• Ramborg

    Ångrar så en vaginal förlossning...

    Jag blir så förihelvetes förbannad över att dom förtiger sånt här från MVC. Det är väl för att dom inte vill att folk ska kräva kejsarsnitt antar jag...

  • Ramborg

    Jag har läst att i Sverige får 3 procent av dem som föder vaginalt bristningar av grad 3 eller 4, dvs allvarliga. I Finland är det bara 1 procent. Undrar varför?

  • Ramborg

    Vi är inte "gjorda" för någon vaginal förlossning, det är bs ärligt talat. Vi är gjorda för att tänka (stora hjärnor) och gå upprätt (starka bäckenbottenmuskler). De svåra förlossningarna är en tråkig biverkning av detta.

    Naturen nöjer sig med att arten kan fortplanta sig, den skiter i hur individen mår efteråt. I primitiva samhällen dör var tredje vuxen kvinna i barnsängskomplikationer. Så kom inte med det där skitsnacket om att vi är gjorda för det här.

  • Ramborg
    Anonym (ledsen) skrev 2012-04-17 22:42:22 följande:
    Ts här igen. Opererades igår. Väldigt ont men ändå full av hopp om att äntligen bli bra igen. Om några månader vet vi



    Grattis! Håller tummarna för dig.
    42.
  • Ramborg
    Bevabus skrev 2012-07-31 16:58:10 följande:
    Men fy, nu blir man ju orolig... jag har inga egna barn och är inte gravid, men vill såklart ha barn i framtiden!

    Jag har aldrig varit emot att kvinnor väljer KS istället för vaginal förlossning men har alltid varit inställd på att jag ska föda vaginalt en dag. Visst har man hört om komplikationer men har ändå fått känslan av att det är vanligare med att förlossningen går bra. Och att de flesta läker rätt fort i efterhand.

    Men inte har man lust att gå i ett helt år och ha problem...

    Men så har jag ju hört historier också om hur obehagligt det är med KS. Att det känns som man har en torktumlare i magen. Och att man inte kan lyfta sitt barn på flera veckor efteråt för att det spänner i stygnen då. Men flera av er här i tråden har ju sagt att ni har kunnat ta hand om era barn.

    Inte konstigt att man inte vet vad man ska göra till slut. Båda sätten har ju sina för och nackdelar...



    Jag lät mig också intalas att det går bra för de allra flesta... Jo tjena... Om man inte räknar sånt som går över på ett år.

    Och jag fick inte lyfta mer än bebisen på sex veckor. Så det var ju inte så stor skillnad jämfört med kejsarsnitt.
    42.
Svar på tråden Ångrar så en vaginal förlossning...