• thexyz

    jag fick inte amma på åhlens(min son 3 månader)

    Balahir skrev 2011-07-05 00:12:38 följande:
    men du menar att ts är så jävla trög att hon inte fattar att man måste köpa något på ett café?
    Hon har själv skrivit att det inte ska spela någon roll om hon handlar något eller inte. Hon har rätt att amma var som helst, enligt henne själv. Ofattbart naiv eller bisarrt egocentrisk ... vad vet man?
  • thexyz
    MiScHoOo skrev 2011-07-05 00:19:28 följande:

    Lite komiskt att läsa vissa inlägg.


    Ts var ledsen och skrev om sitt händelse, fick ingen med känsla så hon kanske ljög om kaffet för att få tyst på dessa människor som tyckte att ett barn ska skrika ihjäl sig för att man ska inte få lov att amma på offentliga platser eller att man har köpt något. Handen på hjärtat alla ni kvinnor som har klagar, har ni inte själva blivit tvugna att göra det någon gång?


    Tråkigt att tråden har spårat ur som vilken annan tråd som helst, och det är stark gjort av ts som kämpade för kvinnans rättigheter och jämnställdighet. Tycker man det är äckligt eller har andra beskymmer så varför stirrar ni??

    Bra gjort ts.


    Fast nu var hon ju inte på en offentlig plats. Där får man sitta och amma hur man vill. Amma får man göra på kafét på Åhléns också, om man är gäst där. Och nu vet vi att man får sitta där och amma där även om man inte är gäst på kafét, enligt vad Åhléns själva har sagt.
  • thexyz
    MiScHoOo skrev 2011-07-05 00:31:49 följande:
    Nästa gång om du ser en kvinna som ammar sitt barn och har inte köpt eller hunnit köpa en fika, så kan du göra sverige en tjänst och köp något till mammorna eller hjälp henne att köpa och betala ifrån hennes egna pengar som en riktig gentelman.
    Hon hade ju sin man med sig. Händer det igen, så föreslår jag att du bjuder mannen också, så att han inte känner sig utanför där han sitter.
  • thexyz
    nika skrev 2011-07-05 00:33:34 följande:

    Jo, det verkar strategiskt klokt, men nuförtiden kan sociala medier vara starkare som opinionsbildare än traditionell media och en mobb i rullning kan vara svår att tillfredställa utan att ytterligare åtgärder utlovas.


    Jag länkade till facebook här inte bara för att det var hysteriskt roligt att frågan skenade iväg så här utan också för att det var lite läskigt. Big eye-opener för mig. Intressantaste tråden någonsin tycker jag och då har jag varit med ett antal år på FL.


    Jag har inte skrivit i någon annan tråd än den här, är relativ ny som medlem. Men tycker också att det är både intressant och obehagligt. Det finns en fantastisk bok av Elias Canetti, som heter Massa och makt, och som handlar om vad som händer när massan får för sig något, dvs hur kollektiva masspsykoser uppstår och vilken förödande effekt de kan ha.

    Hoppas verkligen att ingen anställd på restaurangen drabbas av det här, men jag utgår från att de diskuterar frågan med alla berörda och får höra allas versioner och synpunkter.  
  • thexyz
    molly50 skrev 2011-07-05 01:46:51 följande:
    Ja,men frågan är varför han inte gjort det tidigare. I så fall hade kanske folk fått en annan syn på saken redan från början.
    Jag har exakt samma syn nu som från början och har varit med i tråden hela tiden. 
  • thexyz
    Amlis Pappa skrev 2011-07-05 10:17:30 följande:
    Jodå - det kan jag visst, det ser du väl :)

    Skämt å sido, jag vill bara dubbelkolla med TS hur hon vill att jag förvaltar det innan jag publicerar det då det var rätt tråkig läsning även för mig som nog är en av de som kritiserat hur TS förvaltat händelsen.
    Hon skrev ett par brev till mig i går också. 
  • thexyz
    Jojile skrev 2011-07-05 11:42:00 följande:
    Hur har ni lyckats få tag på TS? Jag hänger inte med längre! Har hon gett några vettiga svar på varför hennes historia inte hänger ihop för fem öre?
    Hon har en ny användare här och kontaktade mig, jag har inte gjort några försök att få tag i henne. Jag har inte ställt några frågor heller.

