• thexyz

    jag fick inte amma på åhlens(min son 3 månader)

    Kan man verkligen räkna med att man ska gå få in på ett kafé eller en restaurang och sätta sig och amma utan att beställa något? För det var väl det som hände? Restaurangens platser måste väl rimligen vara till för dess gäster och inte för att folk ska sätta sig och vila/amma/äta medhavd mat/jobba/whatever. 

  • thexyz

    Själva kärnfrågan här är väl om de var gäster på kafét eller inte. Om de bara gick dit och satte sig (vilket ts enligt uppgift har gjort tidigare och hon tycker inte heller att det spelar roll om man köper något eller inte utan menar att hon ska få sitta där ändå) så förstår jag om de blir tillsagda. Kanske inte helt smidigt av den som jobbar på kafét men vi vet ju inte hur många som behandlar kafét som parkbänkar och hur besvärligt det är för med med folk som sitter där utan att beställa något. 

     

  • thexyz

    Fattar inte vad ni hetsar upp er över. Det är ju bara att läsa ts. Hon gick till ett kafé för att sätta sig och amma, inte för att fika. Det framgår tydligt att hon inte var en betalande kund om man läser vad hon har skrivit. Flera andra i tråden har dessutom berättat att de varit där och fikat och ammat utan problem. Det är alltså inte amningen som är problemet utan att ts anser att hon har rätt att amma överallt och att det är kränkande om hon inte får göra det. "En stor kränkning", till och med.

    Hur kan ni tycka att det är en rättighet att gå in och sätta er var som helst och amma utan att vara kunder där? De flesta av er verkar ju helt snurriga.

    Det kanske inte ens är Åhléns som driver restaurangen där -- varför ska en enskild näringsidkare låta Åhléns kunder sitta och vila sig/amma/whatever på hans eller hennes restaurang?  

  • thexyz
    youandmeandthebaby skrev 2011-07-03 00:56:55 följande:
    Jag har aldrig hört att man inte få amma på det fiket. hat smalt där 1000 gånger o aldrig blivit tillsagd.
    Men vad tror du själv då? Varför sa de åt dig? 
  • thexyz
    thexyz skrev 2011-07-03 01:07:27 följande:
    Men vad tror du själv då? Varför sa de åt dig? 
    Provar igen.
  • thexyz
    youandmeandthebaby skrev 2011-07-03 00:56:55 följande:
    Jag har aldrig hört att man inte få amma på det fiket. hat smalt där 1000 gånger o aldrig blivit tillsagd.
    Provar igen. Vad tror du själv är orsaken till att de sa till dig? Flera andra här har ju berättat att de senast i dag har sett ammande mammor på det här kafét, så det är ju uppenbarligen inte förbjudet. 
  • thexyz
    rednose skrev 2011-07-03 01:31:52 följande:
    Jag blir spyfärdig på sånt här! Helt SJUKT att folk 2011 ska vara ok med så mycket skit men inte det mest naturliga vår ras gör!!!

    Jag tycker ni som ammar, läser detta och bor i sthlm borde bestämma en tid när ni alla går dit och ammar. Amma snyggt och diskret såklart, som 99% av alla ammande mammor gör och provocera inte onödigt. Bara för att markera för alla oss som inte kan komma. Det ÄR OK ATT AMMA VAR SOM HELST.
    Det är ju tillåtet att amma där. Vad yrar du om? Läs tråden.
  • thexyz
    rednose skrev 2011-07-03 01:36:57 följande:
    Vadå yrar? Vadå där?
    Hon höll ju på att bli utslängd från cafeet.
    Vad yrar DU om?
    Flera personer har skrivit att de har ammat där utan problem. Andra har varit där i dag eller de senaste dagarna och sett flera ammande mammor. Ts har enligt egen utsago ammat där 1 000 ggr utan problem (dvs ca 10 gr per dag de senaste 100 dagarna med sin tremånadersbebis). Varför hon inte fick göra det den här gången vet ingen -- inte ens ts själv har minsta aning. 
  • thexyz
    youandmeandthebaby skrev 2011-07-03 01:49:36 följande:
    Ni snackar om respekt till andra människor som inte tycker att man ska ammar på tex fik. Men svara på min fråga vart finns respekten ifrån er till ett spädbarn att han/ hon måste få äta när den är hungrig? Skit i samma vart man är! När ett spädbarn är hungrig så ska han eller hon få bröstmjök!!
    Ni har ingen respekt för små bebisar!!
    Det här är ju helt snurrigt. Det är ju tillåtet att amma på Åhléns fik. Du säger ju själv att du har ammat där "1 000 gånger". Det måste bero på något annat att du blev tillsagd den här gången, så varför fortsätta på det här spåret, som inte har ett dyft med saken att göra? 
  • thexyz
    youandmeandthebaby skrev 2011-07-03 02:31:45 följande:
    Så hur många tycker att jag ska fortsätta o amma offentligt
    ????
    Det handlar ju inte om det -- du har ju själv sagt att du har ammat "1 000 gånger" på kafét på Åhléns och det går att läsa flera gånger i tråden att det är tillåtet att amma på Åhléns kaféer. Fattar inte varför du fortsätter att tjata om det. Det är inte förbjudet att amma där. Varför du blev tillsagd den här gången vet du inte, säger du, så då får du väl ta risken att bli det igen nästa gång, trots de 1 000 gångerna det gått bra innan. Eller så låter du bli att gå dit. Eller så vet du varför du blev tillsagd och gör på ett annat vis nästa gång. 

    I vilket fall är det inte en fråga som handlar om vare sig offentlig amning eller Åhléns.  
Svar på tråden jag fick inte amma på åhlens(min son 3 månader)