• Emelaaj

    Tråden för oss muslimska systrar.

    Besa skrev 2011-08-27 00:35:43 följande:
    Salam aleikum systrar. Är en muslimsk kvinna och har två barn. Jag har haft en jobbig period. Den 15 maj förlorade jag min dotter i magen i v 39. Jag tackar Allah som har stärkt min mob. Jag undrar om det finns fler sysstrar som har varit i samma situation som jag. I så fall hur har ni hanterat detta? Är tacksam för all inf Salam aleikum
    Hej Besa, jag beklagar att din dotter gick bort i vecka 39. Själv är jag i vecka 35 just nu och är så livrädd för att samma sak ska hända mig. Hur ska man gå vidare? 

    Jag brukar tänka på två saker:

    Läste en hadith om att ett dött barn alltid väntar på sina föräldrar vid paradisets ingång för att sedan tillsammans gå igenom paradisets portar. 

    Har även en liten historia som jag ska försöka återberätta så gott jag kan:

    En man och en kvinna hade fött en son som var några år gammal. När mannen var borta på en längre resa så dog plötsligt sonen i hemmet några timmar innan pappan kom hem. Frun bäddade ner sin son i sängen och gick ut till sin ovetande man. 

    Hon kramade sin man och bad honom att ta en lång dusch och rena kläder. När han var klar så frågade hon sin man:

    - Om man lånar ut någonting till en annan person, har den ursprungliga ägaren rätt att ta tillbaka det?
    - Ja självklart så har man rätt att ta tillbaka det. 
    - Allah har tyvärr bestämt sig för att ta tillbaka vår son som vi fått låna en tid.

    Mannen gick in till sin döde son och sörjde men med vetskapen om att Allah fått sin vilja igenom. Livet är inte självklart, vi lånar det tillfälligt av Gud. 

    Så fort min rädsla tar över så tänker jag på dessa berättelser och de brukar alltid ge mig lite hopp. Jag hoppas du kanske får en liten sekunds känsla av hopp också! 

    Ta hand om dig! 

     
Svar på tråden Tråden för oss muslimska systrar.