    Uppfattade henne som väldigt labil i sina brev, precis som jag gör här i tråden, och därför skrev jag att jag inte ville ha kontakt med henne brevledes. Vill inte råka ut för en anmälan eller liknande, på grund av någons nyck och/eller dåliga humör.  

    Men hon ville att tråden skulle avslutas på något sätt. Det vet jag inte hur man gör men jag skrev att den här tråden, som alla andra trådar på alla andra forum på nätet, kommer att dö ut snart och att allt är glömt om ett tag. Förhoppningsvis har hon lärt sig något av den här erfarenheten, t.ex. att tänka efter en smula först. 
  • thexyz
    Jojile skrev 2011-07-05 11:54:54 följande:
    Aha! Då är jag med. Jo det kommer den nog att göra, och det är väl lite sluttampen nu! Men vi orkade hålla glöden igång i 3000 inlägg! Snacka om att TS lyckades! :)

    Hon gav ingen större klarhet i alla våra frågor? Tråkigt.
    Nej, hon skrev ungefär samma sak som i trådstarten -- hon har inte gjort något fel, hon ammade sin son som hon har rätt att göra, var är respekten osv. 

    Men hon skriver att hon själv valde att avregistrera sig, efter att ha fått otrevliga mejl.  
  • thexyz
    Cersei skrev 2011-07-05 14:22:27 följande:
    Ja det hade jag absolut tyckt! om jag bara skötte mitt jobb och de order jag fått från högre positioner och får slängt att jag är rasist i ansiktet på grund av detta hade jag tyckt att det var väldigt obehagligt och ledsamt
    Men sluta tramsa. Ingenstans har någon nämnt något sådant. Tillbaka till Flashback med dig. Sjas!
  • thexyz
    Cersei skrev 2011-07-05 14:38:06 följande:
    Tycker att du ska läsa tråden istället för att tramsa själv. Wow tillbaka till Flasback med dig. Sicken diss. Har du inget att tillägga i diskussionen tycker jag att du ska avlägsna dig istället. Jag har rätt till mina åsikter trots att de verkar sticka i ögonen på dig
    Jag har läst och deltagit i tråden ända från början. Det var inte förrän det började skrivas om det här på Flashback som det dök upp "rasistkort" osv i tråden, i någon större utsträckning.

    Du skriver tre inlägg i rad som handlar om det här ... utan att ha något som ens liknar belägg för att någon fick rasist "slängt i ansiktet" på sig.  Såvitt jag kan se har inte ts nämnt något åt det hållet i något av sina inlägg förutom att hon skrev att det var en svensk kille som jobbade på kafét. Det framgår i stället klart att hon tror att det är diskriminering att hon inte får amma var hon vill. 
  • thexyz
    astro skrev 2011-07-05 14:52:33 följande:
    Och varför skulle hon göra det? Av vilken anledning tycker du att ts borde ha hållit sig ifrån media?
    Kanske därför att hon nu säger att hon mår jättedåligt och bara vill att allt ska ta slut?

    Jag uppfattar det som att hon närmast hetsades av tråddeltagare att göra si och så, utan att så många försökte ta reda på vad som hade hänt egentligen. Någon skickade material till Åhléns, andra mejlade osv.

    Det kan förstås vara svårt att överblicka konsekvenserna av att "tala ut" i medier, särskilt när man är förvissad om att man har rätt och får stöd av många, men förhoppningsvis har ts lärt sig att tänka efter lite mer om det skulle hända något liknande igen.  
  • thexyz
    Perika skrev 2011-07-07 17:29:34 följande:
    Jag tycker att det är fullt rimligt att ett privat företag får bestämma regler för sin egen verksamhet, så länge dessa regler inte står i strid med gällande lagstiftning. Ett förbud mot amning är inte detsamma som ett förbud mot ammande kvinnor, alltså är jämförelsen med homosexuella, mörkhyade etc. inte relevant och diskrimineringslagstiftningen sannolikt inte applicerbar.

    Jag tycker också att det är fullt rimligt att på olika sätt protestera mot regler som man ogillar, men jag anser inte att det är okej att använda sitt barn i sammanhanget (tummen upp för mailbombning av företaget, tummen ner för gerillaamning, typ).

