• Yrja M

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Jag puffar lite i tråden för jag undrar också (precis som Tant Groda) hur lång väntetid det är för pgd?

  • Yrja M
    Tant Groda skrev 2012-02-19 10:45:56 följande:
    Vi har ju försökt på vanlig väg i X antal år innan och då brydde vi oss inte så mycket om barnet skulle få min sjukdom eller inte. Visst hade det varit kul om det blivit frisk, men de allra allra flesta lever helt normala liv med min sjukdom. Därför känner vi lite att varför ska vi bry oss nu, men chanserna minskar. För oss har det aldrig varit det viktigaste att få ett friskt barn utan ett barn. Jag tror att det är lite skilland på vad det är för typ av sjukdom barnet riskerar att få. Jag lever med sjukdomen barnet riskerar att få och på något sätt känns det som man väljer bort sig själv, att man inte är "levnadsduglig" och det tycker jag att jag är.

    Tycker absolut inte att detta är något fel med detta, men för mig känns det inte helt rätt.
    Kommer att hänga kvar i tråden ändå (om jag får)  
    Om du väljer vanlig IVF för att det ökar chanserna att få barn så kan jag förstå dig. Däremot håller jag inte riktigt med om det där med att man skulle "väljer bort sig själv" genom PGD, jag ser det mer som att man vill ge barnet så bra förutsättningar i livet som möjligt och slippa de problem man själv har haft. Det är ju helt fantastiskt egentligen att den möjligheten finns Glad

    Har du sett någon statistik på hur mycket chansen minskar att få ett barn med IVF PGD jämfört med endast IVF? Jag har tidigare sett siffran att det var 30% chans att lyckas med vanlig IVF och 20 % med IVF PGD men jag vet inte om de siffrorna fortfarande är aktuella och ifall de ens jämförde samma "patientgrupp"?
  • Yrja M

    Jag och min partner är ett av de par som blivit nekade PGD av landstinget (Västerbotten). Vi försöker nu utomlands istället och betalar själva.

  • Yrja M
    Chief Wiggum skrev 2012-08-31 16:40:59 följande:
    FET = Frozen embryo transfer. Från min enda (hittills) pgd fick vi ett färsk och två till frysen. Dock fastnade inte det färska och ska få försöka med de frysta innan vi börjar med medicin igen för fler äggplock.
    Vi har också två i frysen! Ska nog försöka igen i oktober Glad
  • Yrja M
    simple82 skrev 2012-08-31 20:28:01 följande:
    VIKT KRAV.

    Är de någon som fått vikt krav på sig? Jag har redan gått ner 50 kilo och de sista 20 för att räknas som helt normal är ENVISA. Vågen har inte rubbat sig på veckor och åter veckor.. Även min man har gått ner 40 kilo och oxå några kvar som jag ca för att bli normal.. någon som blivit nekad av vikten? men vi har ju ändå gått ner så mycket redan... han går ju ner mera hela tiden.. men för mig står de still är livrädd för bli nekad pgd ivf för detta..
    Wow! Bra jobbat att gå ner 50 kg! Vad har du för BMI nu? Jag har för mig att BMI brukar ska vara under 30.. men jag vet ej vad som gäller för din klinik
  • Yrja M
    simple82 skrev 2012-10-01 20:15:05 följande:
    Hur många här har lyckats på pgd? Och tog de många ggr och ni andra hur många gånger har ni försökt?
    Jag har försökt en gång utan att lyckas. Fick dock ett svagt plus i början som sen försvann, precis som för Kattflickan.
  • Yrja M

    Simple82, Jag är inte så insatt i de olika analysmetoderna men har förstått att det finns olika tekniker som ger olika information. Så här står det på sahlgrenska " PCR-tekniken används oftast när en specifik mutation skall detekteras och FISH-tekniken är vanligast vid könsbestämningar och vid risk för aneuploidier (fel antal kromosomer)."

  • Yrja M

    Jag vet inte om länken funkar, annars kommer den länken högst upp om man googlar "sahlgrenska ivf pgd"..

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång