• Chief Wiggum

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Jag undrar hur det funkar i detta poängsystem. Vad jag läst mig till så får man 6 poäng att disponera. 2 poäng går åt för hela hormonbehandlingen + analysen och 1 poäng går åt om man tar ett fryst ägg. Säg att jag skulle kunna frysa ner (extrem överdrift här nu) 10 friska ägg och alla 10 skulle klara upptining.
    Får jag då bara använda 4 av alla dessa ägg eftersom det då blir 6 poäng (inklusive 2 poäng till hormonbehandling + analys)? Anses jag sen då ha förbrukat mina 6 poäng och inte har chans på fler försök med hormonbehandling + analys?

    Tacksam för svar om ni har koll på detta.

  • Chief Wiggum

    Skönt. Vet du hur det är om det inte skulle lyckas för en sista gång om man då får köpa eventuella frysta ägg + återinförande?

  • Chief Wiggum

    Hej alla!

    Jag hoppas det gått bra med VUL och annat. Jag har lite frågor till er som nyligen varit på nybesök:

    Hur går det ihop tidsmässigt egentligen, känns som det är en stressig dag? Först tid kl 10:00 som beräknas ta 1,5 timma, sen buss 45 min till Huddinge för att lämna spermaprov vid 12:30. Hinner man med lunch, finns det någon form av snabbmat i anknytning till Karolinska i Solna?
    Får jag vara med under provlämningen eller är det guys only? Känns lite stressat för "Jerker" att kunna åstakomma ett prov själv under denna korta tid och kanske gör stressen det svårt att prestera.
    Därefter är det ju läkarbesök kl 13.00. Hur lång tid tar detta besök? (vill kunna planera vilken tid ungefär som vi bör boka tåg hem)

    Tack på förhand! 

       

     

  • Chief Wiggum

    Tack för era svar.  

    Välkommen grodan! Jag har också en sällsynt sjukdom med lika stor risk att nedärva det. För mig var det inga problem alls med att få pdg. Först var jag hos genetiker och han sa att det inte finns nån chans att få pgd eftersom det inte är en dödlig sjukdom. Sen när jag var där ett år senare sa han att det har ändrats lite på lagar o grejor och han skrev en remiss direkt. Hoppas det funkar för dig och att de vet vad det är som orsakar din sjukdom - då är det lättare att veta vad de ska göra. Jag håller tummarna!

    Vill bara säga att det är lite kul att det kan gå många många dagar innan någon skriver något, sen när någon väl gör det så rasslar det till som tusan här med massa tips och stöd. Verkar som vi kollar denna länk dagligen för att se om det kommer nån ny glad nyhet. Kul!   

  • Chief Wiggum
    Tant Groda skrev 2011-12-15 16:00:56 följande:
    Wiggum: vad har du för sjukdom? Jag har neurofibronatos. Man vet var sjukdomen sitter ( defekt på kromosom 17) detta gör att jag inte har det som hämmar tumörbildning hos andra. Lite lätt förklarat. Jag har ingen aning om jag blir godkänd eller inte. Vet inte så mycket vilka regler som gäller.
    Jag har en genförändring som gör mig spastisk i benen och kommer göra det svårt för mig att gå senare i livet. Detta infaller helt olika för folk med denna genförändring, kan vara när man är tonåring men också när man är 80 bast eller senare. Jag är redan nu lite spastisk i benen, men har inga problem alls med att gå, springa eller dansa så jag är glad så länge jag kan detta =). Dessutom så går teknik och forskning framåt. Den sitter i kromosom 2p.21-22 så jag hoppas det ska gå hyfsat snabbt att hitta analysmetod eftersom man vet vad man ska leta efter.

    Jag hoppas att du blir godkänd. De regler som gäller är att man ska antingen ha varit sambo i ett år eller så är man gifta. Detta har jag hittat i lagen om "minns inte riktigt", kommer säkert på vad den heter direkt efter jag postat detta meddelande ;).
  • Chief Wiggum

    För nybesök så tar det 2-3 månader från det att remissen inkommit till dem. Efter nybesöket varierar det olika beroende på hur svårt det är att hitta analys till den specifika anledningen till pgd. Det verkar som någon/några här kunnat sätta igång bara några få månader efter nybesöket, men på kallelsen står det att det kan variera 6-12 månader innan man behandlingen. Så det är helt olika, dessutom tror och hoppas jag att de skriver 6-12 månader för att kunna ha ryggen fri eftersom de inte kan garantera att de hittar det snabbt. Jag ska dit i februari på nybesök och hoppas kunna sättas igång i vår nångång, det är min förhoppning. Givetvis återkommer jag här sen när jag pratat med dem för att kunna ge mer uppgifter om beräknad analystid.

    Hoppas det gav er svar!

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång