Inlägg från: Anonym (A-mamma igen?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A-mamma igen?)

    Andra som utreds hösten 2011?

    Jag och min man ska precis skicka in ansökan om adoption och hoppas på att få göra en utredning i höst, tyvärr pågår en omorganisation i vår kommun plus att det är kö så det kan dröja innan vi får starta men förhoppningsvis kommer vi igång i september.
    Förra gången (gör syskonutredning denna gång) hade vi två utredare, vilket vi även kommer att ha denna gång men tyvärr så kommer vi få två nya utredare. Detta innebär väl förmodligen att den här utredningen nästan kommer bli lika ingående som den förra plus att det ska kolla med dagis osv ang vårt första barn. Vår kommun har dessutom börjat med nätverksträffar så det känns som om den här utredningen kommer ta lång tid vilket känns lite surt.
    Vi känner lite tidspress eftersom landet vi vill adoptera från ska ändra sina regler snart och hinner vi inte skicka ansökan före dess så kommer vi inte kunna skicka till den kontakten vi vill tyvärr.
    Vi har inte berättat för så många att vi ska adoptera igen så därför skriver jag i känsliga rummet men tids nog så kommer jag gå ut med min identitet!
    Någon annan som ska göra utredning som vill följas åt? Spelar ju ingen roll om det är er första utrdning eller för syskon!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-25 09:56
    Jag är nu inte anonym längre. Mitt nick är Tellus1977.

  • Svar på tråden Andra som utreds hösten 2011?
  • Anonym (A-mamma igen?)
    Hej på er Annika, Kluran och GreenGal! Vad roligt att vi är flera som kan följas åt! Glad 

    Annika:
    Vad tycker du om föräldrautbildningen?

    Kluran:
    Har ni siktat in er på något land ännu? Inboxar dig så du vet vem jag är, men lova att inte avslöja nåt än. Var ett tag sedan jag var som mest aktiv här men det finns några gamla medlemmar här som fortfarande är mer eller mindre aktiva och jag vill inte avslöja nåt för dem ännu! Flört 
    Vi funderar på HongKong, Sri Lanka, Kina, Indien och Tjeckien.

    GreenGal:
    Trist att det ska behöva ta sådan tid, vi blev besvikna att vi är tvugna att vänta flera månader men ni har ju fått vänta jättelänge! Rynkar på näsan Undrar om vi bor i samma kommun eftersom det är samma sak hos oss?  Skriver inte min hemkommun här (kan ju inboxa det till dig om du vill) men jag kan avslöja så mycket som att jag bor i en storstadsförort! Flört Hoppas ni får sätta fart direkt efter sommarsemestrarna.
  • Anonym (A-mamma igen?)

    Kluran:
    Jag har svarat dig! Flört 

    GreenGal:
    Nej, vi bor inte i samma kommun då! Flört Vad spännande med Taiwan! Via vilken org tänker ni adoptera? Jag meddelar dotterns ursprungland i din inbox eftersom jag inte vill skriva ut det här förrän jag gått ut med mitt rikitga nick.

    Annika: 
    Vad bra att du tycker om föräldrautbildningen! Hur var andra träffen? Säger hej i din inbox så du också får reda på vem jag är! Flört
     

  • Anonym (A-mamma igen?)

    Vad bra Annika! Kul att du är så nöjd med kursen! Glad
    Kommer ihåg att jag tyckte det roligaste var att träffa andra som var i samma situation som mig själv, man hade så mycket gemensamt att prata om, allt från kvinnosjukdomar till barnlängtan och knäppa kommentarer från omgivningen. Det var också en av anledningarna till att jag hängde mycket här på FL när vi var igång med vår första adoption och nu har jag lyckats hamna här igen! Flört
    Kram / anonyma jag... 

  • Anonym (A-mamma igen?)

    Hej allesammans! Ibland har man tur, vår ena utredare ringde idag och frågade om vi ville starta upp hemutredningen nästa vecka istället för i höst, gissa om vi ville det!? Nu återstår problemet att lyckas få ledigt från jobbet mitt i semestertider... Som tur är har jag förstående kollegor som erbjudit sig att jobba istället för mig de timmarna som jag måste vara ledig men det gäller att det är ok från chefen och lite andra ställen också. Om allt klaffar med jobbet blir första mötet nästa vecka och två möten veckan därpå varav hembesöket är det ena. Hoppas hoppas!

  • Anonym (A-mamma igen?)

    Fabbemam:
    Vilken rekordsnabb adoption ni hade! Glad Vilket land adopterade ni från som gick så snabbt?
    Andra utredningen tar minst lika lång tid som den första för oss. Vi har två nya utredare denna gång så de kanske vill gå igenom våra liv som de andra utredarna gjorde första gången, det vet jag inte. Det som skiljer mest är ju att vi ska utredas som föräldrar denna gång vilket innebär att mycket fokus lär hamna på vårt första barn. Soc ska bla kontakta dagis för att se vad de har att säga, dessutom ska vi ha nätverksträff denna gång, det behövde vi inte ha förra gången. Summa summarum: Den här utredningen lär ta lång tid om vi har otur.

    Annika:
    Tack! Det är bara hoppas att resten flyter på bra men det vet man ju inte, vet inte om det är ok med jobbet ännu att ta semester (hoppas få svar på det imorgon eftersom första träffen i sådana fall är på onsdag). Dessutom kanske de inte hinner klart innan de ska på semester och vill de rekommendera oss så ska vi ju upp i nämnden och jag vet inte om de har några sammanträden nu under sommaren. Men vi är jätteglada att vi iallafall har fått förfrågan om att starta upp redan nu! Glad 
    När är ni klara med er utbildning?

  • Anonym (A-mamma igen?)
    GreenGal:
    Ja det är verkligen skoj men nu går det undan i sådant tempo så vi knappt hinner med! Flört Imorse fick jag klartecken från jobbet att det är ok för mig att vara ledig till och från de två kommande veckorna så idag har vi:

    * varit hos läkaren (kostade inte mindre än 2900 kr, tur att lönen precis kommit)
    * varit i kontakt med försäkringskassan för att få utdrag därifrån
    * förberett dagis på att soc kommer kontakta dem
    * frågat två referenter om de kan skriva varsitt referentbrev.

    Vi kommer inte att ha någon nätverksträff eftersom även utredarna insåg att det blir alldeles för tight att hinna få folk att lämna jobb och semester för att komma hem till oss redan nästa vecka. Soc kommer kontakta våra referenter istället.
    Vi kommer ha ett möte denna vecka och två i nästa (varav det ena är hembesök) och sedan är vi klara! Glad
    Kommer upp i nämnden i augusti.

    Fick du tag på familjerätten idag? Vad sa dem?

    Fabbemam:
    Vi gillar Kinas 72-timmarslistan, har själva haft funderingar på den faktiskt även om det i dagsläget lutar åt ett annat land. Kanske återkommer om vi tar Kina istället! Flört

    Som jag skrev i inlägget till GreenGal precis här ovanför så går det undan i ett rasande tempo för oss, bara hoppas att det fortsätter så hela vägen...
    Med anledning av det snabba tempot har jag svårt att tro att de kommer sitta och traggla hela vår barndom igen, vi kommer ju bara vara på socialkontoret två gånger så jag antar att de kommer lägga största vikten på hur vår första adoption gått, hur vårt första barn mår och hur väl lämpade vi är att ta emot ett syskon. 

     
  • Anonym (A-mamma igen?)
    GreenGal:
    Vad roligt att ni äntligen fått ett startdatum, stort grattis!!! SkrattandeVi har aldrig varit med om att att utredningen tar så lite som 9 dagar men glada är vi för det! Glad Dock så tar det totalt två månader och fyra dagar från första kontakten med soc till det att vi kommer upp i nämnden eftersom nämnden inte har några möten nu under sommaren.
    Vad bra att ni fick läkarundersökningen gratis! Våra intyg var betydligt billigare förra gången men nu var det ju panik så då fick det bli så, får försöka snåla in på andra intyg som vi har lite längre tid att fixa fram sedan om/när det blir dags för att samla papper.
    Denna gång har vi en ensamstående (som adopterat ett barn) samt ett par (som adopterat två barn) som referenter. Dessa personer känner oss ganska bra och våra barn är kompisar med varandra. Anledningen till att vi valde just dessa referenter nu och inte "sparade" de till landet (som kräver ytterligare 2-3 referenter) är att de vet vad de handlar om och förhoppningsvis kan skriva ihop varsit referentbrev snabbt (de har helgen på sig Flört ). Förra gången hade vi några av våra bästa vänner med ett (biologiskt) barn samt min pappa som referent. Har för mig att utredarna tyckte att det var ok med max en familjemedlem som referent. När man ska adoptera är ju nätverket runt omkring en ganska viktigt (men ännu viktigare om man är singel) så de kanske kan komma att ifrågasätta varför ni måste ha just två personer från din familj som referenter. Finns det inte någon möjlighet att ta någon annan utanför er familj som referent? Det optimala är nog att ta ett (gift) par med barn som ni har en nära relation till, gärna där ni passat deras barn, om det finns möjlighet till det alltså! Flört 
    Jag har inte uppfattat det som vanligt att man börjar med hembesöket men det kanske kan vara skönt så ni kan vara på hemmaplan när ni ses första gången, det kanske är en fördel. Kanske det inte blir lika "läskigt" då? Flört
    Vet inte riktigt vad ni kan behöva förbereda er på, säger till om jag kommer på nåt! 
    Ska hålla tummarna stenhårt för att ni blir klara före jul! TomteLA2011:
    Låter som om ni också hade en supersmidig utredning denna gång, vad skönt! Våran utredning kommer ta ungefär lika lång tid som eran; Vi tog första kontakten med soc 7 juni, blir klara med utredningen 8 juli och går upp i nämnden drygt en månad senare.
    Vi jobbade på i 180 under måndagen och tisdagen med diverse intyg och förberedelser så idag sa utredarna till oss att det var deras tur att jobba på! Glad Vi ska läsa igenom vår gamla utredning och se vad som ändrats sedan dess, nu läggs ju tyngpunkten på lite andra delar.
    Vad spännande för er att det inte är så lång tid kvar tills ni ska upp i nämnden! Har ni funderat på något land ännu? Hur gammalt är ert första barn?

