• Anonym

    Jag kommer ALDRIG få en dotter

    Anonym (Pojkmamman) skrev 2011-07-03 19:05:05 följande:
    Ni som har fått en av varje kan aldrig sätta er in i om hur ni hade mått ifall båda hade blivit samma! Innan vi fick veta att det skulle bli en pojke var jag första person att säga precis som er. Men ni kommer aldrig att förstå.
    Detta är ju helt sjukt! Har dina man samma åsikter? 
  • Anonym

    Känner massor av folk som har barn av samma kön, och ingen pratar eller känner som TS. Deras barn var lika välkommna oavsett kön. Detta låter som Kina-politik, fast tvärtom. Där är väl pojkar mer värda än flickor.

  • Anonym
    Anonym (Pojkmamman) skrev 2011-07-03 19:18:44 följande:
    Och du känner till deras innersta tankar menar du? det finns INGEN som vet att jag känner så här eller ens misstänker att jag känner så här. Har inte berättat för någon och kommer inte göra det heller.
    Snälla gör inte det, de skulle nog tycka att hissen inte går ändå upp. 

    Och nej, jag tror inte att det vanligt att man blir besviken när man får reda på barnets kön. De flesta är nog glada att deras barn är friskt.  Sedan är det skillnad på att önska och önska, ditt resonemang är ju horribelt.
  • Anonym
    Anonym (Pojkmamman) skrev 2011-07-02 21:45:33 följande:
    Ja, jag vet det... men pengarna är inga problem.

    att skaffa en till känns inte rätt. inte alls. Tänk om jag inte blir glad för en tredje kille bara för att det då verkligen verkligen är sista barnet? fler än 3 kan ingen av oss någonsin tänka oss
    Vad menar du, att du skulle köpa en flicka?
  • Anonym
    Anonym (Pojkmamman) skrev 2011-07-02 21:45:33 följande:
    Ja, jag vet det... men pengarna är inga problem.

    att skaffa en till känns inte rätt. inte alls. Tänk om jag inte blir glad för en tredje kille bara för att det då verkligen verkligen är sista barnet? fler än 3 kan ingen av oss någonsin tänka oss
    Vad menar du, att du skulle köpa en flicka?
  • Anonym
    Anonym (Pojkmamman) skrev 2011-07-03 19:31:46 följande:
    Läs vad som står. det var angående att adoption är dyrt.
    Du skrev att pengar inte var några problem, man betalar för adoption. Men du vill inte ha ett barn, du vill ha en dotter. Det är det du betalar för.
  • Anonym

    När jag var på UL och fick veta att vi väntade pojke nummer två förlorade jag min högsta dröm. Att få en dotter! Ingen förstår som inte är i situationen själv. Jag sörjer flickan jag aldrig fick. Har inget med min kärlek till mina älskade pojkar att göra. De är världens underbaraste. Tyvärr vill min sambo inte ha fler barn annars skulle jag till och med kunna gå så långt som att göra PGD utan att tveka för att få en dotter. Kram TS, jag förstår.....

  • Anonym

    Du är inte ensam!! Här sitter jag med känslorna på svaj efter att ha fått veta att vår tredje pojk ligger i magen, han kommer ju att vara så så älskad när han kommer, men min dröm då? mormor, flätor, rosa söta små kläder...den dog en smula när man såg den lille på UL et. Vi har ingen bestämd gräns med hur många barn vi vill ha, men spontant så är 3 en bra siffra...men kanske en sladdis...vem vet ;)

    En vän sa till mig att man faktiskt får lov att unna sig att sörja, för vi har mist något, även om det bara var en tanke eller en dröm så har vi mist den, och tillåter vi oss inte att sörja så kommer vi kanske att drabbas av den (gud hjälpe) efter förlossningen, vid 2 årsdagen eller som hennes svärmor, när barnen är vuxna...

    Jag sörjer och bearbetar utan att försöka skämmas, men hur lätt är det när det finns folk som inte alls förstår och försöker räta in oss i ledet där man ler och ser glad ut...men ett sånt liv vill inte jag leva!!

  • Anonym

    Jag skriver inte det här för att jag inte tycker du har rätt till dina känslor, för det har du så klart, och visst har man rätt att sörja en förlorad dröm. Men jag kan inte heller säga att jag förstår dig och ni andra i den här tråden, för jag förstår inte föreställningen om vad ett kön är och inte. Drömmer man mycket om en dotter kan man väl sörja den dotter man aldrig fick även om man faktiskt får en dotter? Eller? Förstår ni vad jag menar?

    Jag förstår inte det här med att klistra på en massa egenskaper på en människa bara för att den har ett visst kön, och jag gissar att det är särskilda saker man drömmer om i fall man vill ha en dotter och de sakerna kan man ju aldrig veta att man får ändå? Barnen måste ju få vara och bli de människor de faktiskt är, oavsett om de gillar fotboll, dans osv. Oavsett om de är bra i skolan eller inte, oavsett om de gillar att göra klassiska tjej- eller killgrejer.

    Det kan vara svårt om man har starka drömmar och föreställningar kopplade till sina barn och deras personligheter, men jag tror att sättet att frigöra sig från den här sorgen är att försöka släppa idén om att barnet ska vara som man förväntar sig och försöka ta emot den invidid man faktiskt får. Faktum är att det är min son som lärt mig det här. Innan han kom hade jag också en idé om att jag ville ha en dotter, jag tror att det handlade om identifikation eller något.

