Inlägg från: Iryelle |Visa alla inlägg
  • Iryelle

    Septembermammorna 2011

    Det ser väldigt olika ut för alla helt enkelt. Jag har en liten tös som i princip enbart somnar vid bröstet. Lägger jag henne bredvid mig i insatsen (alltså 20 cm ifrån) så börjar hon kinka och sprattlas efter ett tag och det slutar i skrik. Jag tror hon har behov av att snutta sig till sömns så nu försöker jag få henne att ta napp men den åker ut hela tiden, tror hon gör fel med tungan för hon verkar inte ha några problem med den om man håller emot.
    Och nu vaknade hon så klart bara för att jag började skriva... :)

  • Iryelle

    Hur gör ni när ni vänjer dem vid spjälsängen? Jag har haft bra nätter mest hela tiden, hon vaknar ca 2 ggr per natt (ungefär kl01:30 o 06) och är då vaken 30-60 minuter. Dock sover hon då klistrad mot mig. På dagarna ammar jag fortfarande väldigt ofta, har jag tur går det två timmar o somnar hon så vaknar hon när jag går ifrån så här blir det heller inte mkt gjort om dagarna. Tror att magen stör hennes sömn ibland för man kan se henne kämpa.

  • Iryelle

    Jag ammar bortsett från en gång på kvällen då hon får lite ersättning och hon bajsar nu 1-2ggr per dag men är kinkig ändå. Tror att det är delvis därför hon ska amma så ofta, agerar nog mest som komfort. Men jag är glad så länge det inte blir värre. Däremot så har hon blivit så röd där bak pga alla jobbiga fisar och vad ska man göra åt det? Salva? Det är alltså inte från blöjorna.

  • Iryelle

    Betula: Usch, känner igen det där. Jag vet inte om hon gör annat än ammar vissa dagar. Idag vaknade jag o kände att snart ger jag banne mig upp o kör ersättning men så sa min sambo att nu när jag kämpat så med amningen så kan jag inte göra det när det äntligen fungerar. Han har ju rätt men fy fan vad trött jag blir när hon vaknar o skriker 5-10 minuter efter jag smugit iväg.

  • Iryelle

    Ojoj, jag har långt ifrån haft lillan på mage tillräckligt. Får se hur det går. Men men, jag har skärpt till mig den sista veckan men inte har hon vänt sig inte. Lyfta huvudet gör hon ju men superstadig kan jag inte säga att hon är... Dålig mamma :D Vad kollar de mer? Är det vid läkarbesöket eller är det ett bvc-tantsbesök då de gör detta?

  • Iryelle

    Jag använder också spjälsängen som lagerplats :) Ellie vill oftast inte ligga så länge på mage innan hon tröttnar. För att få henne att lyfta huvudet så brukar jag placera mig själv i samma höjd precis framför henne och få henne att förstå att det är där jag är. Det är inte alltid hon är på humör så jag försöker göra det när hon är riktigt pigg.

  • Iryelle
    velvet skrev 2011-11-16 11:37:21 följande:
    Men helt ärligt, vad spelar det för roll? Jag tror knappast att jag skulle behöva åka hem till henne när hon är 25 och hålla upp hennes huvud, även om hon inte hade varit så stadig just nu. Alla friska barn lär sig nog tids nog... Tungan ute
    Hehe, jodå! Skrattande
    AngelandDevil skrev 2011-11-16 11:55:00 följande:
    I måndags var vi på 2 månaders kontrollen och Arkin vägde inte så mycket som vi trodde ändå! Det var väl bra det, han växer så fort ändå. Haha! Tungan ute Han vägde 6440g och är 57cm lång numera.

    Vår gosse sover hos oss i sängen och på dagarna har vi honom i bärsjal. Bärsjal är tips för er som vill få någonting gjort och har en bebis som behöver få mycket närhet. Arkin gillar inte heller babysittern särskilt mycket, han kan åtminstone ligga där 10-15min idag i jämförelse med när han var nyfödd. Dock så räcker inte det långt om man vill få något annat gjort! Bärsjal är då guld värd så det är något jag rekommenderar. Det är klart att det någon gång måste lära sig sova i sin egna spjälsäng men just nu känner jag att Arkin är bara 2 månader och behöver han mycket närhet så tänker jag ge honom det. Alla har man sina olika gränser till vad som känns rimligt att ha sin bebis i sin egen säng.

    Här har vi också en som är väldigt stark i nacken. Behöver inte ge nacken något stöd när vi bär honom längre vilket känns ganska skönt men man får ju alltid ha en hand i närheten, inte så mycket för nacken egentligen utan utifall han gör en plötslig rörelse bakåt med hela kroppen. En hand javisst men den andra måste vara där snabbt ifall att! Man kan ju aldrig vara 100% säker så att säga.
    Stark liten pojk du har Glad

    Idag så var vi då på 2-månaderskontrollen. Hon vägde ett drygt kilo mer än sist och landade på 4820g och är 57,6cm lång. Allt såg normalt ut sa läkaren och att Ellie pratade riktigt bra. Nog för att hon är pratig av sig ibland men den läkaren visste nog vad hon gjorde för att få igång henne Glad

    Jag har både bärsjal och ergonomisk sele men använder dem alltför sällan. Bärsjalen har jag inte riktigt fått till än. Jag ska försöka lära mig knyta en ny variant för hon verkar inte superförtjust i "vaggan", tror hon vill kunna sträcka på sig. Jag själv tycker det är lite sisådär att sitta med bärselen så den används mest när jag går ut. Hon börjar tycka babysittern är mer ok nu, jag ser till att vinkla den så hon ser mig och tar ur henne så fort jag hör/ser det minsta tecken på att hon är missnöjd. Igår hann jag nästan laga spagetti o köttfärsås :) Annars håller jag med om att inte stressa för att kunna lägga ifrån sig dem, det är ju rätt mysigt att ha dem nära också. Däremot så börjar jag vilja göra saker som kräver lite mer kraft och svängrum, jag orkade ju knappt göra något under graviditeten, speciellt början och slutet, så det kryper i mig att göra annat än plocka disk och amma.
     
  • Iryelle

    Jag skulle också vilja att lillan tog napp. Efter vad jag läst på nätet så verkade det som att man helt enkelt kan behöva prova olika nappar. Sen så ska det nog vara bra att tex skölja den med lite vatten så den inte är så torr o tråkig. Man kan säkert testa m bröstmjölk också. Någon skrev på ngt forum att hennes barn inte tog nappen vid 9 veckor men tog den sedan utan problem vid 15 veckor så man ska nog inte ge upp. Om de ligger o snuttar vid bröstet så kan man säkert testa att snabbt byta, eller prova när de inte är så vakna. Jag tänkte iaf börja med att testa lite olika sorter.

Svar på tråden Septembermammorna 2011