• Kattflickan

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Nellang: Det går ju faktiskt bra för många också. Vi är ju flera här som är gravida med friska barn nu efter PGD. Jag tror det är din försvarsmekanism som talar, du vågar inte hoppas.

    Jag hade gett upp inför den här PGDn. Var helt inställd på att gå över på äggdonation då jag har lågt AMH och får ut få ägg. Men så blev jag faktiskt gravid!

    Själva ivf'en var för mig inga problem. Var dock rädd för att göra fel, missa ta spray eller sprutor.

    Har du varit gravid förr? Hur gammal är du?

    KUB test för mig på onsdag. Jag bävar.

  • Kattflickan

    Nej, för oss är det inte så lång väntetid. Mitt landsting skrev remiss i oktober. I slutet av dec var vi på möte hos klinisk genetik. I slutet av januari var vi på möte i Huddinge och då var klinisk genetik klara med vår analys, jag har ett vanligt fel. I februari fick vi börja med vår första PGD. Dvs. Det tog 4-5 månader för oss att börja efter att vårt landsting skrivit remissen.

    Det låter som om dina förutsättningar är bra! Du har fått barn och kan uppenbarligen bli gravid! Men jag vet att det är svårt att hålla uppe hoppet. Jag har också blivit med barn innan och trots att jag fått ut få ägg, är 37 år gammal så har jag blivit gravid! Jag lyckades på andra försöket.

    Jag var på konsert igår, Coldplay, därav ett sent inlägg.

  • Kattflickan

    Simple: Hur blir du hjälpt av en vanlig Ivf om du har ett genetiskt fel? Då kan ju barnet bli sjukt? Har du ett genetiskt fel och vill ha ett friskt barn är det PGD du ska göra.

    Duktigt att du gått ner så mycket i vikt!

  • Kattflickan

    Fick bra resultat på KUB testet och för mig känns det helt overkligt! Är så tacksam över att vi fått göra PGD och kan få ett friskt barn. Nu kanske jag äntligen kan tillåta mig att tro att det kommer bli barn i mars.

    Millan

  • Kattflickan

    Alexia: Grattis! Jag hoppas verkligen att det är ett friskt barn du bär på! Håller alla tummar jag har!

  • Kattflickan

    Intressant Nellang! Jag fick lära mig ta sprutorna i Huddinge, inte på Ackis! Jag bor också i Uppsala förresten.

  • Kattflickan

    Jag fick bara gå på ett ultraljud för att kolla blåsor. Sen ringer eller faxar Ackis resultaten till Karolinska. Sen ringer Karolinska upp dig och talar om om du ska ändra din dos och exakt vilken tid du ska ta ägglossningssprutan.

    Ja, samarbetet mellan Karolinska och Reproduktionscentrum verkar funka bra!

  • Kattflickan

    Snuffan, det är normalt. Jag gjorde nog ultraljud och blodprov på sprutdag 8.

  • Kattflickan

    Förresten, vid min första PGD som gick sisådär så mumlade de nåt om att jag inte var helt nedreglerad när de tog blodprovet vid sprutdag 8. Så egentligen kanske det är bra att kolla att man är riktigt nedreglerad.

  • Kattflickan

    Ja, jag fick blödningen precis som jag skulle. Så jag misstänkte inte att jag inte var nedreglerad. Jag hade iofs influensan under sprutperioden med snuva, det kanske påverkade?

    Nästa PGD sprayade jag ovanligt länge, 3,5 veckor, pga att midsommar skulle komma i vägen föR ÄP annars. Då verkade jag bli nedreglerad ordentligt. Fick även bättre resultat då, dubbelt så många ägg.

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång