Inlägg från: Lyckobebisen |Visa alla inlägg
  • Lyckobebisen

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    enlitenbitkaka skrev 2011-09-01 19:24:32 följande:
    Faceprimer; Känner precis som du med amningen ett privilegium att få gr mitt barn bästa möjliga start i livet samtidigt som man får närheten oh myset! När HF var yngre, runt 20, ville jag verkligen inte amma men nu kommer jag försöka till varje pris! Syskon12: tack! Vi är nöjda min kompis får hem en Donkey imorgon! Bästa syskonvagnen!
    Jag tycker det är ett privilegium att vårt barn har två föräldrar som får vara nära och mata och att bebisen får lika mycket närhet av båda föräldrar och inte bara av den ena :) Det är att ge vårt barn den bästa starten i livet

    De flesta jag vet som ammat har älskat det, just för att det är att amma, men mysigt är det få som tyckt så eftersom de flesta tyckt det både är jobbigt och gör ont. :) (av de jag känner alltså)
    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen

    Menar inte att låta bitter i mitt inlägg nu.. Men blir lite sådär allergisk när man skall få det till att de som väljer bort amning inte vill ge sina barn en lika bra start, eller att amning är så naturligt att det ska man göra.
    För mig är det bara ett litet förlegat sätt att se på det. Solig


    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen
    enlitenbitkaka skrev 2011-09-01 19:42:46 följande:
    Lyckobebisen; Jag gav bara svar på det faceprimer skrev med hur jag ser på VÅR situation. Inget om er är säker på att alla här inne är kapabla att fatta egna beslut gällande saker som amning och att ert beslut är det bästa för Er. Men för MIG är amning = bästa möjliga start i livet för VÅRT barn. Alla har olika känslor och behov och menade inte att få dig att känna dig obekväm. Är säker på att ni gör det ni tycker är det bästa för ert barn men jag måste väl också få säga varför jag valt som jag gjort?
    Ja men visst är det självklart att du ska göra det. Jag är nog bara lite rutten för att vi blivit ifrågasatta så fort C sagt att hon inte vill amma tidigare och att folk ska printa in att det bästa för barnet osv, ungefär som att vi skulle välja att ge vårat barn något annat än det vi anser bäst, i vår situation :)
    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen
    Chetti skrev 2011-09-01 20:38:04 följande:
    Är fundersam om min kommun gör gratis KUB test.

    Jag är 32år. Kan jag isåfall vända mig till Stockholms kommun? Jag bor strax utanför.

    Jag vet inte om jag vill betala typ 15-1600 för testet
    Det är hela stockholm som har gratis, inte bara stockholms kommun..
    Vart bor du?
    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen

    Idag i 13+0 så vägde sig C och så mätte vi magen, sen starten har hon gått upp 2.4kg och magen har växt 9.9cm Förvånad Men hon kan fortfarande ha sina brallor, troligen för att hon har de ganska långt ner. Kulan på magen är hård och superfin!!


    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen

    Usch va jobbigt babybluey.. Inte ok att han reagerar sådär.. här hemma är det inte okej för nån av oss att få såna utbrott, verkligen inte att det är aggrisivitet inblandat. Visst är tjejen hormonell nu men det är ingen som helst ursäkt för henne att bete sig hur som helst, även om hon givetvis får ha kort stubin och känslig. Precis som jag intre kan göra hur som helst bara för att det är jag som inte e gravid..


    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen
    LadyA01 skrev 2011-09-04 11:54:42 följande:
    Håller på att bli knäpp på denna huvudvärk! Har gått med sprängandes huvudvärk och ont i rygg o nacke sen i fredags. Massage hjälper för sekunden, men inte längre. Galet spänd, allt jag gör ger mig bara ännu mer huvuddunk, och panodil hjälper inte ett smack. Mailade min naprapat för att se om han kan tänka sig att knäcka till mig. Men så slog det mig att jag har haft en ihållande, sprängandes huvudvärk två dagar före alla tre missfallen också, vilket såklart gör mig skitskraj. Håll tummarna för att jag inte börjar blöda snart... :S såg bebis i v 9+3 och allt såg bra ut, är nu i v 12+2.
    Håller tummarna för dig!
    C har också haft mycket huvudvärk de sista dagarna, ihållande och stundtals har hon varit riktigt dålig. Hon har även ont i axlar och skuldror men vi tror att det beror på att hon lyfter annorlunda på jobbet eftersom hon inte vill lyfta så tungt. Hon är idag i 13+2. Sen kan det ju vara så att när man spänner sig för att man har ont, och speciellt när den är ihållande så skapar ju det i sin tur ännu mer värk.
    Om du såg bebis i 9+3 så är det ju väldigt liten risk att det ska hända något! Så håll fast vid att du är någon av de där 99% eller vad det är och så hoppas jag att din huvudvärk ger med sig snart!
    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen

    Stinis: Usch, jag förstår att du känner dig förnedrad och besviken. Det är inte okej att bete sig sådär.
    Jag personligen hade inte kunnat hålla tyst utan hade vid första bästa tillfälle sagt att vi ska snacka, och sen sagt precis vad jag tycker och tänker. Men sen hatar jag att gå och ha det spänt i mitt hem, och sen väntar jag inte på att någon ska komma till mig..

    Jag och min sambo har inte bråkat en enda gång sen C blev gravid. Vi bråkar iofs ytterst sällan i vanliga fall heller, men tycker inte att irritationen har annorlunda heller. Här är det jag som har lite kort stubin och är lite tjafsig, medan C som är coollugn och pratar med sig själv istället, men när det väl kommer så är hon väl lite tokigare än mig :P

    Ni som haft stora och väldigt oväntade bråk, där er man betett sig väldigt annorlunda mot vad ni nånsin sett förut, kan det vara så att de känner sig extremt pressade under situationen, att de inte pratar om saker som oroar sig?

    C är ju lite tyst på ett annat sätt, så jag får fråga henne mycket, hur hon mår eller har det, vad hon tänker på och oroar sig för, vad hon tycker är roligt, för jag pratar om sånt så öppet, men det gör inte hon.. Så hon liksom får lätta lite på trycket, även om hon inte tar upp det själv.


    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen
    Stinis83 skrev 2011-09-05 13:00:13 följande:
    Tack tjejer! Jag är så rädd och nervös så jag finner inga ord...
    Tänker på dig sötnos.
    Du grejar det här!
    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen
    TheCoopers skrev 2011-09-05 16:09:58 följande:

    Vi var på KUB idag och det gick jättebra ! Fick bästa möjliga odds dvs 1 på 20000 att bebisen skulle ha DS eller någon av de andra kromosom felen de kollar efter . Så himla cool liten bebis som inte ville röra sig alls :0) men hjärtat pickade på jättebra !


     


    Så ikväll firar vi med apelsinjuice ! :0)


     


    Va skönt!
    Vår bebbe var också heeelt stilla trots retningar :D
    Det får vi nog igen sen... ;)
    BF 8 Mars 2012
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)