    För egen del frågar jag innan jag ammar om jag befinner mig på ett café eller liknande, jag tycker inte att det är på något vis besvärligt eller kränkande. Jag har heller aldrig blivit nekad (faktiskt inte ens om jag inte varit betalande gäst). Jag skulle inte välja att spendera pengar på ett café som jag visste nekade eller avhyste ammande. 
    Finns det ens restauranger eller kaféer i Sverige där det inte är tillåtet att amma? Jag har aldrig hört talas om det.  
  • thexyz
    Perika skrev 2011-07-07 18:57:18 följande:
    Jag har som sagt själv aldrig stött på det, även om jag av tråden anar jag att andra har? Mitt uttalande är således hypotetiskt (därav "jag skulle inte välja att spendera" snarare än "jag väljer att inte...").
    Det är möjligt att någon har skrivit det men jag minns inte att jag har sett någon nämna att hon inte har fått amma på en restaurang eller ett kafé i Sverige ... förutom ts förstås. Tvärtom är mitt intryck att de flesta skriver att de aldrig har haft några problem med att göra det. 
  • thexyz
    oki skrev 2011-07-08 11:08:20 följande:
    killen som sa till henne att det fanns andra ställen att amma på fick kastat i ansiktet att han var rasist och hon började tydligen skälla och gapa på honom, det var därför han tillkallade vakten...inte för att hon ammade. Igår sa hon till (tror det var Thalis) att det var synd om hennes barns som hade henne som mamma men jag tror att det inlägget tagits bort. Här i tråden har hon kallat folk för alla möjliga olika skällsord men dom inläggen har tagits bort.
     Men vill du få en idé om hennes svammel om hennes dyrbara gulleplutt så tryck på "visa endast" under ts första nick/inlägg i tråden så ser du lite men som sagt, alla hennes påhopp har tagits bort
    Var framgår det att hon kallade honom rasist? Jag har sett flera skriva det, men inte sett några belägg för det. 
  • thexyz
    Ova skrev 2011-07-08 11:20:14 följande:
    Borde ni inte starta en protestgrupp för att man ska få sitta på café och göra vad man vill utan att betala, för det är ju det som är problemet i detta fall.

    Är det någon här som personligen blivit tillsagda att de inte får amma någonstans. Jag har ammat i affärer, kyrkan, bibliotek, restauranger m.m. utan att någon har kommenterat det eller tittat snett.
    Jag har fått en känsla av att de som som startat det här VILL känna sig motarbetade. Det skapar sammanhållning och så får de känna sig som hjältar på något vis ... har ingen annan förklaring till detta bisarra beteende. I Facebook-gruppen skriver flera att det inte spelar någon roll vad som hänt. Det kunde ha hänt, vilket är skäl nog att samla ihop en mobb.
  • thexyz
    Remuz skrev 2011-07-08 11:52:38 följande:
    Jag har hängt med ganska bra och hon har inte kallat någon rasist så vitt jag vet. Dock har hon varit mycket nogrann med att poängtera att det var en svensk snorunge som knappt var torr bakom öronen. Därav anses hon ha spelat rasistkortet. Intressant också att hon är cirka 6år äldre än snorungen.
    Hon har faktiskt bara skrivit det en gång, i trådstarten. 
  • thexyz
    oki skrev 2011-07-08 11:42:49 följande:
    skrev inte han Anders det? sen har jag för mig att hon skrev så i början av tråden också men om jag blandade ihop hennes inlägg med någon annans så ber jag om ursäkt. Det har ju varit ett antal inlägg att hålla reda på vid det här laget och om ingen annan kan direkt hänvisa till det ska jag inte nämna det igen eftersom det kan inte roligt att bli falskt anklagad för något man inte sagt/gjort/tänkt.
    Nej, varken ts eller Anders har skrivit något om det. Däremot har flera andra låtit påskina att det  var så det gick till. "Det är ju inte roligt att få rasist kastat i ansiktet på sig" osv, fast det inte finns något som tyder på att ts sa det. Men det är tydligen skillnad på om ts skarvar eller om andra deltagare i forumet gör det. 

    Tvärtom framgår det att ts tror att hon har rätt att amma var som helst, när hon vill, och att hon känner sig diskriminerad när hon inte får det. Jag får amma var som helst, skriver hon i trådstarten. 
Svar på tråden jag fick inte amma på åhlens(min son 3 månader)