Inlägg från: Iryelle |Visa alla inlägg
  • Iryelle

    Septembermammorna 2011

    Suck, jag tror jag börjar få magkatarr av att vara så trött. Undrar om jag överskattat hur mycket jag orkar, man känner ju sig oerhört pigg o stark i jämförelse med innan när blodvärdet stiger och jag får ha syret för mig själv men jag har inga reserver att ta av efter graviditeten och det börjar kännas nu. Det var samma sak sist jag hade extrem blodbrist, fick tillbaka grundorken men inget extra att sätta in. Jag kanske borde försöka sova en hel natt men jag vet inte riktigt hur jag löser amningsbiten isåfall.

  • Iryelle

    Betula: Vad skönt! Vad glad jag blir för er skull. Nu får ni fira med att komma fram till ett namn :) (vi tog också god tid på oss)

  • Iryelle

    Hanna elise: Ellie bajsade i början en gång om dagen, sedan ca varannan och nu 2-3 ggr om dagen så det kan ju ändras. Jag ammar merparten, ersättning en gång på kvällen bara.

  • Iryelle

    Jag gillar både libero o pampers, här hade vi en period då libero 1 läckte o libero 2 var lite väl stora o då var pampers bra att ha :) Fick ett paket huggies av en kompis men de suger ju inte upp någonting och jag tyckte huden mådde lite sämre så de har vi bara haft som extrablöjor om de andra råkat ta slut.

  • Iryelle

    Ojoj, rutiner... de börjar utkristallisera sig lite men dagarna kan se lite olika ut. Hon är överlag snuttig men speciellt eftermiddag/kväll vilket jag förstått är vanligt. Men tröttsamt blir det om hon inte får för sig att sova någon gång på kvällen för man blir ju väldigt låst de där timmarna.

  • Iryelle

    Jag har lyckats få Ellie att ta napp två ggr nu, båda ggr utomhus av någon anledning. Annars så tittar hon mest på mig lite förnärmat och trycker ut den. Oavsett nappvariant. Men än ger jag inte upp :)

    Igår var första kvällen vi inte gav ersättning. Hon har börjat sova lite mer på em/kväll vilket gör att min produktion hinner ikapp lite mer så hon får troligtvis ut mer lite snabbare än i vanliga fall. Hon är ju också en som gärna snuttar mer eller mindre hela tiden. Hoppas detta håller i sig lite, hon verkar ändra lite på "rutinerna" för tillfället så vi får se var vi hamnar.

    Det där med stimulans är intessant. Vi hade med henne till ICA härom dagen och hon sov nog merparten av dagen efter. Hon fick nog en hel del intryck då vi fick bära henne för hon vägrade sitta i babyskyddet. Har också märkt av lite "övertrötthet" nu ibland då hon skriker lite, tar knappt bröstet i flera minuter för att sedan ta det och somna strax efter. Däremot så tror jag inte hon blir så väldigt överstimulerad men tillräckligt.

    Det där med nattning för oss beror på när jag lägger mig för hon sover ju sällan utan mig i närheten, skriver t.ex. detta med en hand för den andra ligger hon på med kinden för annars vaknar hon snart. Fast nu insåg hon att det var en kudde o en hand o inte jag o bröstet så nu vaknade hon :)

  • Iryelle

    Jag är föräldraledig i ett år och sen får vi se. Min sambo vill vara hemma men just nu går han på kontrakt och vi hoppas han får fast snart men man vet aldrig. Jag har dessutom inget vidare att gå tillbaka till då mitt vikariat gått ut nu så jag kommer bli tvungen att hitta ngt annat eller något komplement till min timanställning. Jag tar 4 dagar/veckan nu så det kommer ju finnas kvar. Märkte nu att mitt jobb dessutom lägger till 10% så jag funderar på att gå ner till 3.

  • Iryelle

    Det stör mig inte så värst att Ellie är vaken på kvällen så länge hon sover vettigt under natten. Mellan ca 23-09 så vaknar hon för amning två ggr vilket är underbart. Men sen så sover hon ju inte utan mig så jag får ju ändå inte tid till annat än bebis :)

  • Iryelle

    Mumia: Ja du, jag har full förståelse för att du vill ha rutiner för det vill jag med. Men framför allt så vill jag ha kortare amningspass, färre också, och kunna lägga henne i vagnen. Idag var allt upp och ned, vaken hur länge som helst från morgon till ca kl fyra varpå hon sov nästan 4 timmar. Sen vaken ett jättepass till. Hon ammade i säkert en o en halv timme vid läggdags, sen gav jag upp för mjölken hann ju knappt med så vi gav henne ersättning vilket slutade i gallskrik. Första gången hon inte tog bröstet som tröst. Fick vyssa henne till sömns på axeln så nu äntligen ska jag sova.

Svar på tråden Septembermammorna 2011