verkligen inte jag.
    Och med tanke på att det dessutom ofta är så, så finner jag det otroligt att folk har mage att kalla det en "enkel lösning".
    Nej att man ska behöva bli totalt nerbryten innan man får hjälp det är SKANDAL!!
    Kan man då inte hjälpa den här personen innan den når botten?? och få upp den på fötter igen?
    Jag rasade helt, under min uppv'xt har jag varit med om väldigt mycket traumatiska saker.
    som 13åring misste jag min pojkvän som tog sitt liv, jag har sett släktingar totalt misshandlade
    och aldrig riktigt fårr vara ett barn själv.
    när jag sen själv blev "stor" så kom allt tillbaka på mej så jag rasade helt!
    Min dåvarande pojkvän försökte ta sitt liv, jag testade droger för att få någon balans i min vardag jag fick tunga mediciner och ändå ingen som hellst respons från soc! innan jag fick den hjälp jag har önskat så fick jag bygga upp mej själv genom att ta  med mej min yngsta och åka till ett hem för att få stöd och hjälp, jag rasade sedan igen och ville inte alls mer så jag lämnade mina barn i trygga händer och sa adjö till dom.
    efter de öppvaknande på intensiven så tog jag saken i egna händer och ville inte alls ha deras hjälp längre jag ringde runt fönedrande och bad om hjälp på olika ställen, och idag efter mycket om och men har jag fått en plats i en grupp "rehab" för att få stöd och hjälp att bygga upp mej själv.
    jag är 21 år..
  • Anonym (Trött)
    riboflavin skrev 2011-06-02 22:30:56 följande:
    Skulle du vilja vara så vänlig och visa mig den lilla rutan på ansökan om försörjningsstöd där det står "född utanför sverige" som ger rätt till mer i bidrag och dyrare bil än för en etniskt svensk...
    Innan du skickarin din ansökan så får du prata med en handläggare eller motagnings gruppen och ja på ansökan står det svensk medborgare???????!!!!!!!!!!! kryss eller ej!!!!
    jag tycker det är fel helt fel hur socialen gör skillnad på svenskar och invandrare!!

    vi har inte ens bostäder till oss som bor här å än mindre jobb så hur va tanken med att packa in ännu fler?? ska alla vara bostadslösa och arbetslösa? eller får man hjälp från socialen med lite pengar till extra filtar å en vip biljett under bron??!?? finns ingen logik alls i hur dom tänker!!
    å varför ge folk som inte ens firar jul 2000kr extra i julklapp när folk som firar skulle hurra såå mycket mer för dom för man får en möjlighet att köpa julklappar!! totalt sinnesrubbat!!
  • Anonym (Trött)
    riboflavin skrev 2011-06-02 22:45:17 följande:
    Är man inte svensk medborgare så är det inte helt säkert att man har rätt till försörjningsstöd överhuvudtaget, därför finns den rutan där, trodde du på fullaste allvar att om man inte kryssar i den så får man mer pengar?

    Nu vet jag faktiskt inte om det är så att man får mer i förörjningsstöd runt jul, får man det?
    Iså fall får ju de som inte firar jul lägga dessa pengar på sina egna högtider...

    nej jag vet att man inte får mer pengar för att man kryssar i den rutran!
    men man måste iaf ha möte med sin handläggare och sedan utifrån de så
    blir dom berättigad en större summa pengar än oss varför är ingen fråga jag kan svara på.
    men dom har också rätt till dyrare bil än vi!

    Nej man blir nekad alla extra pengar till jul man får inte ens sina pengar utbetalt innan jul.
    Men nu diskuteras de om invandrare som inte ens firar jul ska få en julklapp!
    och det är något jag blir riktigt störd på! jag får ingen hjälp med julklappar till mina barn
    men dom som inte ens firar jul ska få 2000extra till jul??! nej de e bara fel.
    Men nu tycker dom tydligen de är et otrevligt samtal så jag lägger ner.
    hoppas du förstår mitt tänkande, har inget emot invandrare har själv invandrare i min släkt är
    socialen jag tycker gör fel!
    Ha en super kväll.
Svar på tråden Fattar mig ej på vissa fattiga