• Kattflickan

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Tack Wiggum och Ringring!

    Det är som mest 50 % risk att äggen är sjuka. Mellan 25-50 trodde genetikern. Förra gången fick vi ut 4 ägg, 2 gick till biopsi och bägge var friska. Men det var så få att det är svårt att säga nåt mer om risken.

    Konstigt att de inte såg fler äggblåsor i onsdags.

    Ulrika: Det är jobbigt att tänka på hur det hade kunnat vara om ens foster inte varit sjuka! Kram!

    Millan

  • Kattflickan

    Jag har gonadal mosaik för Downs syndrom. Det innebär att mina äggstockar har en annan kromosomuppsättning, trisomi 21, kanske fler delar av min kropp också. Men det syns inte i blodprov och jag har ingen utvecklingsstörning. Men det är svårt att säga hur stora delar av mina äggstockar som är påverkade. I värsta fall så är det som för en kvinna som har Downs syndrom och då är det 50 % risk.

    Jag har avbrutit två graviditeter och haft ett missfall. Jag hade ingen aning om detta innan vi försökte skaffa barn. Efter det första avbrytandet sa alla läkare att vi bara haft otur, därför försökte vi igen.

  • Kattflickan

    Wiggum: Jag vet inte, har inte vågat ringa idag och fråga då jag har så mycket att göra på jobbet. Har inte tid att bli knäckt om jag får dåliga besked

    Jag ringer imorgon och hör hur många som gått vidare till provtagning. Då har jag mer tid att bryta ihop.

  • Kattflickan

    Jag hann inte ringa idag, jobbade ändå till kl 19. Usch, jag bara får inte vara så här stressad just nu när vi gör ivf. Det är skitjobbigt på jobbet just nu och jag ska ju vara ledig fr o m fredag och har mycket kvar att göra. Men jag måste ringa dem imorgon, för jag måste få reda på vilken tid vi ska dit på lördag. Hur många dar tog det för er mellan äggplock och insättning?

    AlexiaGuilia: En hel vecka innan är säkert för långt innan för att det ska synas på ett test. Hur lång tid är det sedan äggplocket? 

    Millan 

  • Kattflickan

    Ok! Då blir det lika många dagar mellan äggplock och tillsättning som ni hade! 

    Är det någon som vet om karolinskas successrate för PGD har blivit bättre med åren? Hur hög chans har man att lyckas om man får en fin blastocyst insatt? Jag lyckades ju litegrann förra gången, en biokemisk graviditet, dvs. mycket tidigt missfall. Funderar fortfarande på om det berodde på vinterkräksjukan att det blev tidigt missfall. Den här gången ska vi åka till sambons familjs lantställe ( i karntän ) i en vecka efter äggtillsättningen. Där ska vi dessutom passa på att gifta oss, i smyg! 

    Millan 

  • Kattflickan

    6 av 8 ägg blev befruktade och har gått vidare till analys! Nu hoppas jag att åtminstone ett är friskt. Jättebra utfall!

  • Kattflickan

    Bara ett friskt ägg. Två inconclusive och jag tror resten var sjuka får veta mer imorgon. Jag får vara glad att det blir ET iallafall.

  • Kattflickan

    Hej,

    Har glömt skriva. Det friska ägget såg riktigt bra ut! Det sitter nu i mig. Två var sjuka. Två hade bara kunnat analyseras för trisomi 21 och inte 13 och 18. Om de ser bra ut om nån dag så fryser de dem och fortsätter analysera. Ett ägg gick bort pga tekniken. Nu hoppas jag på ägget de satte in och på att de andra två är friska och kan frysas.

  • Kattflickan

    Gossi: är ledsen att det inte gick bra! Vet hur jobbigt det är. Kram!

  • Kattflickan

    Alexiaguilia och Wiggum: är så ledsen för er skull. Man tror ju lätt att om kroppen bara får ett friskt ägg så kommer det att funka, men det kan ju krävas några försök innan man lyckas. Wiggum: skönt att ni har några i frysen. Min syster som gjort vanlig Ivf lyckades med ett frysförsök.

    Jag fick testdag fredag den 13 känns inte som att det kan bli ett bra resultat då.

    Jag tänker ringa dem imorgon och höra om de lyckades frysa två av mina och om de var friska.

    Kramar!

    Millan

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång