Inlägg från: sockerbecca |Visa alla inlägg
  • sockerbecca

    Hur få en tonåring att vakna på morgonen??

    Jag tror på att du helt enkelt säger åt honom, jag vågar inte väcka dig längre eftersom du försover dig när jag inte är hemma då. Lös detta själv. Du måste sen förstås vara konsekvent och inte gå och in och väcka honom, låt honom försova sig.

    Låt honom starta tråden på FL och fråga efter tips! Eller vad han nu väljer att göra. Få sparken kanske, tja då får han lära sig den vägen. Utan motivation lär han ändå inte ha så stor hjälp av dina råd.

  • sockerbecca
    Fru U skrev 2011-08-03 10:38:56 följande:
    Det är lätt att säga att ts ska skita i att väcka honom men alla har inte lätt för att vakna oavsett konsekvenserna.

    För egen del kan jag krasst konstatera att jag hade flera alarmklockor när jag flyttade hemifrån, utplacerade lite varstans i lägenheten. Jag gick upp och stängde av dem i sömnen och somnade sen om.

    ts, pluggar han annars? kommer han upp då?
    Då är det väl bättre att han lär sig hur han ska göra för att vakna själv nu när bara ett sommarjobb står på spel. Han lär ju inte bo med sin mamma resten av livet. Han är ju ändå 17 år gammal.
  • sockerbecca
    Fru U skrev 2011-08-03 10:48:03 följande:
    Jo det hjälpte mig enormt mycket när jag flyttade hemifrån som 18åring. Vissa har svårt för att vakna så är det bara.

    För ett sommarjobb så kanske man inte vill investera i fancy (dvs dyra) alarmklockor som gradvis ökar ljuset i rummet (whats the point - det är sommar och ljust ändå ) och som kanske inte skulle fungera.

    Jag kommer från en lång släkt med sjusovare som alla i unga år haft svårt att stiga upp. Ni må tycka det är daltande att andra väcker men det är inte alltid så lätt att lära sig vakna på en viss tid.
    Menade inte att väckarklockorna inte skulle hjälpa! Menade att oavsett vad hans förslag på lösning innebär - ställa många alarm, be mamman väcka honom med vatten i ansiktet, lägga sig tidigare - tror jag ändå det är bäst om han är den som funderar och löser det. Inte att mamman fixar problemet åt honom. Då kommer han ju inte veta hur han ska göra när han sen står ensam.

    Om det funkar för mamman och sonen så kan hon ju väcka honom så länge han bor hemma, så får han börja lära sig sen när han flyttar hemifrån. Men då kanske det står mer på spel än nu, så för hans skull tyckte jag hon skulle få honom att fixa det själv.
  • sockerbecca
    Philippa skrev 2011-08-03 11:28:05 följande:
    Ska kolla dessa lampor....!

    Nej, han lägger sig hyfsad tid...
    Såg såna där ljuslampor på Clas Ohlson för nån dag sen och tänkte på din tråd.. Minns inte exakt, men tror det kostade 300 eller 200. Kanske var nåt lokalt reapris men var ju billigt iaf :)
Svar på tråden Hur få en tonåring att vakna på morgonen??