Inlägg från: Johan75 |Visa alla inlägg
  • Johan75

    Människan = Hundratals miljoner år gammal, äldre än både apdjuren och dinosaurierna!

    Digestive skrev 2011-07-12 06:56:41 följande:
    Frågan berörde snarare varför det så gott som uteslutet och i det ensamma rampljuset, enbart verkar finns en enda vetenskaplig teori om livsutvecklingen på den här planeten idag.
    Kanske för att evolutionsteorins belackare ofta drivs av religiösa och känslomässiga orsaker. Teorin om att jorden kretsar kring solen var också hårt ansatt i början men idag, när vi (oftast) kan lämna de uppenbarligen falsifierade och medvetet felaktiga påståendena från kyrkan, kan vi faktistk skapa en debatt som bygger på veteskapliga argument och legitima avvikande åsikter - med få undantag som exempelvis TS som fortfarande hävdar att solen (som inte är en stjärna) snurrar runt vår ihåliga jord.

    Evolutionsteorin är fortfarande ung, men förhoppningsvis slipper mänskligheten om några hundra år att behöva fundera kring vanföreställningar likt de som TS spammar svenska diskussionsforum med och kan fokusera på de verkliga frågorna kring vår utveckling. Kanske kan vi då uppnå en större öppenhet inför avvikande åsikter i denna fråga.
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Digestive skrev 2011-07-12 18:44:15 följande:
    Kanske det, dock inte så troligt att kyrkan har något större makinflytande inom vetenskapliga forum.

     Jag tänker knappast vänta 100 år på en öppenhet som borde finnas nu och under omständigheterna vi har idag - även om omständigheterna idag kan släppa fram vilda teorier.
    Kanske inte Svenska Kyrkan, men kristna lobbygrupper driver väl de flesta sajter där motståndare hittar sina argument. Även TS är religiöst driven även om det väl är Hare Krishna som ligger närmast hans världssyn.

    Att dessa viljestyrda (där man vill att det ska vara på ett sätt, oavsett vad bevisen säger) och inte sällan politiska grupper försöker förbjuda teorier och sprida lögner gör att diskussionen hamnar utanför själva vetenskapen. Jag tror det är därför som alternativa teorier inom biologin känner sig (ibland kanske med all rätt) undanskuffade.

    Ungefär som att det är nödvändigt att diskutera hur vi kan förbättra integrationen och se över hur invandringen i Sverige funkar, men inte riktigt orkar göra det med rasister och nazister eftersom man vet att de kommer dragandes med sina påhittade fakta och vanföreställningar om världen.
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Digestive skrev 2011-07-12 20:24:47 följande:
    Ser du ett problem med att religiösa grupper lobbar argument mot evolutionsteorin så får du nog förklara vad du faktiskt menar när du skriver "öppenhet".

    Det går inte heller att riktigt jämföra en spridning av argument med att aktivt avsluta karriärer för folk, beslagta deras fynd, bannlysa dem ifrån vetenskaliga forum och inte längre ge dem plats i relevanta tidsskrifter - vilket den vetenskapliga sfären tydligen har gjort sig skyldiga till. 
    I teorin - nej, i praktiken - ja. Inte för att de är krisna utan för att man motarbeter vetenskapliga resultat med lögner. Detsamma gäller om de är muslimer, hinduer eller kommunister.

    Jag har inte på något sätt gjort någon jämförelse mellan det du pratar om så jag lämnar det därhän.
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Digestive skrev 2011-07-12 23:21:40 följande:
    Den motarbetningen hör till och befinner sig på "Kreti och Pleti"-nivå, där alltså vanligt folk diskuterar med varandra - motarbetningen når knappast in i vetenskapliga forum och påverkar någoting nämnvärt på den nivån.
    Möjligt, men utanför de vetenskapliga forumen är debatten både livlig och i många fall lögnaktig. Min "spaning" var väl helt enkelt att detta tryck utifrån kanske skapar en otillåtande och försvarsinriktad atmosfär bland forskare som hela tiden måste försvara sitt forskningsfält mot lögner och villfarelser.
    Behold, i come as a thief.
Svar på tråden Människan = Hundratals miljoner år gammal, äldre än både apdjuren och dinosaurierna!