Inlägg från: en glad |Visa alla inlägg
  • en glad

    Min kompis vill adoptera min son, går det?

    Iddah skrev 2011-06-02 16:01:43 följande:
    Jag har ensam vårdnad. Har pratat med barn&familj på soc o de tyckte absolut att han borde få adoptera för att de ansåg det var det bästa för barnet men att det inte var de som bestämmer det.

    Ska absolut kolla upp det med viljeyttring. Tusen tack för tipset Pen
    Barn o familj kan uppenbarligen inget m adoptioner! Kompisen/reservpappan kan adoptera om ni inte är gifta men då blir HAN ensam förälder. Du blir alltså bortkopplad som barnets mor om ni inte är gifta. Att vara gift är alltså det enda sättet att bli föräldrar tillsammans.

    Det står i lagen att om ett barn står utan vårdnadshavare _skall_ soc ta hänsyn till en avliden förälders viljeyttring, såvida det är förenligt med barnets bästa (då också).
  • en glad
    Iddah skrev 2011-06-04 15:43:01 följande:
    Men innebär det att biopappan automatiskt får vårdnaden vid min ev. död eller ser dom det som att sonen inte har någon vårdnadshavare?
    Om du har ensam vårdnad och dör så blir barnet utan vårdnadshavare och pappan har första tjing men har du meddelat en annan uppfattning så tittar soc på det .... har ni gemensam vårdnad har barnet ändå kvar en vårdnadshavare om den ena dör ....
Svar på tråden Min kompis vill adoptera min son, går det?