• Donum

    Vår hund bet min son i ansiktet

    Håller med din sambo. Det är inte hundens fel, utan sonens. Däremot så är det ditt fel att du låter pojken störa en hund på det sättet. 

  • Donum
    FrökenLöken skrev 2011-08-02 12:24:17 följande:

     


    Det känns orelevant VARFÖR hunden biter barnet, det viktiga är ATT den gjort det. Den KAN göra det igen.


    Sedan att barnet borde veta bättre är skitisamma (läs: inte barnets fel, ska barn och hund samsas under samma tak, har man ett enormt jävla ansvar som förälder), hunden bet, hunden bet, hunden bet. Om de inte lyckas få "bukt" på barnets beteende gentemot hunden, får barnet skylla sig själv om den blir illa biten nästa gång?!?!


     


     


     


    Hur tänker du nu?
    Det är väl i allra högsta grad relevant varför hunden bet?
    Alla hundar kan bita. Tricket är att veta i vilka situationer.  
  • Donum
    FrökenLöken skrev 2011-08-02 12:43:42 följande:

    Fast i TS får vi hela situationen förklarad för oss, ändå sitter folk och  pekar på vems fel det är, i stället för att lösa det faktiska problemet, hunden bet barnet (jo, anser att det är det som är det primära felet, att barnet bet hunden är sekundärt, då hundens bett kan ta livet av barnet).


     


    Att TS senare nämner att hon velat göra sig av med hunden, men sambon vägrar, visar kanske än mer på att hunden borde omplaceras, snarare än att sonen borde "tas i örat" och uppfostrat. Om de inte får fason på sonen, får han då skylla sig själv?


    Fast barnets beteende kan ju ta livet av hunden också. Jag känner till en familj där hunden bet ett av barnen och de åkte in och avlivade hunden. De bad om obduktion och hunden hade en penna instucken i örat som alltså barnet hade tryckt in. 
  • Donum
    Anonym (vandringssägen) skrev 2011-08-02 12:51:58 följande:
    En skröna som har cirkulerat sedan jag var liten. Men du känner familjen? Fantastiskt.
    Nej, det är min grannes morbror. Tycker inte att det är särskilt fantastiskt. Tämligen tragiskt. 
  • Donum
    Nenne666 skrev 2011-08-02 15:08:33 följande:
    Min tanke landar alltid på just den här historien när vi kommer till hur barn kan vara mot hund om ingen fostran sker samt föräldrars bristande uppmärksamhet och förståelse för vad det kan bli för konsekvenser.

    Har du möjligtvis kvar den texten?
    Vilken text? Obestämd
Svar på tråden Vår hund bet min son i ansiktet