• Myra

    Några som ska starta med hormonsprutor (puregon) som vill följas åt??

    Hej!

    Jag ska börja med hormonsprutan Puregon på Lördag.

    Några flera som ska börja med någon typ av hormonspruta som vill följas åt, dela erfarenhet och stötta och peppa varandra?
    Det är första gången för mig och jag ska börja med 50ie. Jag har en tid för Vul nästa vecka för att kolla äl blåsan och om jag behöver en omgång till eller om jag ska ta äl sprutan då.

     

  • Svar på tråden Några som ska starta med hormonsprutor (puregon) som vill följas åt??
  • Myra

    Hej!

    Oj vad länge du fått spruta. Viktigaste är att det blir ett fint guld ägg som blir befruktat. Vad är max dosen?
    Hur läng tid efter äl sprutan säger dom att äger släpper?

    Ja det är första gången med sprutor för mig. Testat pergotime ett par gånger enkel dos. Blev gravid en gång som slutade i missfall. Sen ett par ggr när det inte blivit ngt. HAr ju varit så svårt att få tag på pergotime senaste året. Jag ska ta min första spruta i morgon kväll.
    Är det första gången för dig också som du tagit sprutor? har du testat pergotime innan?
    Har du haft några biverkningar av puregon? Är lite orolig att man ska bli en hormonhäxa.

    Hoppas verkligen att det går vägen för dig. 

  • Myra
    s54238 skrev 2011-06-03 20:29:12 följande:
    Hej :) Jag började med puregon i går, tog min andra nyss, Jag tar 100IE.
    Jag har iaf inte fått några biverkningar. Enligt informations dvdn vi fick med så är det inga direkta biverkningar mer än typ blåmärken och man kan bli öm på stället. De va väl nässprayen som hade mest biverkningar, men du kanske inte tagit den !? 
    Hej!

    Vore ju toppen man slipper hormonsvängningar i humöret. Blåmärken kan jag ta utan problem.
    Fick du med en DVD? Fick inte jag, fick en demonstration av sköterskan och en broschyr.
    Nej jag tar inte nässpray. Varför använder vissa nässpray?
    Förstått att vissa tar det innan sprutorna.
    är det första omgången sprutor för dig eller fick du börja med 100IE direkt.  
  • Myra
    s54238 skrev 2011-06-03 20:56:14 följande:
    Ja vi fick med en dvd, meningslös, dom visa allt som e självklart. hur man tvättar händerna, hur man slänger resterna i papperskorgen, väääldigt pedagogisk, vi såg väl tröga ut haha.
    Jag vet faktiskt inte vad det beror på att vissa tar nässpray och andra inte. Men nässprayen ska ju förhindra en egen ägglossning i förtid, om jag förstått de rätt. De e så mycke och hålla reda på så jag har inte riktigt koll, jag bara gör vad dom säger åt mig haha :p
    Ja det är första gången jag tar sprutor, jag började med 100IE direkt. Brukar man inte de ? Vad börjar du på ?
    Dom kanske kör hängslen och svångrem med informationen infann någon kommer och säger att det sa ni inget om..:=)
    Det låter bekant att nässprayen ska förhindra egen ägglossning så dom har mera kontroll över ägglossningen.
    Jag börjar med 50IE.  Har lyckats bli gravid en gång och vet inte om det är därför jag får börja med den dosen. Allt är ok med mig förutom att jag väger lite för mycket och läkaren säger att det som sitter på magen lagrar Hormonerna (minns inte vilken av alla hormoner det var) så hypofysen tror att det redan finns tillräckligt med hormoner så då produceras inte det något.
    Så jag hoppas att 50IE ska räcka för att mina ägg ska mogna.
    Som du säger, det är jätte mycket att hålla reda på och alla får lite olika behandlingar för alla har lite olika problem och kroppar som reagerar olika mm.
    Verkar som många börjar med olika doser. Hur länge har ni försökt att bli gravida? 
  • Myra
    Frugan79 skrev 2011-06-03 21:39:32 följande:
    Hej hej, Här är en till som nyss börjat med sprutor. Dock inte Puregon utan Bravelle....antar att det är typ samma sak. Tar niu 150IE/dag. Började för 1,5 v sen med 75IE men det gav inget resultat så har fått höjt i två omgångar. Var på vul idag och en äggblåsa hade vuxit till sig lite, den var nu 8mm så det är en bit kvar. Någon som vet vid vilken storlek på äggblåsan som man får ta ägglossningssprutan? Lycka till!
    Hej!

    Jag vet inget om vad som skiljer sprutorna åt. Vet att det kan skilja lite men frågan är vad. Jag undrar samma hur stora äl blåsorna ska vara när dom är mogna.
    ska försöka googla lite för att se vad jag hittar. 
  • Myra

    LindaM: Så du kämpar för ditt 4:e barn nu..;) Du har ju alla förutsättningar att det ska gå bra. SÅ jag tror att det kommer att bli fint ägg för dig. Kanske tvillingar igen. 

    Tog min första spruta kväll. Lite nervöst första gången. Lästa att man skulle hålla kvar spruta i 5 sec innan man tog bort den. Tyckte jag gjorde det men det blev ändå en lite droppe på huden efter. Man blir ju så nojjig att inget kom in. Ampullen var ju inte ens till hälfen.
    Hur blir det för er när ni tar era sprutor? kan jag har gjort något fel??

     

  • Myra

    S5438: Tog min spruta idag så jag har inte kommit till någon symptom än. Men lästa faktiskt i bipacksedel om magont tt får man väldigt ont så skulle man ringa läkaren. Men läs din vad som står för jag kom inte ihåg exakt så jag inte säger något fel.
    Det där med luftbubblan innan glömde jag bort. Ja dom få dropparna som finns i ampllen vill man verkligen inte skvätta bort. 
    Jag har lite övervikt så hindrar min hormoner att göra så att jag får egen ägglossning.  Kämpar med vikten.
    Vi har också försökt runt 4 år. Känns tungt att man aldrig lyckas.  

  • Myra

    LindaM: Hade varit kul med en stor familj med jag lär inte hinna skaffa 5 barn..) Jag är 38 och hoppas på i allafall 2 barn innan maskineriet lägger ner. Eller i allafall 1 barn eftersom jag inte har några alls just nu. Men jag tycker det vore tråkigt för barnet att växa upp utan syskon. 
    tror du inte att ägglossningen känns av lite extra nu när du fått både hormonsprutor och äl spruta, att det känns lite mera än normalt.
    Hur har det varit för dig tidigare? Har du känt så andra gånger?
    Hoppa det det bara är ägglossning och att det släpper snart.  

  • Myra
    s54238 skrev 2011-06-05 23:19:15 följande:

    Magen mår bra :) vet inte om de va sprutorna. Kändes som de va äggstockarna som gjorde ont, men ja vet inte. nu e de borta iaf. lite svullen, men de kunde man ju bli stod de.


    Blev ingen droppe efter sticket idag, försökte hålla kvar nålen lite längre. Sköterskan som visade oss sa att man inte skulle ta bort luftbubblan. Min sambo trodde man skulle ha en klassisk spruta och att man gjorde som på film. vänder sprutan upp och ner och knäpper med fingret så han frågade om man skulle göra så. Nej det behöver man inte med den här typen av spruta. Men det står i instruktions häftet vi fick man man ska trycka ut en bubbla så som ni gör. 

    vad skönt att det gick över i magen. Då ska du se att det var nog äggstockarna..:) Du är på väg att klämma ut ett riktigt guldägg nu..;)  
Svar på tråden Några som ska starta med hormonsprutor (puregon) som vill följas åt??