    Men även nu när min son är mer än allt jag någonsin vågat drömma om, den bästa människan i världen, försöker jag ändå att inte hoppas på att nummer två ska bli en son (bara för att jag vill ha en lika underbar unge till) utan försöker hålla mig till insikten att även en dotter kan vara lika bra, på samma eller på ett annat sätt, faktiskt. Även om jag i dagsläget förknippar alla bra saker med pojkbarn, bara för att min erfarenhet säger mig det. Men jag fattar ju att det har med sonens personlighet att göra och inte alls med hans kön, så med andra ord spelar det ingen roll vad nästa blir. De är ju individer, barn, och inte pojkar/flickor.

  • Anonym
    Ja, men det är ju just det jag menar  -  vad är en flickmamma? Då måste ju kön vara kopplat till något man drömmer om och tror att just ett barn av det könet ska ha. Annars handlar det ju bara om att de är annorlunda att byta blöja på? Eller handlar det kanske hur omgivningen ser på en? Att de uppfattar en som "flickmamma"?

    Jag skriver alltså inte för att jag inte tycker du har rätt till dina känslor, utan för att jag faktiskt själv trodde att jag ville ha en flicka innan jag fick barn, men nu är helt befriad från sådana önskemål, och det är för att jag kommit fram till att det biologiska könet bara är just ett biologiskt kön, om man nu inte "tvingar" in sitt barn i ett fack. Närhet och en bra relation har inget med kön att göra. Min syster är inte alls särskilt nära sina döttrar. Så inte för att klanka ner på hur du känner, men skulle önska för din skull - och alla födda och ofödda små pojkars skull (mår ibland riktigt dåligt över att döttrar skattas högre i vår kultur) att du kunde sörja färdigt och nå hit där det inte spelar någon roll.

    Av samma anledning förstår jag inte att man önskar sig en av varje. För vad önskar man sig då? En pojke som är en pojke och en flicka som är som en flicka?
  • Anonym

    Bra! Vad skönt! Nu blir jag glad för din skull. Att ha kommit fram till var skon klämmer är första steget mot att må bättre. Och allvarligt talat, kan inte din omgivning bara vara glad för din skull? Då kan de faktiskt dra åt pipsvängen!

  • Anonym

    Men jag blir också ledsen att att tjejer är så mycket bättre i många människors ögon. Jag är så rädd för att min son ska snappa upp sådana signaler i samhället.

  • Anonym
    Anonym (Flicklängtan) skrev 2011-07-04 19:43:18 följande:
    Jag vet precis hur du känner, jag har två underbara pojkar. Dom är varandras raka motsatser i allt och det är jag glad för att folk ser att en pojke kan vara lugn, omhändertagande och tillbakadragen.

    Men jag vill ha en dotter, därför vill jag ha fler barn, men jag är livrädd att det ska bli en till pojke.

    Jag hatar alla komentarer från vänner med döttrar. Dom pratar med mig som om att dom tycker synd om mig och som om att vi är en misslyckad familj.
    Jag är en väldigt genusmedveten mammma och det tror alla är för att vi inte har en dotter.
    Det känns faktiskt som att den här tråden har kommit ett steg närmare vad det handlar om. Folks förväntningar! ANDRA människors syn på "pojkmammor". Jag blir också helt tokig när "flickmammor" tar patent på genusmedvetenhet. Ska vi komma någonstans på riktigt så är det ju nästan ännu viktigare hur vi uppfostar våra söner. Men jag vet "flickmammor" som har det som argument för att vilja ha flickor, att de ska uppfostra "tuffa och starka tjejer". Vad ska vi med tuffa och starka tjejer till? Varför denna kamp mellan könen? Är det inte dags för en generation som är genusmedveten på riktigt, som inte tror att genuspedagogik osv handlar om att stärka TJEJER utan om att låta barn oavsett kön få ta lika mycket plats, vara sig själva, bli sedda för dem de är osv.

    Har också mött människor (ganska många) som tror att jag var besviken över att få en son och jag nu BORDE önska mig en dotter. Men med en så underbar son som min finns liksom inget mer att önska
  • Anonym

    Fast jag vill ha det rosa och klänningarna och flätorna och att inte gå ensam till omklädningsrummet på badhuset och att få känna igen sig i en flickas tonår och prata mens och pubertet och att förhoppningsvis en dag få följa min dotters graviditet och jämföra och dela de upplevelserna och att få bli mormor.

  • Anonym
    Anonym skrev 2011-07-04 21:17:02 följande:
    Fast jag vill ha det rosa och klänningarna och flätorna och att inte gå ensam till omklädningsrummet på badhuset och att få känna igen sig i en flickas tonår och prata mens och pubertet och att förhoppningsvis en dag få följa min dotters graviditet och jämföra och dela de upplevelserna och att få bli mormor.
    Jag kan förstå det. Men det är liksom inte säkert att du får med en dotter heller. Du kan ju inte tvinga en dotter bli eller vara något särskilt. Visst, min syster klädde sina döttrar en del i rosa i början, men sedan kan jag lova att hon inte känt igen sig i sina döttrars tonårsliv för fem öre... Och jag hatade att prata mens och pubertet med min mamma, sånt hade jag mina kompisar till, och då har jag ändå en toppenmamma!
Svar på tråden Jag kommer ALDRIG få en dotter