     
  • Anonym (A-mamma igen?)
    Annika:

    Är ni klara med utbildningen nu?

    Hoppas ni får starta direkt när utredaren är tillbaka från semestern. Det som ni kan förbereda redan nu om ni inte har gjort det redan är att tänka ut några som ni tror blir bra referenter. Vet ni hur många ni ska ha så kanske ni kan tillfråga de redan nu så de hinner skriva i lugn och ro och inte blir totalt överrumplade som våra stackars referenter blev! De har bara en vecka på sig att skriva sina brev! Flört 

    Läkarintyget kan bli för gammalt om ni inte får sätta igång direkt så det kanske är bra att vänta lite med det, däremot kan ni ju alltid kolla runt så ni vet var ni kan få hjälp med det när det väl är dags, då kanske ni kan hitta någon som inte är så dyr också. Vi hade panik och fick punga ut med 1400 kr per skalle för att få komma på drop in och det är helt klart i dyraste laget, har man tur kan man få det för vanlig avgift som när man går till läkaren eller i vissa fall t.o.m. gratis!
  • Anonym (A-mamma igen?)
    LA2011:
    Det där med land är svårt. När vi skulle adoptera hade vi inte så mycket val för vi passade in på så många ställen, dessutom skenade kötiderna men nu ser det faktiskt inte lika omöjligt ut, om än svårt...

    Förutom väntetiden BB-RB låter väl Taiwan bra! Ni får försöka boa lite under tiden mellan BB och RB. Vet att väntan på RB är väldigt jobbig, vi fick vänta nästan ett halvår på att få hämta vårt barn men jag tycker inte att ni ska strunta i det landet om det i övrigt känns rätt för er.

    Det ska verkligen bli spännande med ev nytt medgivande men det är inte lika nervigt som första gången, man nojar inte lika mycket nu! Flört Vi ska ju ha hembesök på onsdag och jag kommer tillbringa delar av helgen med att röja lite här hemma men det kommer ändå vara katastrof eftersom vi renoverar ett rum just nu, det första man ser när man kliver in hos oss är en hög med möbler! Förvånad 

    Vet inte jag var otydlig och fick det att låta som om vi ska adoptera flera på samma gång eftersom jag skrev syskonmedgivande men det är ju som sagt ett syskon till vårt nuvarande barn, alltså bara ett barn denna gång också. Fast visst, det ska bli jättespännande! Tungan ute 

    Det jag kan säga att jag nojar över är om vårt drömland ändrar reglerna så vi inte passar in längre (fullt möjligt, nya regler är på G) eller om vi inte får något lån på banken för vår adoption, tycker verkligen inte att det borde vara något problem men man vet ju aldrig.

    Vi vill adoptera från samma land som förra gången. Inboxar dig om vilket land det gäller så får du även veta vem jag är! FlörtAnnika: 
    Ok, då är det ju svårt att veta. Dock skulle jag räkna med att de vill ha minst två referenter, om inte annat så behövs det förmodligen några till landet sen så det kan ju ändå vara bra att planera vilka man vill ha och förbereda dem lite.
    Angående läkarbesöket kan ni ju kolla runt redan nu var det finns möjlighet att få göra undersökningen och vad det kostar. När ni bestämt er var ni vill göra den så kan ni ju boka ett datum på en gång (så fort ni vet när ni får börja utredningen) som infaller precis när hemutredningen dragit igång.
    Lycka till!

     
Svar på tråden Andra som utreds hösten 2011?