• Chief Wiggum

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Tez: Jag fick informationen att man får de frysta som bonus. Så om du har en eskimo redo, så sätter man in den innan man börjar med nästa hormonbehandling och utplock. Detta var det jag uppfattade, men någon här kanske har annan info.

  • Chief Wiggum

    Morron!

    Millan: Du ska redan på morgonen halvera dosen, det fick jag intruktioner om ialla fall.

    Håller tummarna för bra resultat idag, AlexiaGuilia. 

    Ego: Japp, snart är det dags. Igår hade jag 18 stora och mogna blåsor samt många mindre till, men stor risk för överstimulering finns just nu. Än så länge mår jag bra, men fick inte ta någon spruta igår (o säkert inte idag heller) och måste lämna blodprov idag igen och förmodligen imorgon också. Man jag tror det ska gå bra ändå. Och inte så konstigt man känner sig så himla svullen om magen om så många blåsor på ~15 mm trängs på liten yta =)
     
    Jag vet att det kan sticka i folks ögon när jag berättar att jag fått en så bra skörd, men jag är glad för minsta lilla framgång och inget är säkert i denna process. Sen räcker det ju med en blåsa för att man ska lyckas ;).

  • Chief Wiggum

    Det ska nog gå som planerat oavsett metod, Millan. Håller tummarna för dig Skrattande

    Själv så är mitt hormonvärde ännu högre idag och ska lämna blodprov imorgon också. Om värdet inte går ner så vet de inte hur de ska göra. Sen så kommer ju midsommar så några färska ägg kan inte sättas in =(. Jaja, får hoppas det går ner imorgon och ska försöka att inte tänka så mkt på det nu.  

  • Chief Wiggum

    Japp, det hade gått ner nu, men inte allt för mkt, så det ligger jättebra till just nu =). Jag är lättad! Ska man ta Ovitrelle på samma ställe som de andra sprutorna? Och luftbubblan i sprutan är inget att bry sig om eller? Bara fullt ös med injiceringen?

  • Chief Wiggum

    Ja, vi måste ha legat i samma rum. Jag var närmst toaletten.

    Vi fick ut 25 ägg och mår inte bra idag. Rör mig extremt sakta och var riktigt nära att svimma på toagolvet inatt, men hann lägga mig ner innan. Har fått starka tabletter mot risk för överstimulans och det i kombination med morfin, smärta och operation gjorde mig väldigt dålig inatt trot jag. Men jag är väldigt väldigt glad över skörden.
    Så det blir sängläge resten av denna dag också.

    Millan, det känns som en naturlig reaktion du har, man vill ju skydda sig från att inte bli besviken. Jag tänker också att det inte kommer funka för oss, men jag ser det som en helt naturlig tankegång. Man skyddar sig från att inte bli helt nedslagen.

  • Chief Wiggum

    Innan vi kom dit igår så har jag gjort 2 VUL och 4 blodprov dagarna innan, så jag tycker att de haft mig under bra kontroll. Kanske beror lite på vilken inrättning man är på, de i Malmö är tydligen väldigt bra och därför kanske Huddinge kände att det funkar fint att göra så mkt med mig där.

  • Chief Wiggum

    Sköterskan igår uttryckte att hon var väldigt besviken på vissa sjukhus eftersom de inte sköter sig som de borde, hur svårt ska det vara liksom. Svårt själv att veta hur de tska vara, om man visste exakt hur det ska gå till så är det lättare att kräva det av sjukhusen. Jag fick inte kolla mig innan sprutorna och tyckte detta var väldigt konstigt. Tänk om medicinen blivit förstörd pga värme eller ljus, det har man ju ingen aning om faktiskt.

    Idag är det sängläge förutom 10 minter var 3:dje timma, då hamnar jag här =). Fästmannen gör all markservice idag.

    Ska sätta tillbaka på onsdag, så det blir 4 timmar tåg upp, sen sätta in och sen 4 timmar hem igen.

    När är det dags för dig Millan?

  • Chief Wiggum

    Jaså, det var NI som var släkt? Jag tyckte det var häftigt att ni var där samtidigt, vad är oddsen. Eller var det så att det var planerat? Coolt ialla fall. Visst fick ni frågan om ni skulle ha samma far till barnen? Det var det ända jag snappade upp innan jag blev morfinerad =).

    Jag mår aningen bättre idag, blir till att vara hemma men nog inte lika mkt sängliggandes som igår. Tabletterna du fick mot överstimulering gör ju att man mår illa, kanske är det du känner. Tänk att äggstockarna kan vara så stora som apelsiner nu och då är det inte konstigt att allt påverkas. Allting inuti trycks ihop och kanske det som gör att du har lite annorlunda med andningen.

  • Chief Wiggum

    Jag åker upp på onsdag. Du/ni?

    I vårt fall är det jag som har en genförändring med 50 % ärftlighet. Det är en neurologisk sjukdom som ännu inte börjat yttra sig på mig. Man får problem med sin gång, börjar gå på tårna för att tillslut riskera hamna i rullstol. Min mamma är 60 år och kan fortfarande gå, (går med käpp väldigt långsamt och instabilt). Min mormor är 90 och hon klarar sig bra så jag hoppas att det går så bra för mig också. 1/10 som har genförändringen utvecklar inte sjukdomen och den kan när som i vuxen ålder smyga sig på. Så jag gör det mesta jag kan för att förhindra att den börjar sätta igång, såsom träna och stretcha mycket. Det är de långa nervbanorna från "nervcentrum" som påverkas först - därav tågång i och med vaderna. Kanske kommer man på ett botemedel nångång, men har inte förhoppningar på det.

    Tycker du ska skippa jobbet imorgon. Jag har sjukanmält mig en vecka i och med resan upp, operation och återinförande. Det var bra jag gjort så eftersom jag inte hade pallat jobba imorgon. Egentligen tog jag en vecka för att man förlorar minst pengar på det i och med karensdag ;). Min chef vet om att jag har denna genförändring och skulle till Stockholm för att träffa olika läkare, dock berättade jag inte hela sanningen, thihi.

  • Chief Wiggum

    Idag mår jag sååå mycket bättre. Är uppe och går och kan fungera som vanligt igen. Har dock lite smärta kvar, men de kan jag leva med. Dessutom är det ännu inga tecken på överstimulering =) så jag är superglad. 12 st var jättefint befruktade i lördags och kanske nån till om hakat på, så det bådar ju gott. Är jätteglad nu!

    Hur går det för dig Alexia, känner du av nån risk för överstimulans? Hoppas att även du är piggare idag.

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång